Skocz do zawartości

Nintendo Switch - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

Switch LCD się rysuje od normalnego użytkowania, wystarczy używać oficjalnego Docka. Jest to znany błąd projektowy. Dock robi piękne dwie pionowe kreski :) Mój Switch V2 miał te pionowe kreski widoczne na pleckach, na szczęście od przodu było szkło hartowane, więc żadnych uszkodzeń.

• Odpowiedzi 18,5 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Pograłem w Zeldę pół godziny (ale czas zleciał tak szybko, że miałem wrażenie, że minęło tylko 5 minut  )? Był to sam początek gry, gdy Link wybudza się z wieloletniego snu. Wrażenia?   Na pewno zna

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Mój Słiczerek to istny obieżyświat. Tylko w 2024 r. odwiedził m.in. Francję, Włochy, Norwegię, Grecję... Za kilka tygodni będzie mi towarzyszył w Miami.   Przyda mu się nieco ciepła po arktycznym c

• zdrowywariat
    zdrowywariat

No ale brak znajomych to nie wina Nintendo.

Opublikowano
35 minut temu, DarkStar napisał(a):

Switch LCD się rysuje od normalnego użytkowania, wystarczy używać oficjalnego Docka. Jest to znany błąd projektowy. Dock robi piękne dwie pionowe kreski :)

To ciekawe, bo mój egzemplarz (w zasadzie to mojej kobiety, bo przeszła w jego posiadanie wraz z premierą OLEDa) V1 z pięcioletnim stażem nie ma ani jednej ryski na ekranie :)

Opublikowano

To dobrze. Może nie każdy egzemplarz tak ma? Problem jest znany, osobiście od razu zakupiłem szkło jak robiłem research przed zakupem Switcha. Tłumaczę sobie, że to dlatego nie miałem rys ;)

Steam Decka i Rogala używam bez szkła.

EDIT: tak żebym nie był gołosłowny, proste wyszukiwanie: https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=nintendo+switch+dock+scratching+screen

I, owszem, nie u każdego ten problem występował. Sprawdziłem swoje zdjęcia sprzedażowe, jednak nie miałem dwóch kresek. Miałem coś takiego obok nóżki:

image.thumb.png.e64c7defc426840e0c9e9ae35d30fbb7.png

To równie dobrze mógł grip zrobić :P

Edytowane przez DarkStar

Opublikowano

Ja mam V1 kupione na premiere i tez nawet pol ryski nigdzie.

Opublikowano

A to nie tylko ten premierowy model miał ten problem i to nawet nie u wszystkich?

Opublikowano

U mnie w V2 wyraźnie widać otarcia od docka na folii ochronnej. Na szczęście na tych grubych ramkach, a nie samym wyświetlaczu. Także imo temat istnieje

Opublikowano
4 godziny temu, DarkStar napisał(a):

I, owszem, nie u każdego ten problem występował. Sprawdziłem swoje zdjęcia sprzedażowe, jednak nie miałem dwóch kresek. Miałem coś takiego obok nóżki:

a to nie przez to szklo hartowane bo pogrubia konsole i na styk do docka wchodzi? Żona w swoim nakleila jakieś szklo i w docku tak na styk siedzi i ociera przodem i tylem. 

Opublikowano
2 godziny temu, voi tekku napisał(a):

a to nie przez to szklo hartowane bo pogrubia konsole i na styk do docka wchodzi? Żona w swoim nakleila jakieś szklo i w docku tak na styk siedzi i ociera przodem i tylem. 

A wiesz.. to by nawet było zabawne 😄

Opublikowano

image.thumb.jpeg.89930194f6a812169cc4dda71c57cc45.jpeg

Słaby to był rok na Switchu, zapomne go szybko.

Opublikowano

Civka na Switchu wciągnęła mnie najbardziej ze wszystkich platform

Screenshot_20241218_205401_Brave.jpg

Opublikowano

U mnie też skromnie. Chociaż gier na Switcha nakupowałem ostatnio naprawdę sporo. Nie ma jednak kiedy ograć.

2024 Nintendo Year in Review 3.jpg

Opublikowano

Całkiem sporo. Chociaż u Sony jeszcze +100h. Za to MS tylko 15.... Ale brak ziomków do grania swoje zrobił.

Screenshot_20241218_204708_Chrome.thumb.jpg.12e793cc459c14e8c5083b5b07b2d692.jpg

Screenshot_20241218_204703_Chrome.thumb.jpg.b7e2ffecf7331c5af7f88c3b61849fdb.jpg

Opublikowano

U mnie zdecydowanie Switch poszedł w tym roku w odstawkę i grałem głównie w klasyki

IMG_4191.jpeg

Edytowane przez Homelander

Opublikowano

Pozdro dla wszystich switchowcow.

U mnie tez skromnie, nawalibym pewnie wiecej w smpj i w mk8d ale rozlacza mi joycona i bez sensu takie granie

IMG_0704.thumb.jpeg.6ecf95e69fb9316c5a08ab584b5157f2.jpeg

Opublikowano

U mnie też już Switch ledwo zipie, praktycznie wyparty przez kombo PS5Pro + Portal + Vita. Mocnych exów już prawie nie ma, do multiplatform już dawno bez sensu. Następco, gdzie jesteś?

IMG_20241219_124218_491.thumb.webp.fbf1e9ac1c158f257711e3aae6dbfdd4.webp

SmartSelect_20241219_124048_Samsung Internet.jpg

Opublikowano

2024NintendoYearinReview3.thumb.jpg.d611b4a37929623dfbab379c64eb748a.jpg

U mnie Switch najczęściej był w użytku, a do końca roku pewnie jeszcze ze 20 godzin nabiję. Przydałby się oddzielny wątek na te roczne zestawienia Nintendo.

Opublikowano

Panowie - zamówiłem z żoną Switcha OLED w wersji red/blue. To teraz pytanie... od jakich gier zacząć ? Co polecacie na start ?

Opublikowano
16 godzin temu, medzik1992 napisał(a):

Panowie - zamówiłem z żoną Switcha OLED w wersji red/blue. To teraz pytanie... od jakich gier zacząć ? Co polecacie na start ?

Zelda botw/totk, jakieś Mario Kart albo Wonder może luigi's mansion 3 tak na sam start. 

Opublikowano
16 godzin temu, medzik1992 napisał(a):

Może napisz jakie gatunki gier lubicie i czy chcecie grać razem czy mogą być gry dla jednego gracza 

Opublikowano
6 godzin temu, funditto napisał(a):

Może napisz jakie gatunki gier lubicie i czy chcecie grać razem czy mogą być gry dla jednego gracza 

Żona głównie platformery. Coś w stylu Luckys Tale czy Kangurek Kao. 

Fajnie jakbyście zaproponowali kilka tytułów z tego gatunku oraz coś na co op/kanapę żebyśmy mogli razem pograć. 

Opublikowano

W takim razie, jeśli preferujecie platformówki 3D, to na start Super Mario Odyssey, Super Mario 3D World i Kirby and The Forgotten Land