Opublikowano 11 marca 20232 l Koledzy, jaki pad/przystawka do oleda do grania przenośnego? Jakiś hori split pad, czy kupić tylko przystawkę do oryginalnych joyconow? Bo na samym switchu kiepsko się gra dłuższe sesje
Opublikowano 12 marca 20232 l W dniu 11.03.2023 o 11:18, mcp napisał: Koledzy, jaki pad/przystawka do oleda do grania przenośnego? Jakiś hori split pad, czy kupić tylko przystawkę do oryginalnych joyconow? Bo na samym switchu kiepsko się gra dłuższe sesje Skull&co z wymiennymi gripami powinno spełnić Twoje oczekiwania. Mam do v1 i jest niezastąpione. https://skullnco.com/collections/switch-oled/products/neogrip-for-switch-oled-and-regular-model?variant=39441469898825 Edit. I wchodzi do docka w całym opakowaniu Edytowane 12 marca 20232 l przez Rezoo7
Opublikowano 12 marca 20232 l 2 minuty temu, Rezoo7 napisał: Skull&co z wymiennymi gripami powinno spełnić Twoje oczekiwania. Mam do v1 i jest niezastąpione. https://skullnco.com/collections/switch-oled/products/neogrip-for-switch-oled-and-regular-model?variant=39441469898825 Gdzie to w Polsce można dostać?
Opublikowano 12 marca 20232 l 38 minut temu, Ukukuki napisał: Gdzie to w Polsce można dostać? Ja swojego zamawiałem ze strony producenta. Natomiast tutaj jest fajna oferta tylko sprzedawca zewnętrzny. https://www.amazon.pl/Skull-Co-NeoGrip-Nintendo-Regular/dp/B09Q8PQ5RJ/ref=asc_df_B09Q8PQ5RJ/?tag=plshogostdsp-21&linkCode=df0&hvadid=542073620796&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=12387533778889248622&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=m&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=9067408&hvtargid=pla-164706891134
Opublikowano 12 marca 20232 l Dzięki, zastanowię się. Tylko czy w sumie nie lepiej używać HORI SPLIT PAD COMPACT albo zwykłego split pada.
Opublikowano 12 marca 20232 l Split pad jest spoko, polecam, tylko trzeba pamiętać że nie ma żyroskopu i wibracji, to takie puste bryły, ale wygodne. U mnie sprawdza sie głównie w grach akcji np. Monster Hunterze, Dark Soulsach czy Nier. Przy mniej intensywnych grach, szczególnie turowych RPGach wole grac z odpietymi Joyconami.
Opublikowano 13 marca 20232 l Myślę że oprócz Zeldy w tym roku będą jeszcze z dwie duże gry od Nintendo
Opublikowano 13 marca 20232 l 1 godzinę temu, GearsUp napisał: Oni idą na ten rekord PS2 Nie strasz. Jak długo produkowano/sprzedawano PS2? 12? 13 lat?
Opublikowano 13 marca 20232 l Jak oni PS2 pobiją konsolą która nigdy nie dostała obniżki ceny, a nawet jednej gry w jakiejś serii greatest hits to xddddd
Opublikowano 18 marca 20232 l Mam pytanie do Was drodzy koledzy odnośnie kontrolera. Wraz z premierą nowej Zeldy chcę zakupić sobie swojego pierwszego Nintendo Switcha. Jako, że od dzieciaka jest wychowany na konsolach od Sony to jaki kontoler wybrać aby był najbardziej wygodny do grania? Warto zainwestować w Kontroler NINTENDO Switch Pro, czy może lepiej zakupić adapter 8bitdo i podłączyć sobie pad od Playstation 5? Ma ktoś doświadczenie grając z adapterem?
Opublikowano 18 marca 20232 l Ja korzystam z tej drugiej opcji i bardzo polecam. Tylko pamiętaj żeby kupić drugą generację adaptera (pomarańczowy), bo inaczej nie zadziała haptyka i wibracje w dualsensie
Opublikowano 18 marca 20232 l A ja mając zarówno PS5 z Dual Sensem i Switcha z Pro Controllerem zdecydowanie polecam ten drugi. To jak długo trzyma na ładowaniu jest niesamowite - szczególnie w takich grach jak Zelda, na które potrzebujesz sporo czasu
Opublikowano 18 marca 20232 l Czyli sprawdź co Ci pasuje bardziej W każdym razie masz informację, że dualsens z adapterem w wersji 2.0 działa idealnie. Zrobiłem nim wszystkie gwiazdki w Super Mario Galaxy, więc niech to będzie dowód. Ale jak wygodniejszy dla Twoich rąk będzie Pro Controller to bierz to właśnie
Opublikowano 21 marca 20232 l Polecćie jakiegoś dobrego gripa (tylko z powerbankiem) ewentualnie power bank, tak żebym mogl leżeć do gory brzuchem i żeby nie wkurr.. Po 5 latach użytkowania już jest troche lipa z baterią.
Opublikowano 23 marca 20232 l Gra ktoś już w HAVE A NICE DEATH? Recenzje bardzo dobre, ale trochę mnie zniechęca bardzo niski progres po śmierci, wytykany m.in. w recenzji IGN.
Opublikowano 1 kwietnia 20232 l Zdrowy będzie miał używane, ale co mi tam - budzę się rano, na lekkim kacu, co robię? Odpalam Switcha, gram w ciągu 3s od uruchomienia sprzętu. Wszystko w ręku, muzyczka gra sympatycznie z tych głośniczków OLED-a, jest ku,wa fpytkę. Jednak co handheldy to handheldy, to jest życie ja pyerdolę. aż dzisiaj znów zacząłem szukać 3DSa, bo jak zobaczyłem bibliotekę poprzednich dwóch przenośniaków Ninty to aż się za głowę złapałem
Opublikowano 1 kwietnia 20232 l U mnie już od wielu lat nie ma możliwości bym na chacie miał tylko sprzęt stacjonarny. Handheld musi być, a co dopiero teraz gdy przenosniaki ewoluowały w świetne hybrydy. Jak pisałem w temacie granie w gry, praktycznie gram tylko dzięki sprzętom przenośnym. Jak ktoś ma chwilę na grę, zagoniony jest albo sporo przebywa poza domem to te sprzęty to zbawienie. W domu praktycznie na komórkę nie zaglądam, zamiast tego biorę przenosniaka do łapy.
Opublikowano 1 kwietnia 20232 l Moje zeszłoroczne postanowienie jest też postanowieniem na ten rok - WoW i handheldy, na stacjonarkach od dawna nie mam czegoś co przyprawiłoby mnie o szybsze bicie serca (co nie znaczy, że nie ma gier na które czekam). Tylko wiem, że jest znacznie większa szansa, że skończę coś na handheldzie niż stacjonarce, bo na Switchu to granie jest jakieś takie bezpośrednie. Tryb samolotowy, słuchawki i masz kompletne doświadczenie na wyciągnięcie ręki.
Opublikowano 1 kwietnia 20232 l Tez gram ostatnio tylko na Switchu, u mnie jeszcze jest taki problem ze kupilem sobie do konsoli gejmingowy projektor i nie ma czegos takiego jak krotkie posiedzenie przed telewizorem tylko jak wlaczam to juz siedzie i gram. No i przez to nie gram tak duzo. No i na przenosnej konsoli o wiele lepiej mi sie gra w popierdolki typu indyki, na stacjonarnej konsoli nie moge sie wczuc w takie gierki. Cos mi sie zdaje ze chyba wroce do HK ktorego porzucilem gdzies w polowie na sonce. Edytowane 1 kwietnia 20232 l przez Il Brutto
Opublikowano 1 kwietnia 20232 l 3 godziny temu, Paolo de Vesir napisał: bo na Switchu to granie jest jakieś takie bezpośrednie. Ogółem na handheldach granie jest bezpośrednie. Nie wiem jak to dokładnie opisać ale mam multum gatunków gier, które mi lepiej smakują w dłoniach niz gdybym miał je ogrywać na tv. Oba Ori np skończyłem na switchu, choć miałem je w gp na Xboxie. Jrpg nie tykam na tv, strategii i wszelakich indorów również. W sumie stacjonarka dobra tylko do oczoyebnych blockbasterow, które mi się przejadły w większości, a po drugie ich jakość ostatnio też jest haniebna. Edytowane 1 kwietnia 20232 l przez Daffy