Opublikowano 21 lutego 20232 l 14 minut temu, Homelander napisał: I faktycznie historia Nintendo uczy ich, że największe sukcesy odnosiły ich konsole typu lepsze bebechy. Więc naturalnie następca Switcha to będzie to samo tylko lepsze bebechy Historia historią ale czasy się lekko zmieniają. Podczas minionej generacji dosyc mocno istotną kwesią stała się kompatybilność wstecz. Na tyle że nawet retardy z Sony musiały coś z tym zrobić żeby MS nie mógł się chwalić że jako jedyni dbają o dobro klienta w tej kwestii. Potężna bilbioteka to też argument dla graczy, żeby trzymać się danej platformy. Nie da się ograc wszystkiego co wychodzi, zaległości sa zawsze i dobrze mieć opcje je nadrobić po wymianie sprzętu na nowy. A jeżeli nowy sprzęt pozwala na delikatnie lepsze doświadczenia to juz w ogole wypas (FPS boost, wyższe rozdziałki, szybszy dysk itd.) Oczywiscie powyższe z reguły nie dotyczyło Nintendo. Osobiscie obstawam, że nawet oni nie mogą zaryzykować i po prostu odciąć się od tego co zbudowali premierą switcha. Następca nawet jak będzie miał jakis gimmick to będzie kompatybilny wstecz. NSO zostanie jak jest chyba, że jakims cudem będą chcięli konkurowac z GPU i PS+ Premium. Obstawiałbym pójscie w chmurę dla multiplatform (już teraz to się przeciez dzieje - RE2/3, Control itd). OLED musi zostać inaczej będzie to odebrane przez rynek jako duży krok wstecz (w ogole to OLED powinien byc standardem i Valve niech sie nie wygłupia przy SD2). Czas pokaże, stawiam ze w 2024 jakas zapowiedzi premiera w 2025.
Opublikowano 21 lutego 20232 l Mnie Switchowska formuła bardzo odpowiada, więc głównie liczę na analogowe triggery, OLEDa, wsteczną i trochę więcej mocy, ale Nintendo na pewno czymś jeszcze zaskoczy.
Opublikowano 21 lutego 20232 l Godzinę temu, Homelander napisał: Najpierw sprzedaż musi wyhamować. Potem obniżą cenę i sprzedaż znowu ruszy z kopyta. A dopiero potem zapowiedzą następcę. 2025 IMO najwcześniej Jak pamietam, to oni chyba tylko Wiiu obniżyli które było klapa sprzedazowa. A jak nie oni, to aamzon zrobił spoko cene na koniec żywota i w black friday szło wyrwać za dobra kasę. Druga ich obniżka to 3DS gdzie potem zrobili ambasadora i rozdawali gry w ramach przeprosin. Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał: Będzie to samo co Switch, tylko dopracowane. Nintendo od dawna nie porzuca swoich pomysłów z generacji na generację. Nie porzuca, ale usprawnia i coś dodaje. Wrócili do 2 ekranów- gamewatch. W switchu wróciły ruchy kontrolerem- Wii. W sumie mieli VR jako pierwsi, wiec możliwe ze tu pójdą. Na 4K/60 bym nie liczył, bo to ich nigdy nie interesowało. 12 minut temu, zdrowywariat napisał: Mnie Switchowska formuła bardzo odpowiada, więc głównie liczę na analogowe triggery, OLEDa, wsteczną i trochę więcej mocy, ale Nintendo na pewno czymś jeszcze zaskoczy. Ja czekam na Oleda lite. Niech dodadzą ficzery ze zwykłego- wibracje chociaż i tyle. Wolałem konstrukcje Lite do przenośnego grania. Nic nie ma luzów i nie trzeszczy pod palcami. Obojętnie jaki zrobią projekt, ruchome elementy zawsze będą ruchome, a czas(użytkowanie) wyrobi tylko luzy.
Opublikowano 21 lutego 20232 l Liczę, że w 2025 będzie można choć normalnie rozmawiać w czasie gry online, a nie jak teraz wydziwiać z telefonem.
Opublikowano 21 lutego 20232 l No ciekawe czy Nintendo w 2025 dogoni sieciowo Vite z 2011 czy chociażby PS3 z 2006 Edytowane 21 lutego 20232 l przez Daffy
Opublikowano 21 lutego 20232 l Historia konsol Nintendo uczy, że potrzebują mocnego tytułu na start. Skoro nowa Zelda wychodzi jeszcze na Switcha to co może być takim killerem ? Moim zdaniem będzie to nowe 3D Mario i/lub Mario Kart 9. Z całym szacunkiem dla Metroida to MP4 nie pociągnie tak sprzedaży
Opublikowano 21 lutego 20232 l Myślę, że nowe Mario 3D będzie jeszcze na Switcha. Na start nowej konsoli mogą dać Luigi's Mansion 4/Pokemony/NSMB/remastery Wind Wakera lub/i Twilight Princess. Mario Kart 9 czy Animal Crossing? Raczej nie
Opublikowano 21 lutego 20232 l Tytułem startowym będzie nowe mario albo Mario Kart. Co do następcy Switcha na pewno będzie to rozwinięcie poprzednika. Hybryda, dwa pady w zestawie i coś nowego. Ogólnie Nintendo nie może sobie pozwolić na wtopę jak to było z WiiU,GC czy VB. Jadą już na jednym wózku i jedna wywrotka zrobi z nich Segę.
Opublikowano 21 lutego 20232 l Przecież słabo im poszło z N64 i GC, a z WiiU zaliczyli wywrotkę, wątpię że po kolejnej skończą jak Sega. Muszą zaliczyć co najmniej dwie.
Opublikowano 21 lutego 20232 l 6 minut temu, zdrowywariat napisał: Przecież słabo im poszło z N64 i GC, a z WiiU zaliczyli wywrotkę, wątpię że po kolejnej skończą jak Sega. Muszą zaliczyć co najmniej dwie. Uku chodziło prawdopodobnie o to, że wcześniej stacjonarke mogl uratować handheld i na odwrót, a teraz stawiają wszystko na jedną kartę. Zauważ, że to pierwsza od czasów NESa sytuacja w której Nintendo ma na rynku tylko jeden sprzet.
Opublikowano 21 lutego 20232 l Bankowo mk9 to będzie nextgen, wręcz jestem skłonny się założyć że albo na day one albo w okresie premierowym. W drugim roku życia wleci animal crossing. Wątpliwości mam tylko co do nowego Mariana, czy to 2d czy 3d. Wolałbym nextgen ale tutaj takiej pewności nie mam czy jeszcze nie wymyśla czegoś na obecny system Btw Ci od yoshiego po crafted world coś zrobili czy cicho siedzą?
Opublikowano 21 lutego 20232 l 8 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Uku chodziło prawdopodobnie o to, że wcześniej stacjonarke mogl uratować handheld i na odwrót, a teraz stawiają wszystko na jedną kartę. Zauważ, że to pierwsza od czasów NESa sytuacja w której Nintendo ma na rynku tylko jeden sprzet. Przecież Sega zaliczyła dwie wywrotki z Saturnem i DC bez handhelda w zanadrzu, wątpię żeby Nintendo po jednej wtopie z konsolą zajęło się tylko grami.
Opublikowano 21 lutego 20232 l Teraz, zdrowywariat napisał: Przecież Sega zaliczyła dwie wywrotki z Saturnem i DC bez handhelda w zanadrzu, wątpię żeby Nintendo po jednej wtopie z konsolą zajęło się tylko grami. Nie mówimy o SEDZE, a Nintendo - szansa, że się wykoleją jest mikroskopijna ale gdyby Switch2 okazał się porażką skali Vity to nie wiesz czy Nintendo np. nie poszłoby bardziej w telefony.
Opublikowano 21 lutego 20232 l Nintendo miało potknięcia w stacjonarkach ale handheldy zawsze sprzedawały im się przynajmniej dobrze. Switch konsoliduje dwa rynki więc dopóki następca będzie hybrydą to jest marna szansa że nie odniesie sukcesu, tym bardziej że gry od Nintendo nie dość że są tańsze w produkcji to sprzedają się w kosmicznych ilościach, same marki (bez względu na jakość produktów) mogą im nabić sprzedaż. A co do następcy jeśli wpakują coś na poziomie Tegry Orin (1.6 TFlopsa) + DLSS2 to było by miło ale boję się że Nintendo przyoszczędzi i granie na TV nie będzie zbytnio przyjemne. Edytowane 21 lutego 20232 l przez łom
Opublikowano 21 lutego 20232 l 2 godziny temu, Homelander napisał: I faktycznie historia Nintendo uczy ich, że największe sukcesy odnosiły ich konsole typu lepsze bebechy. Więc naturalnie następca Switcha to będzie to samo tylko lepsze bebechy Switch 2 nie byłby w ich stylu, to prawda. Aczkolwiek ciężko mi sobie wyobrazić, żeby następna konsola nie miała handheld mode. To byłby dla mnie strzał w pysk.
Opublikowano 21 lutego 20232 l 1 godzinę temu, Daffy napisał: No ciekawe czy Nintendo w 2025 dogoni sieciowo Vite z 2011 czy chociażby PS3 z 2006 Switch pokazal, ze ludzie maja na to wyjebane jaja. Co ciekawe, okazalo sie, ze ja tez.
Opublikowano 21 lutego 20232 l Godzinę temu, Homelander napisał: Myślę, że nowe Mario 3D będzie jeszcze na Switcha. Na start nowej konsoli mogą dać Luigi's Mansion 4/Pokemony/NSMB/remastery Wind Wakera lub/i Twilight Princess. Mario Kart 9 czy Animal Crossing? Raczej nie Luigi - może, chociaż 1 była tytułem startowym na Gamecube i wtedy nie nakręciła sprzedaży konsoli, to dobre uzupełnienie line upu, ale nie tytuł powodujący, że musisz kupić nową konsolę Pokemony - na pewno nie na start, bo się Game Freak i Pokemon Company nie zgodzą NSMB - były na start WiiU i wiemy jak się to skończyło Jakiekolwiek remastery - na pewno nie jest to tytuł, od którego się zaczyna generację (co innego gdy jest to gra wychodząca w tym czasie na starą i nową konsolę jak Twilight Princess i Breath of The Wild Animal Crossing - tu się zgadzam, że to nie powinien być tytuł startowy, tylko taki który zamiast pro graczy przyciąga casuali jako kolejną grupę Mario Kart - ta marka jest na tyle silna, że widzę ją jako mocny tytuł startowy, który przyciągnie i casuali i fanów Nintendo. Tym bardziej gdy nie ma nowej części na konsole od 2014 roku
Opublikowano 21 lutego 20232 l Jeszcze jest Smash Bros. to też jest kurwesko silna marka wbrew pozorom
Opublikowano 21 lutego 20232 l 1 minutę temu, drozdu7 napisał: Jeszcze jest Smash Bros. to też jest kurwesko silna marka wbrew pozorom Jest czy nie ma? Sakurai zarzekal się że już nie ma weny na nową część i ultimate jest ukoronowaniem całej serii. Z drugiej strony nie wierzę,że uśmiercą tak sprzedająca się seryie i jedną z trzech ich flagowych gier multiplayer.
Opublikowano 21 lutego 20232 l Smash na start też jest możliwy, ale jednak Ultimate wyszedł dużo później niż Mario Kart 8, stąd mój pomysł na kolejność
Opublikowano 21 lutego 20232 l 14 minut temu, Dave Czezky napisał: Switch pokazal, ze ludzie maja na to wyjebane jaja. Co ciekawe, okazalo sie, ze ja tez. Do gier single jak najbardziej ale do farbek,smasha czy kartow przydałaby się możliwość rozmów po bożemu lub chociaż wysłania yebanej wiadomości tekstowej z poziomu konsoli
Opublikowano 21 lutego 20232 l Smash jeszcze wyjdzie ale wypuszczą to jako Super Deluxe edition ze wszystkimi DLC i jakies tam mini usprawnienia w grafice/klatkarzu. Bedzie jak z MK8 dla Switcha.
Opublikowano 21 lutego 20232 l W sumie ciekawe czy nie latają jakieś patenty? Można by coś wywnioskować. W sumie nie ma jeszcze 3D i drugiego ekranu, bo w sumie why not? Ja się boję, że oni jednak coś odwalą i kiedy będzie wstecznej... Spoko byliby też, żeby dock jednak dawał więcej mocy.