Opublikowano 23 lipca 20231 r Pytanie czy warto brać Switcha V2 do grania głównie w trybie przenośnym ? Miałem kiedyś Lite i w sumie było pare gier które w które bym zagrał na tv ale tak to głównie tryb przenośny
Opublikowano 23 lipca 20231 r Sam gram tylko w trybie przenośnym, miałem lita, niedawno kupiłem oleda. No różnica jest bardzo na plus, wielkość wyświetlacza + jego jakość, no i jest ta mozliwość zagrania na tv w razie wu (skorzystałem bodaj raz, w celu sprawdzenia czy działa;)) Ja nie żałuję, ale różnica w cenie jest jednak bardzo wyraźna, więc już sam musisz sobie odpowiedzieć, czy lepszy ekran jest warty wydania tych kilku stówek więcej
Opublikowano 25 lipca 20231 r Z tego co czytam w necie, to ludzie przesiadający się z lite na oleda grają więcej i częściej. Ekran serio robi robotę i świetnie gry Nintendo na nim wyglądają. Ja w ogóle nie gram w docku, tylko przenośnie mimo że mam tv oled. Ja bym się nie zastanawiał.
Opublikowano 25 lipca 20231 r Ja wziąłem OLEDa i jest wspaniale. Nawet nie sprawdzałem jak tam na TV, wolę nie oglądać Bayonetty na 55 calach ze Switcha xD Ale do łóżeczka popykać, jakiś meczyk na TV i jest bajlando.
Opublikowano 25 lipca 20231 r No niby nic w bebechach nie podkręcili, a przesiadka z govno ekranu na oleda z większą przekątną robi niesamowicie robotę. Pamiętam jak dostałem oleda razem z dreadem, no jakbym się wersja pro wtedy bawił.
Opublikowano 25 lipca 20231 r Różnica między V2 a OLED to tylko 200zł. Czy tutaj też były akcje z rysowaniem ekranu przez docka?
Opublikowano 25 lipca 20231 r Na pewno po kupieniu OLED-a moja miłość do Switcha jeszcze odżyła. Gry stały się jakby jeszcze bardziej wciągające, trudne do odłożenia. Kupiłem bo gram sporo, w przeliczeniu na godzinę grania to grosze wydałem, a jakbym nie kupił to bym się zastanawiał czy to zrobić czy nie hehe. Jak wydałem dwa razy tyle na PS5 z paroma grami to nie myślałem nigdy nad opłacalnością Switcha. Ludzie tutaj jęczą, że Switch jest "słaby", ale sprzęt elektroniczny zawsze będzie "słaby" - najwyżej parę lat później, nadal wyjdą kolejne gry, które nie będą chodzić i na tym wcześniej "silniejszym", nie będzie klatek i pikseli. Natomiast większy i ładniejszy ekran będzie uprzyjemniał prawie każdą grę, choćby prostą. V2 to też zauważalna zmiana na plus. Czas życia baterii pierwszego modelu naprawdę czasami uwierał w życiu. V2 (OLED i nieoled) działa na baterii zauważalnie dłużej, niż Lite. A V1 jeszcze krócej, niż Lite.
Opublikowano 26 lipca 20231 r Wydaje mi się, czy oled dużo szybciej rozładowuje baterię w sleep mode względem v2? W sobotę miałem go kilka godzin pod ładowarką, a wczoraj wieczorem włączyłem i zaskoczyło mnie, że było tylko 5% baterii :|
Opublikowano 26 lipca 20231 r Jakiś przypadek pechowy, spokojnie powinien przez takie pare dni zeżreć może z 10-15% max w sleep mode.
Opublikowano 26 lipca 20231 r Musze się temu przyjrzeć, może jednak ładowarka nie była podłączona do kontaktu bo to na wyjeździe było
Opublikowano 26 lipca 20231 r Może być że rozładowany joycon, pobierał energię od switcha, żeby naładować się. Mój lewy joycon tak robi cały czas. Gdy konsola się ładuje - to on nie. Ikonka jest wiecznie czerwona. Gdy odłączę konsolę - to wtedy rozbiera ją z energii, żeby siebie doładować. Zdrowa konsola spala z 3-4% na noc. U mnie to nawet i 60...
Opublikowano 26 lipca 20231 r 5 minut temu, Ken Adams napisał: Zdrowa konsola I już wiemy, gdzie leży przyczyna problemu.
Opublikowano 27 lipca 20231 r Nintendo Switch OLED? Jedyny wybór dla true zagrajmera. Tak szczerze nawet bym nie podał ręki dla "gracza" który ma starszy model albo nie daj boże lajta
Opublikowano 27 lipca 20231 r Spoko, też zamówiłem ale z obawami. To ,że za łatwa to dla mnie zaleta. Akurat gierka będzie do luźnego pogrania.
Opublikowano 27 lipca 20231 r Takie gierki też są potrzebne Godzinę temu, pawelgr5 napisał: To jest to w stylu Rayman Origins? Chyba tylko stylistyką i to w niewielkim stopniu.
Opublikowano 27 lipca 20231 r Jest parę dziewiątek, dominują szóstki i siódemki. Bardzo przewijają się określenia typu "Metroid Junior", "moja pierwsza metroidówka". Nie brzmi jak nic poza oczywistym.
Opublikowano 27 lipca 20231 r Patrząc na tę nową kreskę Disneya mam taką minę: Przecież to wygląda tak obrzydliwie generycznie, że szok.