Opublikowano 31 lipca 20231 r Wbrew pozorom Nintendo wcale nie ma tak łatwo teraz. Jak pokazała historia po wielkim sukcesie potrafili nieźle spierdolic. Bo pewnie stali przed wieloma wyborami. Odciąć się od Switcha i zarabiać znów na remasterach, czy zaprosić graczy ze swoją biblioteką do nowej konsoli? Dać droższe,mocniejsze podzespoły i być może wskoczyć na półkę cenową Steam Decka/Asusa? Nie spodziewam się tego i tym razem raczej już nie przekombinuja (a w zasadzie to już te decyzje dawno zapadły).
Opublikowano 31 lipca 20231 r Półka cenowa decka powiedzmy tego 256 jeszcze uwierzę jak S2 ma mieć moc ~ps4, z asusem ni chuJJa. Nie ryzykowaliby, a po drugie to oni przecież nie ogarniają takiej futurystycznej technologii
Opublikowano 31 lipca 20231 r Paradoksalnie porażka wiiu to było błogosławieństwo switcha Cały praktycznie lineup exow z wiiu przerzucili tanim kosztem na switcha zapewniając mu lineup w pustych okresach i super sprzedaż bo statystycznie nikt wiiu nie miał więc dla wielu były to nowe dobre tytuły Teraz by mieli remasterowac gierki co na switchu poszły w +20mln sztuk? Pewnie by to ktoś kupił ale wg mnie nie w takiej skali
Opublikowano 31 lipca 20231 r Te remastery to też taki mit że naprawdę warto się tak o to srać jak wy mdr. Jest zainteresowanie to się wydaje, przecież i tak to zazwyczaj nie zarabia tyle żeby zwrócić to, ile wyszły na minus w czasach Wii U. Przecież Wii U miało tak małą bazę użytkowników i taką sprzedaż prawie wszystkich gier, że co to niby daje, i tak ludzie chcący kupić te gry przez wsteczną w większości musieliby je po prostu kupić bo nie mieli Wii U. No więc zrobiliby to samo, kupili grę której do tej pory nie mieli, niesamowite. Nie rozumiem kompletnie jakiejś logiki w tym fantazjowaniu o wielkim znaczeniu tych mitycznych remasterów. Jakby gry z Wii U miały wsteczną jakoś magicznie, to najwyżej Nintendo by zrobiło nowe gry tego typu i tyle, niewielka różnica. Smash na przykład jest nowy, dowalili wiele w tej wersji, ale przecież to nie dlatego sprzedał 30 mlm sztuk a nie 5 mln jak na Wii U mdr. Tylko dlatego że Switch jest popularny. Jakby co to Nintendo by sobie poradziło z niesamowitym wyzwaniem typu zrobienie raz na generację 2D Mario w stylu NSMBU. Zarobkowo nie ma to i tak startu do gier opartych na corocznej iteracji, mikrotransakcjach, żyjącym organizmie itd. Nintendo to wie, tego lekko próbuje na komórkach i w niektórych grach z DLC, ma też gry które są dość wtórne mimo nowego tytułu "niebycia remasterem" jak Splatoon itd. W top 30 gier sprzedażowo na Switcha, są aż 3 remastery z Wii U, no konsola kompletnie jedzie wyłącznie na nich i cały sukces Switcha na tym się opiera lol. Zawsze można dodać "2" i tyle, jak w Mario Makerze, Splatoonie, niektórych sportówkach itd., nie jest to wielkie ograniczenie. Nintendo umie ogólnie robić gry tak naprawdę.
Opublikowano 31 lipca 20231 r 4 minuty temu, messer88 napisał: Półka cenowa decka powiedzmy tego 256 jeszcze uwierzę jak S2 ma mieć moc ~ps4, z asusem ni chuJJa. Nie ryzykowaliby, a po drugie to oni przecież nie ogarniają takiej futurystycznej technologii Jak to ma mieć moc mniej więcej jak PS4 to słabsza Tegra Orin idealnie pasuje, w TDP 15 W też się mieści, premierę już miała jakiś czas temu więc w przyszłym roku po taniości hurtem wyprodukują.
Opublikowano 31 lipca 20231 r Na ppe jakieś ploty że premiera w drugiej połowie 2024 z ekranem LCD na pokładzie xd
Opublikowano 31 lipca 20231 r Jest spora szansa ,że oleda nie będzie na start niestety. Zbyt duże koszta, wjedzie pewnie dopiero w rewizji. Jeśli zostaną z zielonymi to pewnie będzie jakiś custom na bazie Orin NX 16GB. Więc koło 2 TFLOPS powinno się zakręcić. Może jak to będzie custom to i 3 TFLOPS. Idealnie jakby się dogadali co do AGX Orin jednak cenowo porównując do tego co było przed premierą switcha z Tegrą to raczej nie ma na to szans. Orin NX 16 jest niewiele droższy od tegry bazując na cenach tego układu z 2015-2016. Architektury na pewno teraz nie będą zmieniać, zachowają wstęczną ze Switchem. Jednak za te kolejne 8 lat pewnie przeskoczą na x86. Oczywiście zakładając ,że ta architektura będzie dalej w takim tempie rozwijać się na rynku mobilnym.
Opublikowano 1 sierpnia 20231 r Powtarzają się te ploty o premierze w drugiej połowie 2024. To by znaczyło że Switch dostanie jeszcze trochę gierek i nie umiera. Mnie ciekawi kwestia crossgenów przez jakiś czas, czy to możliwe będzie.
Opublikowano 2 sierpnia 20231 r Trochę późno i trochę słabo, że bez OLED'a (13 lat po Vicie). No ale gadaj zdrów, a przyjdzie Nintendo i znowu rozbije bank
Opublikowano 2 sierpnia 20231 r Nie wiem w co Wy wierzycie? Będzie LCD i trochę więcej mocy i 399e, to Nintendo!
Opublikowano 2 sierpnia 20231 r Rozpierdala mnie naiwność zagrajmerów, przed pokazami również, też kiedyś taki byłem, ale otworzyłem oczy xD
Opublikowano 2 sierpnia 20231 r zdrowy, wszystko w porzadku? brzmisz jakbys mial duchowosc oraz wiare na wyczerpaniu.
Opublikowano 2 sierpnia 20231 r Jak LCD to się poczeka na rewizję z oledzikiem, chyba że bedą jakieś naprawdę super gierki na start.
Opublikowano 2 sierpnia 20231 r Imo jeśli przycięcie kosztów na wsadzeniu LCD zamiast OLEDa pozwoli na nieco lepsze bebechy, to jest to poświęcenie, na które jestem gotów Byle następca jakoś dobrze prezentował się na współczesnych telewizorach, a handheldowy ekran można zachować na jakąś rewizję.
Opublikowano 2 sierpnia 20231 r Tak, lepsze bebechy skończy się, że będzie tak: - brak OLED - brak BC - bebechy na poziomie Xbox one - połowa gier ze względu na cięcie kosztów na kartach przez Nintendo będzie do ściągnięcia z neta I mam nadzieję że tym samym wyjeba standardowa dla Nintendo co druga duża konsola.
Opublikowano 2 sierpnia 20231 r 7 minut temu, XM. napisał: - bebechy na poziomie Xbox one O, czyli gry będą chodzić jak na Steam decku? No i zajebiście!
Opublikowano 2 sierpnia 20231 r Dokładnie - będzie cyberpunk w 15 klatkach, versus 40fps sd, co ty dupisz ragus.
Opublikowano 2 sierpnia 20231 r 56 minut temu, messer88 napisał: Jak LCD to się poczeka na rewizję z oledzikiem, chyba że bedą jakieś naprawdę super gierki na start. Czekanko? xD Day1, chuj że będzie jak XM napisał, LCD, średnie bebechy, ale z to cena 399e i bateria w miarę przyzwoita i gry, gry, gry! We wsteczną akurat i wersje pudełkowe gier wierzę
Opublikowano 2 sierpnia 20231 r No na premierę Metroid Prime4, teraz po drodze jeszcze remastery 2i3. Chociaż nie zdziwię się jeśli na pożegnanie ze Switchem dostarczą jeszcze jakąś megatonę latem 2024
Opublikowano 2 sierpnia 20231 r Mega ciekaw jestem co tam wsadzą. Dodatkowe bajery kompletnie mnie interesują i nie mają dla mnie sensu. Dwa ekrany, kijowe 3D, odpinane niewygodne pady również. Zwiększa to tylko bezsensownie koszt produktu. Za to sama idea hybrydy jest jak najbardziej ok.
Opublikowano 2 sierpnia 20231 r Brak oleda będzie potężnym krokiem wstecz i bronienie tego to jakiś żart. Słusznie ktoś zauważył, że Vita miała taki ekran 13 lat temu. Więcej niż ma typowy posiadacz słicza lol. To niby za bardzo podnosi koszty, ale inne zbędne bajery już nie, jak chociażby czujniki w joy-conach, które co prawda są zajebistym dodatkiem, ale korzysta z tego 5 gier na krzyż. Tak samo było z ekranem 3dsa, gdzie znaczna większość graczy wyłączała ten efekt 3d wpizdu bo dostawali zeza
Opublikowano 2 sierpnia 20231 r Kurcze dwa największe markety podniosły cenę Switcha Oled o 200zł chujki