Opublikowano 8 lipca 20231 r Na oficjalnej stronie nintendo nie widziałem szczegółowych informacji na ten temat. Było tylko że grając na innym profilu trzeba być online.
Opublikowano 8 lipca 20231 r Ustaw jej konto jako Primary, a Twoje jako dodatkowe (wymagające połączenia). Wtedy na każdym profilu (jeśli kupujecie gierki na Twoim) będziecie mogli grać.
Opublikowano 8 lipca 20231 r Ja tak zrobiłem u siebie. Dzieciom ustawiłem Switcha jako primary i moga wtedy grać każde na swoim koncie we wszystko. A swojego jako secondary. I na nim mogę grać tylko na swoim koncie i tylko po weryfikacji online. Po weryfikacji już może być konsola w trybie offline. Więc jak mam gdzieś Switcha ze soba to na chwilę udostępniam net z telefonu i po weryfikacji wyłaczam.
Opublikowano 8 lipca 20231 r Dokładnie tak samo jak Greg robię. Druga połówka ma Switcha z moim kontem do grania offline, a na moim oledzie jak jestem poza domem hotspot na szybko, odpalenie gry i rozłączenie neta.
Opublikowano 10 lipca 20231 r Chciałbym się podzielić pierwszymi wrażeniami. Zacznę od minusów są generalnie dwa. Pierwszy to brak czegoś na miarę quick resume. Granie we dwóch na jednej konsoli ciągle powoduje, że drugi wyłącza pierwszemu grę. Drugi to prędkość działania sklepu, że aż się odechciewa w nim siedzieć. Plusy. Konsola jest fenomenalna z jednego powodu. Na razie gram głównie w jakieś gierki, które kiedyś włączyłem na XSX czy PC, ale nie zostałem dłużej, a tutaj nie mogę się oderwać od grania. Jest coś magicznego w graniu na przenośnej konsoli. Mega przyjemne uczucie. Do tego fenomenalny ekran i kolory. Na tą chwilę jestem zauroczony, a grałem tylko w SV i Beat Cop.
Opublikowano 10 lipca 20231 r Zabrzmi to strasznie pewnie, ale Zeldy nowe jakoś mnie nie kręciły tak samo wszelkiego rodzaju Metroidvanie, ALE coś czuję, że jak zagram może to się zmienić Na tą chwilę dla niej biorę SMO, ale mam dylemat dla siebie. Zastanawiam się między Fire Emblem Three Houses, Triangle Strategy, Tactics Ogre. Możecie doradzić? I przy okazji czy Xenoblade serie są ze sobą połączone? Brać od razu trzecia część czy grać po kolei?
Opublikowano 10 lipca 20231 r 32 minutes ago, Sedrak said: Zabrzmi to strasznie pewnie, ale Zeldy nowe jakoś mnie nie kręciły tak samo wszelkiego rodzaju Metroidvanie, ALE coś czuję, że jak zagram może to się zmienić Na tą chwilę dla niej biorę SMO, ale mam dylemat dla siebie. Zastanawiam się między Fire Emblem Three Houses, Triangle Strategy, Tactics Ogre. Możecie doradzić? I przy okazji czy Xenoblade serie są ze sobą połączone? Brać od razu trzecia część czy grać po kolei? Ja w Xeno gralem po kolei, ale jak nie masz cisnienia to mozna zaczac od trojki, no I nie zapomnij o dodatku do dwojki mozna grac bez podstawki.
Opublikowano 10 lipca 20231 r 58 minutes ago, Sedrak said: Zabrzmi to strasznie pewnie, ale Zeldy nowe jakoś mnie nie kręciły tak samo wszelkiego rodzaju Metroidvanie, ALE coś czuję, że jak zagram może to się zmienić Na tą chwilę dla niej biorę SMO, ale mam dylemat dla siebie. Zastanawiam się między Fire Emblem Three Houses, Triangle Strategy, Tactics Ogre. Możecie doradzić? I przy okazji czy Xenoblade serie są ze sobą połączone? Brać od razu trzecia część czy grać po kolei? Mam Tactics Ogre i doszedlem do mniej wiecej polowy i na razie odstawilem, gierka jest bardzo prymitywna i wiele w niej zalezy od szczescia. System walki, rozwoju postaci i ekwipunku jest prymitywny. Triangle Strategy masz demo do sciagniecia wiec najlepiej sprawdz sam, mnie demo odrzucilo troche wiec nawet nie probowalem pelnej. FE to twarde chinskie bajki wiec odpadaja u mnie w przedbiegach ale na forum pisali ze tam masz dobry system walki i w zasadzie peak gatunku taktycznych rpgow pod tym wzgledem.
Opublikowano 10 lipca 20231 r 26 minut temu, Hanza71 napisał: Ja w Xeno gralem po kolei, ale jak nie masz cisnienia to mozna zaczac od trojki, no I nie zapomnij o dodatku do dwojki mozna grac bez podstawki. Jak kurwa od trojki, mgs też zaczynasz od guns of the patriots?
Opublikowano 10 lipca 20231 r 2 minutes ago, XM. said: Jak kurwa od trojki, mgs też zaczynasz od guns of the patriots? Nie olewam bo to crap, tylko 1 i 3, pozdrawiam.
Opublikowano 10 lipca 20231 r 12 minutes ago, XM. said: Jak kurwa od trojki, mgs też zaczynasz od guns of the patriots? Nie znam serii i myślałem, że to jak FF
Opublikowano 10 lipca 20231 r Dla mine dwojka jest nie do ruszenia teraz przez glupie field skills, zeby pchnac fabule, graj w trojke albo jedynke, Obie swietne.
Opublikowano 10 lipca 20231 r Historie same w sobie w Xeno to osobne byty ale ogólnie łączą się ze sobą te części tylko trzeba dojść aż do 3 żeby to miało naprawdę ręce i nogi.
Opublikowano 10 lipca 20231 r 27 minut temu, Hanza71 napisał: Dla mine dwojka jest nie do ruszenia teraz przez glupie field skills, zeby pchnac fabule, graj w trojke albo jedynke, Obie swietne. Field skills nie są dużym ograniczeniem, jeśli nie ciśnie się na pałę z fabułą. Pominięcie dwójki byłoby fabularnie dużym błędem. Tym bardziej, że jest wiele osób (w tym ja), które uważają, że 2 to najlepsza gra w serii
Opublikowano 10 lipca 20231 r W dwojce jest duzo wiecej tragicznych rozwiazan jak system gatcha dla bladow, no I dla mnie najwiekszy mninus design postaci, no ale temat walkowany milion razy, dla mnie 1,3 na rowni z Torna no I daleko dalej 2.
Opublikowano 10 lipca 20231 r Dla mnie największym problemem Xeno 2 jest ogromne aggro wrogów (fajnie tłuc stwory, kiedy respi się kolejne stado za tobą i na dokładkę małpka o 60 lvli wyżej od ciebie) ale słyszałem, że w Chronicles X było jeszcze gorzej. I tak lubię całą serię
Opublikowano 11 lipca 20231 r Wczoraj zamowile pada 8bitdo ultimate razem z karta 512 gb, za 2 dni paczka powinna u mnie byc. Moze mi ktos napisac w czym ten pad jest lepszy i gorszy od pro controllera?
Opublikowano 13 lipca 20231 r Piekło zamarzło, normalna FIFA na switcha. Frostbite, FUT, Volta. Obudzili się na koniec zycia konsoli.
Opublikowano 15 lipca 20231 r Cholera, nie starczylo mi miejsca na mojej nowej karcie 512 gb na wszystkie moje gry. Moglem kupic 1 tb
Opublikowano 18 lipca 20231 r Mam takie pytanie - jak wygląda deaktywacja konta Nintendo z poziomu profilu na nintendo.com ? Wiem, że istnieje taka możliwość zrobienia tego na PC. Czy po takiej deaktywacji i po aktywacji w przeciągu 30 dni (wiem, że jak tyle ma się czasu na ponowną aktywację, żeby mieć dostęp do tego co się kupiło, dostęp do NSO i podobno nawet sejwy gier z NSO i gier tradycyjnych na kartach/pobranych z sklepu zostają, jak były w chmurze - to też prawda ?) Jak kogoś to ciekawi - zepsułem Switcha, niechący. I tak go planuję gdzieś oddać do naprawy (chociaż jest w takim stanie, że nie wiem czy to ma sens) i wolałbym się wylogować z tego konta zanim oddam konsolę. I drugie pytanie - jak się nie uda naprawa - można jakoś te konto przenieść na nowego Switcha, czy nie ma takiej możliwości ? Dziękuję, za pomoc
Opublikowano 18 lipca 20231 r Po prostu z poziomu PC zmień hasło do konta i zmień konsolę na secondary. Nikt nic z nią nie zrobi i nic nie uruchomi chyba, że się zaloguje i poda hasło. Po co dezaktywować. A potem konto się automatycznie zrobi primary na konsoli która połączy się z eshopem. Ale taką akcję możesz zrobić tylko raz w roku, w sensie odczepienie konta primary od konsoli.