Daffy 10 530 Opublikowano 24 Stycznia Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia Start bez mario3d, a zamiast tego z donkey3d byłby co najmniej dziwne ale to Nintendo. Coś z Mario musi być bankowo z petard na premierowe okienko - mk9 albo/i mario3d Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 034 Opublikowano 24 Stycznia Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia Ostatnia konsola startująca z Mario 3D to było Nintendo 64, więc nie wiem dlaczego byłby dziwny start bez trójwymiarowego Mariana Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 530 Opublikowano 24 Stycznia Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia Premierowe okienko a nie day one, switch miał mk8d miesiąc po premierze i Odyssey po kolejnym pół roku. Wiiu startowało z New Super Mario Bros Wii w pierwszym roku Mario galaxy Cytuj Odnośnik do komentarza
HunterX 36 Opublikowano 24 Stycznia Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia Ja tam licze na premiere wraz z nowym Metroidem. Tylko niestety to nie jest system seller, co dobitnie pokazal remaster Prime'a (chociaz z drugiej strony to byl "tylko" remaster a 2023 obfitowal w wiele nowych gierek). Cytuj Odnośnik do komentarza
Damk 95 Opublikowano 25 Stycznia Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 3 godziny temu, Daffy napisał: Wiiu startowało z New Super Mario Bros I z NintendoLand. To u mnie nieodzowny element party games od wielu lat. Nowe/odświeżone Mario Party (tudzież WarioWare) czasami wychyla się na prowadzenie, ale to tylko chwilowe fluktuacje. Niestety do tego potrzeby jest jakiś gimmick - nie wiem czy Nintendo zrezygnowawszy ze stricte stacjonarek i mobilek na rzecz hybrydy (i handheldu) zaryzykuje... Osobiście liczę na remake XenobladeX i kontynuację serii (Switch nie udźwignął zadaniu, i w sumie bardzo dobrze - widząc jak wyglądają i zachowują się Dwójka, Torna i Trójka...). Czy będzie kompatybilność wsteczna? Dla Nintendo to nie w smak (patrz: ogromna sprzedaż portów/remasterów/rimejków), dla graczy było by to wybawienie (patrz: nowe gry/nowe kontynuacje/świeże produkcje - brak odgrzewanych kotletów). Patenty typu Mig Switch powstały zbyt późno, i może to tylko przysporzyć problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza
HunterX 36 Opublikowano 25 Stycznia Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia Generalnie konsole Nintendo byly kompatybilne wstecznie no ale sa inne czasy... W kazdym razie ja juz sobie obiecalem, ze moich Switchy nie sprzedam takze mnie troche mniej ten temat boli. A Nintendo niech robi remaster Wind Wakera bo mam ogromna ochote wrocic do tej gierki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 061 Opublikowano 25 Stycznia Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia Nie no była wstecza DS-3DS, game boye chyba też. Nie wyobrażam sobie braku wstecznej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mari4n 401 Opublikowano 25 Stycznia Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia Stacjonarne konsole od Wii wzwyż i wszystkie handheldy miały kompatybilność wsteczną, więc jeśli nośnik się nie zmieni, to pewnie i w nowym switchu będzie. Pstryczka kupiłem w lipcu, więc niespecjalnie mi się spieszy do nowej konsoli, chyba że na premierę będzie MP4, i tylko na nowy sprzęt, wtedy może zmienię zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
HunterX 36 Opublikowano 25 Stycznia Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia Tak przy okazji MP4, dzisiaj na Nintendo Life przeczytałem, że właśnie mija 5 lat od restartu prac nad tą grą (a od osławionej zapowiedzi loga -- prawie 7 lat). Wygląda więc na to, że szykuje się jako tytuł (około)startowy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 887 Opublikowano 25 Stycznia Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia Oby to nie było rozkraczone na dwie konsole. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 25 Stycznia Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2 hours ago, HunterX said: Tak przy okazji MP4, dzisiaj na Nintendo Life przeczytałem, że właśnie mija 5 lat od restartu prac nad tą grą (a od osławionej zapowiedzi loga -- prawie 7 lat). Wygląda więc na to, że szykuje się jako tytuł (około)startowy. Hunter, to Ty? Ale ten prawdziwy, z przez ponad 10 lat Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 825 Opublikowano 25 Stycznia Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 1 godzinę temu, Ukukuki napisał: Oby to nie było rozkraczone na dwie konsole. Wątpliwe - switcha ma co sprzedawać, teraz będą musiały wyjść kosy które napędza sprzedaż drugiej konsoli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 530 Opublikowano 25 Stycznia Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2 godziny temu, Ukukuki napisał: Oby to nie było rozkraczone na dwie konsole. Imo MP4 będzie cross gen ale różnica będzie widoczna gołym okiem, a nie to co z Wiiu/switch I botw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
HunterX 36 Opublikowano 25 Stycznia Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2 hours ago, Sven Froost said: Hunter, to Ty? Ale ten prawdziwy, z przez ponad 10 lat A kto pyta? No ja, ten sam. Konto zalozone 22 lata temu, wiec raczej ciezko o oszustwo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 25 Stycznia Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia Myslalem ze juz dawno opusciles forum. To ja, Blaze jak bys nie zgadl xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 034 Opublikowano 25 Stycznia Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 37 minutes ago, Sven Froost said: Myslalem ze juz dawno opusciles forum. To ja, Blaze jak bys nie zgadl xD 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 692 Opublikowano 26 Stycznia Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia Te dziady chyba naprawdę zrobią ekran LCD xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 26 Stycznia Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia A 2-3 lata później rewizję z OLEDem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 530 Opublikowano 26 Stycznia Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 17 minut temu, drozdu7 napisał: Te dziady chyba naprawdę zrobią ekran LCD xd Jeszcze będzie LCD i słabszy od decka xddd Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 021 Opublikowano 26 Stycznia Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia Na bank będzie LCD a później OLED żeby zarobić dwa razy. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 292 Opublikowano 26 Stycznia Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia Oczywiście że będzie ten obsrany lcd jak w jakimś nie wiem? 2010? Sama konsola też pewnie znowu z plastiku po butelkach z coli i tłumaczenie to tym że to sprzęt dla dzieci i musi być wykonany z gówna Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 632 Opublikowano 26 Stycznia Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia I mimo tego sprzedadzą dziesiątki milionów egzemplarzy na premierę. A co niektórzy jeszcze z pewnością będą to bronić - że LCD w zupełności wystarcza, że ważniejsze są gabaryty sprzętu, a nie kolejny "ciężki" Steam Deck, zaś ci co "jęczą" na nintendo to tylko jacyś podludzie, czy inne owieczki biegnące za tłumem. Ja mam zero ciśnienia na nowy sprzęt od Nintendo. Poczekam pewnie, jak to zrobiłem ze Switchem i kupię dopiero jakiś późny model/rewizję oled. Aczkolwiek decyzja będzie się sprowadzała do tego, czy będzie jakaś forma wstecznej kompatybilności, czy nie. Bo jak nie, bądź będzie na to jakiś haczyk, to mogą się wypchać. Poczekam, aż się nazbiera exów innych niż mariany i wtedy rozważę. Cytuj Odnośnik do komentarza
funditto 657 Opublikowano 26 Stycznia Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia Wolałbym OLEDa, ale wiem że jeśli dostarczą dobre tytuły startowe to i tak wezmę od razu Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 292 Opublikowano 26 Stycznia Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia Ja trochę ciśnienie mam ale przy lcd zejdzie o połowę A jeśli będzie brak wstecznej to zejdzie na -100. Jak zawsze wszystko zależy od gierek Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 021 Opublikowano 26 Stycznia Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia Switcha nie miałem, następce może kupie jak już wydają Metroid Prime 4 (to był mój warunek kupna Switcha), ale wolałbym OLED bo Steam Deck przyzwyczaił mnie do dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi