Opublikowano 25 lutego25 lut Nie bierzcie z wysyłką z Hiszpanii. Na forum Peppera jest kilka tematów, że kupując elektronikę na Ali z wysyłką z Hiszpanii bardzo często idzie się nadziać, bo albo paczka zostanie żle zaadresowana albo przy zwrotach wypierają się, że odesłało się poprawny produkt - w obu przypadkach można umoczyć kasę. Sam się tak nadziałem, bo wziąłem Switcha Lite z wysyłką z Hiszpanii, a okazało się, że paczka została wysłana z Francji i dostarczona do Hiszpanii, a miała zostać wysłana z Hiszpanii z dostawą do PL. W tym samym zamówieniu dobrałem akcesoria i one z Chin dotarły bez problemu do PL, a z konsolą wtopa. Potem z 1.5 miesiąca walczyłem z Ali o zwrot kasy, ale ciągle nie wierzyli w moją niewinność i dopiero zaryzykowałem dogadując się ze sprzedawcą, aby zamknąć spór i wtedy sam wydał dyspozycje zwrotu pieniędzy. Niestety, pomoc klienta na Ali to dno, więc szkoda ryzyka i nerwów. Coraz więcej przypadków takich machlojek pojawia się też przy zamawianiu z hiszpańskiego Amazona do PL, więc już trzeba się wystrzegać wysyłek z tego kraju. Edytowane 25 lutego25 lut przez Grzes!ek
Opublikowano 25 lutego25 lut 2 godziny temu, Ukukuki napisał(a): Szkoda ,że ten lite nie jest składany ale rozumiem założenia taniej konsoli. Gdyby chociaż tych ramek nie było xd Latami czekałem aż jakiś wariat zaprojektuje składaka jako mod chociaż ale nie robi nikt. Patrząc ile czasu zajmowało wypuszczenie składanych anberniców i jak psuł się zawias w pierwszym Retroid Flip oraz jak pękały zawiasy w niektórych DSach to chyba nie jest taka prosta sprawa po prostu xD Jedna bryła na pewno pewniejsza.
Opublikowano 25 lutego25 lut 2 minuty temu, NemoKOF napisał(a): Latami czekałem aż jakiś wariat zaprojektuje składaka jako mod chociaż ale nie robi nikt. Patrząc ile czasu zajmowało wypuszczenie składanych anberniców i jak psuł się zawias w pierwszym Retroid Flip oraz jak pękały zawiasy w niektórych DSach to chyba nie jest taka prosta sprawa po prostu xD Jedna bryła na pewno pewniejsza. Obudowa z metalu jak w GPD Win 1 i wyżej ale pewnie to za drogie xd Wiadomo to myślenie życzeniowe i Nintendo nigdy tego nie zrobi bo nie taki jest cel odchudzonego wariantu. Ja ogólnie jestem zaskoczony ,że nie wydali switcha jako kostkę pod TV bez ekranu w jakiś śmiesznych pieniądzach.
Opublikowano 25 lutego25 lut 40 minut temu, Grzes!ek napisał(a): Nie bierzcie z wysyłką z Hiszpanii. Na forum Peppera jest kilka tematów, że kupując elektronikę na Ali z wysyłką z Hiszpanii bardzo często idzie się nadziać, bo albo paczka zostanie żle zaadresowana albo przy zwrotach wypierają się, że odesłało się poprawny produkt - w obu przypadkach można umoczyć kasę. Sam się tak nadziałem, bo wziąłem Switcha Lite z wysyłką z Hiszpanii, a okazało się, że paczka została wysłana z Francji i dostarczona do Hiszpanii, a miała zostać wysłana z Hiszpanii z dostawą do PL. W tym samym zamówieniu dobrałem akcesoria i one z Chin dotarły bez problemu do PL, a z konsolą wtopa. Potem z 1.5 miesiąca walczyłem z Ali o zwrot kasy, ale ciągle nie wierzyli w moją niewinność i dopiero zaryzykowałem dogadując się ze sprzedawcą, aby zamknąć spór i wtedy sam wydał dyspozycje zwrotu pieniędzy. Niestety, pomoc klienta na Ali to dno, więc szkoda ryzyka i nerwów. Coraz więcej przypadków takich machlojek pojawia się też przy zamawianiu z hiszpańskiego Amazona do PL, więc już trzeba się wystrzegać wysyłek z tego kraju. Spoko rzeczy, bo nie sądziłem że tam się tak bawią. Aczkolwiek ja większych problemów z Ali nie miałem i zawsze jak coś nie pykło, to ogarniali szybko i lepiej niż allegro.
Opublikowano 25 lutego25 lut Lite często się trafiają używki w dobrym stanie za 300-400 na OLX. Ja kupiłem za 320 z pękniętym szkłem ale w 100 sprawnym (dotyk i ekran), znajomek za 350 gdzie stan świetny. Na Ali to często są takie ratowane, wymienione obudowy itp. Ja bym u nas brał jak ktoś szuka.
Opublikowano 27 lutego27 lut Akurat najpierw za te joye wzięli się Amerykanie z tego co pamiętam. Ilość problemów z joyconami niezły dramat. Zresztą pro controller z łapiącym miss inputy dpadem który ludzie podklejali taśmą też lipa. Mam wersję ze smasha a i tak nie jest to do końca poprawione.
Opublikowano 3 marca3 mar Ja mam takie pytanie, mam decka oled od premiery, ale od pół roku w ogóle go nie używam. Wcześniej ze względu na pracę, w której musiałem praktycznie cały czas jeździć po Polsce decka używałem bardzo często, a pcta w ogóle. Aktualnie sytuacja jest odwrotna (zmieniłem pracę i nigdzie już nie wyjeżdżam) i decka nie używam w ogóle, bo wolę grać na pc. No i tak sobie pomyślałem, że kupię switcha, bo są tam inne gierki niedostępne na innych platformach (pomijam emulację). Czy na switchu można obejrzeć jakiś film albo yt? Czy gry na switcha są faktycznie jakoś bardzo drogie? Czy gry wydawane przez Nintendo są przetłumaczone na polski? Czy sam switch jest po polsku? Generalnie lubię takie elektroniczne zabawki i podoba mi się wizja takiej małej konsolki, ale szkoda mi trzymać tego decka, kiedy w ogóle go nie używam, dlatego też wpadłem na pomysł, że switch może być dobrym pomysłem, bo ma gierki których nigdzie indziej nie ogram.
Opublikowano 3 marca3 mar 4 minuty temu, rafanus2 napisał(a): Ja mam takie pytanie, mam decka oled od premiery, ale od pół roku w ogóle go nie używam. Wcześniej ze względu na pracę, w której musiałem praktycznie cały czas jeździć po Polsce decka używałem bardzo często, a pcta w ogóle. Aktualnie sytuacja jest odwrotna (zmieniłem pracę i nigdzie już nie wyjeżdżam) i decka nie używam w ogóle, bo wolę grać na pc. No i tak sobie pomyślałem, że kupię switcha, bo są tam inne gierki niedostępne na innych platformach (pomijam emulację). Czy na switchu można obejrzeć jakiś film albo yt? Czy gry na switcha są faktycznie jakoś bardzo drogie? Czy gry wydawane przez Nintendo są przetłumaczone na polski? Czy sam switch jest po polsku? Generalnie lubię takie elektroniczne zabawki i podoba mi się wizja takiej małej konsolki, ale szkoda mi trzymać tego decka, kiedy w ogóle go nie używam, dlatego też wpadłem na pomysł, że switch może być dobrym pomysłem, bo ma gierki których nigdzie indziej nie ogram. Czemu w 2025 nie znasz podstaw angielskiego?
Opublikowano 3 marca3 mar Bo nie musi? Można na temat odpisywać. @rafanus2 Jest tylko YT na konsoli, Nintendo nie ma polskiego interfejsu, gry od Nintendo nie są tłumaczone na polski (Mariany, Zeldy, Luigi's Mansion, Karty, Smash, Metroid). Inne bywają ale rozumiem, że chcesz grać w to, co nie jest dostępne na innych platformach. Ceny gier to jest kwestia czy chcesz nowe czy jakieś używane u wtedy sprawdzasz ceneo, olx, allegro. Jeśli chodzi o ceny używanych gier Nintendo to dość mocno trzymają cenę co jeśli chcesz kupić i odsprzedać można uznać za plus.
Opublikowano 3 marca3 mar 43 minuty temu, NemoKOF napisał(a): Bo nie musi? Takich nie potrzebujemy w szeregach Nimtemdo
Opublikowano 3 marca3 mar O kurde, gry to się w sumie spodziewałem, ale że w interfejsie nie ma języka polskiego to bym nie pomyślał. Dzięki za odpowiedź. Edytowane 3 marca3 mar przez rafanus2
Opublikowano 3 marca3 mar 1 godzinę temu, rafanus2 napisał(a): O kurde, gry to się w sumie spodziewałem, ale że w interfejsie nie ma języka polskiego to bym nie pomyślał. Dzięki za odpowiedź. Nie ma za co
Opublikowano 3 marca3 mar https://docs.google.com/spreadsheets/u/0/d/1jw1UXn1dT8x8X2CDwd6-3h6ze29bphIB_CnpaQ3UcR4/htmlview# Gdyby ktoś potrzebował. Lista gier na switcha z polskim językiem. Nie wiem na ile aktualna.
Opublikowano 3 marca3 mar Brakuje Metal Suits:CA na liście teraz przeze mnie ogrywane, jeśli Pizza Tower i Antonblast to duchowi spadkobiercy Wario to MC:CA to ukłon w stronę fanów Mega Mana. Gra miała jedną bolączkę, trzeci leveli w każdym świecie trzeba było przejść wraz z bossem, ale już to naprawili i boss jest osobno jako 4/4, przez co jest przyjemniej, bo wcześniej było dosyć trudno i niektórzy mogliby się odbić, polecam!
Opublikowano 5 marca5 mar Zapewne wiecie, że jest taka możliwość, ale jak ktoś gra np. na monitorze z bliska, to w opcjach wyświetlania (Tv settings) jest opcja Adjust Screen Size, gdzie można procentowo zmniejszyć rozmiar ekranu. I tak np. jak wcześniej (100%) niekoniecznie wygodnie grało się w Doom Eternal lub Downwell na 24 calowym monitorze 1080p, to teraz jest elegancko (80%). Taka sama opcja jest na PS5 i nazywa się Adjust Display Area (Settings -> Screen and Video -> Screen). Zmniejszenie może pomóc przy rozmazanych gierkach np. Monster Hunter Wilds w trybie performance, Final Fantasy Rebirth lub grach FPS. Edytowane 5 marca5 mar przez beardo0
Opublikowano 5 marca5 mar Hehe, ostatnio zwróciłem uwagę koledze na to, że ma ucięty obraz na swoim TV. Ma Switcha od 2017, nie wiedział, że tak grał przez lata. Warto sobie to dostosować do każdego ekranu. U mnie inna wartość jest optymalna na TV, a inna na projektorze.
Opublikowano 6 marca6 mar Pany, jakiś dobry zamiennik lewego joy cona, albo oryginał. Można w ogóle kupić samego lewego joya? Po 7 latach i wymianie 3 analogów plastiki już popękały od zbyt mocnego dokręcania śrubek.
Opublikowano 10 marca10 mar 21 minut temu, Pupcio napisał(a): W tym roku nie jest przypadkiem jakaś okrągła rocznica? Tak, 40 dokladnie. W US dostali powiekosznego Triala na NSO XDD W EU na razie nic. Kto wie moze shadowdrop jakiegos roma z chujowym emu na max 6 miesiecy?
Opublikowano 10 marca10 mar Jak w przyszłym miesiącu zobacze tylko mario karta a nie marianka bożego 3d to umieram
Opublikowano 26 marca26 mar A więc jednak jutro odbędzie się jeszcze jeden Direct z grami dla pierwszego Switcha.