Skocz do zawartości

Nintendo Switch - temat główny

Featured Replies

Opublikowano
8 godzin temu, creatinfreak napisał:

Ogrywam właśnie zelde na dualsense i złego słowa nie powiem. Działa jak pro kontroler.

Są haptyczne i żyroskop? 

• Odpowiedzi 18,5 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Pograłem w Zeldę pół godziny (ale czas zleciał tak szybko, że miałem wrażenie, że minęło tylko 5 minut  )? Był to sam początek gry, gdy Link wybudza się z wieloletniego snu. Wrażenia?   Na pewno zna

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Mój Słiczerek to istny obieżyświat. Tylko w 2024 r. odwiedził m.in. Francję, Włochy, Norwegię, Grecję... Za kilka tygodni będzie mi towarzyszył w Miami.   Przyda mu się nieco ciepła po arktycznym c

• zdrowywariat
    zdrowywariat

No ale brak znajomych to nie wina Nintendo.

Opublikowano
12 minut temu, Kafaresko napisał:

Są haptyczne i żyroskop? 

Tak jest. Normalnie można celować żyroskopem i ładnie haptyka mizia. Jeżeli komuś szkoda siana na pro kontroler a ma dwa dualsense to jak najbardziej polecam 8 bit adapter.

Opublikowano

Jeden minus - wpinając dodatkowy adapter w port USB zwiększasz input laga.

Opublikowano

Kupiłem dzisiaj 8bitdo wireless adapter 2. Input lag taki sam jak na pro controller. Żadnych opóźnień. Wibracja żyroskop śmigają. Wiec lepszy dla mnie wybór niż kupowanie pada.

Opublikowano

Okiem tego nie dostrzeżesz ale dodatkowy lag jest w docku Switcha przez połączenie USB nawet podpinając Pro Controllera po kablu input lag jest większy niż grając na Pro Controllerze przez BT.

Opublikowano
3 hours ago, GearsUp said:

Okiem tego nie dostrzeżesz ale dodatkowy lag jest w docku Switcha przez połączenie USB nawet podpinając Pro Controllera po kablu input lag jest większy niż grając na Pro Controllerze przez BT.

11ms na kablu, 19ms przez BT. No ciężko odmówić Ci racji, bo ją masz, ale problem jest chyba dość marginalny

Opublikowano
53 minuty temu, Homelander napisał:

11ms na kablu, 19ms przez BT. No ciężko odmówić Ci racji, bo ją masz, ale problem jest chyba dość marginalny

Prawie 1 frame slower to nie jest problem marginalny.

image.thumb.jpeg.7e148c52f59e27505f40c932dfaf84b5.jpeg

image.thumb.jpeg.04580eda7b2c0c2c29c07c2f66aa6c10.jpeg

Dużo zależy od samej gry. Jak jest responsywna to różnice są mniejsze.

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano

Chodzi o to, że warto wiedzieć, że jak wpinamy coś do Docka (adapter, pad po USB itp) to zwiększamy input laga. 

Opublikowano

Wiecie co? Switch to jest jednak sprzet, jednak co Nintendo to Nintendo. Mialem Switcha w wersjach V1, V2, Lite i teraz musze ogarnac OLEDa. Sprzedawalem go kilkukrotnie i wole jednak najnowszego Switcha zamiast Steam Decka z powodu gier ktore na Switcha sa najlepsze. Czuje pustke w srodku jako gracz bez Switcha grajac tylko na XSS, ciesze sie ze przed wakacjami kupuje OLEDa

Opublikowano

Ma ktoś wolne miejsce w rodzince (z n64)?

Opublikowano

Jakie pokemony lepiej kupić z tych nowych? ;)

Opublikowano

Najlepiej żadne by nie dać zarobić tym zyebom z gamefreak by jakimś cudem wreszcie się ogarnęli 

Opublikowano

Podobno Swordy/Shieldy najlepsze z tych na switchu. 

Starh jest krawieznikiem?

Opublikowano

Zależy w sumie co cię obchodzi, niektórych obchodzi tylko singiel, innych tylko multi itp.

Scarlet Violet fantastyczne gry, pod wieloma względami innej takiej nie ma ani na świecie ani w serii, najlepsza wysokosprzedażowa gra ostatniego czasu. Pełna wolność eksploracji, latasz wspinasz się po wszystkim, pokemony sobie chodzą wszędzie.

Sword Shield sympatyczne liniowe gierki jeśli ktoś lubi pokemony. Osobiście bardzo mi się podobały walki i sekcje open world, ale wiele osób nawet tego nie tyka tylko przechodzi jak singlowego RPG-a, w tym przypadku gra nie ma wiele atrakcji. Prawdopodobnie ostatnie pokemony jakie zrobiono w tym kreskówkowym stylu który dominał przez jakiś czas.

Legends Arceus taki spin-off dla ludzi nielubiących pokemonów, ma swoich fanów. W tej grze jest bardziej podejście takie jak w popularnych grach, dużo misji do zrobienia, menusów do wypełnienia, za to walki właściwie nie istnieją, w grze jest silnik walk są ale gra jest single a walki można niemalże pominąć, itd.

Opublikowano
52 minuty temu, XM. napisał:

Si Si senior.

z innej beczki - jakieś gry do co opa? Mario kart na splicie może być fajne?

Opublikowano

Mk8

Smash

Oba Mario party

New Mario Bros deluxe

Snipperclips

Edytowane przez Daffy

Opublikowano

Czy jeżeli kupię indywidualny plan, to wszystkie konta na konsoli będą mogły grać online?

Opublikowano
On 5/19/2023 at 9:45 PM, XM. said:

Dla mnie Sword to jedno z najgorszych growych doświadczeń ever. Poczułem się srogo wydymany po ograniu tego potworka za 2 stówy. Mając w pamięci nostalgiczne Let's Go, tutaj w każdym aspekcie padaka (technicznie, fabularnie, gameplayowo). Gamefreak powinno mieć zakaz robienia gier, bo to partacze.

Do Arceusa i tych najnowszych podchodzę więc z dużą rezerwą, kupię jak będzie naprawdę duża okazja.

Opublikowano
3 godziny temu, Daffy napisał:

Nie

Serio to nie działa tak jak w przypadku ps5?

Opublikowano

Plan indywidualny to plan na konto indywidualne, a nie na indywidualny system 

Plan rodzinny w zamyśle jest od tego by każdy profil i rodzina miała abo.

Indywidualny = na jedno konto

Rodzinny = do 8 kont nie ważne czy na jednej konsoli czy na wielu 

Edytowane przez Daffy