Skocz do zawartości

Nintendo Switch - temat główny

Featured Replies

Opublikowano
30 minut temu, Daffy napisał(a):

Screenshot_2025-03-27-16-49-37-99_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Pewnie za tydzień będzie program odpalany na kompie do oszukiwania tego.

• Odpowiedzi 18,5 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Pograłem w Zeldę pół godziny (ale czas zleciał tak szybko, że miałem wrażenie, że minęło tylko 5 minut  )? Był to sam początek gry, gdy Link wybudza się z wieloletniego snu. Wrażenia?   Na pewno zna

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Mój Słiczerek to istny obieżyświat. Tylko w 2024 r. odwiedził m.in. Francję, Włochy, Norwegię, Grecję... Za kilka tygodni będzie mi towarzyszył w Miami.   Przyda mu się nieco ciepła po arktycznym c

• zdrowywariat
    zdrowywariat

No ale brak znajomych to nie wina Nintendo.

Opublikowano

Goldman to jedyna gra chyba, której naprawdę byłem ciekawy i mam na liście. Jednak bez daty, trudno wiele dodać, zobaczymy co będzie.

No i Rhythm Heaven oczywiście, jestem psychofanem serii od czasów importowania na GBA (naprawdę da się grać bez znajomości japońskiego hehe). Co za wybitna gra. Ale nie wiem, czy po tylu edycjach, ta nowa tyle wniesie.

Somnium, niby jestem fanem, ale nie wiem, czy łyknę trzecią część na premierę, trochę się już wybrzmiał temat imo.

Fantasy Life oczywiście najbardziej oczekiwana gra dla mnie, ale już była znana data od jakiegoś czasu.

Saga Frontier 2, wiadomo. Kurde, ale ta seria ma masowy comeback, a wcale nie jest mocno popularna. Nie nadążam, ile w ostatnich latach było tych reedycji i remake'ów różnych części.

Witchbrook, wielki news dla co niektórych. Ludzie już od lat się zastanawiali, czy ta gra faktycznie istnieje i ma jakieś szanse wyjść. 

Powrót Everybody's Golf też niezłe zaskoczonko dla mnie. 

Necrodancer fajna gierka, była już na peceta. Miłe wieści, że dzisiaj premiera, chociaż gra raczej mniej ekscytująca od wybitnego poprzednika, przeszli z 2D na 1D hehe.

Opublikowano

Na razie dzielenie się gierkami z osobą pod jednym dachem (albo i nie jeśli nie boicie się ryzykować passów do konta) wygląda tak samo jak na innych sprzętach - konsola numer 1 (nie moja) ma moje konto i ustawioną tam konsolę Primary, dzięki czemu wszystkie moje zakupy są na niej dostępne dla każdego użytkownika. Konsola numer dwa (moja) ma moje konto, ale żeby uruchomić na nim gierki muszę być na chwilę online celem sprawdzenia licencji. Mam nadzieję, że tego nie ruszą przy okazji tego Virtual Cartdrige, bo się wkurzę.

Opublikowano

image.png.f33e5041287003ad75f98bc4d4fc8d0d.png

Nie czaję w sumie dalej, co to takiego daje ten ticket, ale ten fragment opisu to chyba najbardziej oficjalne do tej pory info od Nintendo, że oprócz gier tylko na Switcha 2, będą gry z wersją na Switcha 2. Czego wiele osób się spodziewa, ale nie było specjalnie nic na ten temat powiedziane. 

Opublikowano

dużo takich 7-8 gierek. Fajnie robią że terminy na najbliższe miesiące, a nie kolejne lata albo N/A. Człowiek czuje że się będzie działo. Pewnie pod Switcha 2 żeby miał odpowiedni szwong na starcie.

Opublikowano
14 godzin temu, Bzduras napisał(a):

Lokalna sieć to lokalna sieć, VPN tutaj nic nie poradzi. Ruch musi przechodzić przez to samo urządzenie.

Hahaha, Bzduras, dej spokój no. Tak samo musi przechodzić jak masz klucze sprzętowe z licencjami programów a jednak zrobiłem tak, że działał klucz z polski u osoby a Arabii Saudyjskiej xD Sieci to sieci, da się to zrobić. 

Opublikowano

Ale o VPN piszesz i o "lokalnym" urządzeniu jakby to było jakoś magiczne albo sprzęt to umiał sprawdzać... A przecież ludzie spoofuja local play przez usługi online różne. Nie ma podpisów (certyfikatów) żeby Switch wiedział, że jak pakiet przeszedł przez powiedzmy VPNa to nie jest "lokalny". Jedynie MAC sprawdza co jest mega proste do podrobienia. Napisałeś po prostu jakby to było niewykonalne ;-) 

Opublikowano

Był taki programik którego używało się do oszukiwania pierwszych Xboxów, że są w sieci lokalnej. Xlink czy coś takiego

Opublikowano

Przypominam mojej rodzinie że zgodnie z regulaminem Nintendo jak kogoś z rodziny nakryją na niestosownych zachowaniach to solidarnie cała rodzina dostaje karę więc powstrzymajcie się na jakiś czas jak pierwszy taki programik się pojawi

Opublikowano
2 hours ago, NemoKOF said:

Ale o VPN piszesz i o "lokalanym" urządzeniu jakby to było jakoś magiczne albo sprzęt to umiał sprawdzać... A przecież ludzie spoofuja local play przez usługi online różne. Nie ma podpisów (certyfikatów) żeby Switch wiedział, że jak pakiet przeszedł przez powiedzmy VPNa to nie jest "lokalny". Jedynie MAC sprawdza co jest mega proste do podrobienia. Napisałeś po prostu jakby to było niewykonalne ;-) 

Co jesli to jest coś na zasadzie wifi direct albo jest dodatkowy krok np. za pośrednictwem bluetooth? 

Opublikowano

no to jest ciężej. Natomiast ja konkretnie komentuję to co Bzduras napisał. Jeśli będzie jedynie check żeby były w tej samej sieci to będzie to proste do obejścia. Jak się postarają i zrobią to jak napisałeś wyżej, to już będą konkretne schody :-) Poza tym, to będzie "żywy" organizm. Jak zobaczą, że ludzie lecą w kulki to dorobią checka jakiegoś na zasadzie pewnie którą opisałeś.

Opublikowano

Nie wiem jak Wy ale ja się ze Switcha nie przesiadam na nowy model żeby sobie pograć w porty gier sprzed kilku lat. Poza tym mam dosłownie jeszcze setki tytułów do ogrania XD

Opublikowano

Ja po prezentacji Switch 2 jeszcze bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że kupno Switcha 1 pod koniec zeszłego roku to była świetna decyzja.

Przy okazji: "HORI Kontroler Split Pad Pro" sprawdza się w praktyce? Wczoraj pierwszy raz w końcu miałem okazję pograć jako handheld i szukam czegoś, co się wygodniej będzie trzymać.

Opublikowano

Mogę polecić Mobapad m6 gemini, od zakupu to była całkiem inna gra. Tylko on działa razem z konsolą nie ma swojego zasilania.

Opublikowano

Nie musi mieć swojego, to ma być do grania z konsolą w łapie.

Dzięki, poszukam ;)

Opublikowano
2 godziny temu, Shago napisał(a):

Ja po prezentacji Switch 2 jeszcze bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że kupno Switcha 1 pod koniec zeszłego roku to była świetna decyzja.

Przy okazji: "HORI Kontroler Split Pad Pro" sprawdza się w praktyce? Wczoraj pierwszy raz w końcu miałem okazję pograć jako handheld i szukam czegoś, co się wygodniej będzie trzymać.

Tak, kupno praktycznie martwej 8 letniej konsoli za 2/3 ceny nowej generacji, deal życia proszę Pana kekw

Opublikowano

Nigdy nie miałem konsoli Nintendo, naliczyłem ponad 30 gier, które na mnie czekają do ogrania. Więc tak, dla mnie ta konsola nie jest "martwa". Nie mówiąc już o tym, że jakbyś nie wiedział, to pod koniec zeszłego roku nie było wiadomo kiedy będzie następca + ile będzie kosztował. No i mówimy o kawałku plastiku za 1500zł, nie samochodzie za 200k. Więc jakby to powiedzieć: próbuj dalej z mądrymi komentarzami.

Opublikowano

Tzn. jak nie miałeś Switcha to tym bardziej lepiej kupić S2, nawet pomimo faktu czekania na niego trochę dłużej.

Opublikowano
Just now, Bzduras said:

Tzn. jak nie miałeś Switcha to tym bardziej lepiej kupić S2, nawet pomimo faktu czekania na niego trochę dłużej.

I pół roku lizać lody przez szybkę? Co za nonsens

Opublikowano
2 minuty temu, Bzduras napisał(a):

Czekać to można w nieskończoność. Od momentu kupna miałem już niejeden udany wieczór z Mario Party. Sprzedać i kupić nowego to nie problem. Ludzie tu po roku zmieniają karty graficzne kosztujące po 6-10k, a ja mam się przejmować konsolą za 1500zł :)