Bielik 734 Opublikowano 28 stycznia 2016 Opublikowano 28 stycznia 2016 Przeczytałem temat od początku, sam teraz nieco gram i jestem ciekawe, czy gra naprawdę była kiedyś tak hardkorowo trudna, a teraz ją ułatwili czy po prostu grać w nią nie umieliście Większość postaci mam już na 3 lvlu, 4 mi zginęły ale to te co miały poziom 0 więc w sumie żadna strata. Teraz zacznę robić lochy na lvl3 to może zmienię nieco zdanie, ale póki co to nie jest tak ciężko. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 28 stycznia 2016 Autor Opublikowano 28 stycznia 2016 No nie powiem ci bo nie grałem od kilku miesięcy. Ilu bossów już zabiles? Cytuj
Bielik 734 Opublikowano 28 stycznia 2016 Opublikowano 28 stycznia 2016 3 póki co padło, dzisiaj będzie podejście do kolejnego, znowu baba jaga Cytuj
Ziemniaki_Sprzedaje 3 Opublikowano 1 lutego 2016 Opublikowano 1 lutego 2016 Osobiście oglądam tylko potyczki na streamach. Gra bardzo mi się podoba, klimat wylewa się z monitora . Jednak znając mnie po pewnym czasie porzuciłbym mój team i nie wrócił już do gierki. Takie pozycje można oglądać na twitchu, przy okazji zajmując się czymś innym. Może kiedyś się zabiorę za tą pozycję. DD wyszedł tylko na PC? Gierka wydaje się idealna na przenośny sprzęt, trzeba by było zoptymalizować ale wydaje się spoko Cytuj
Gość Opublikowano 20 lutego 2016 Opublikowano 20 lutego 2016 Powstaje wersja na PS VITA (i PS4), podobno w połowie roku ma być dostępna. Ja gram dopiero od dwóch dni i na razie GOTY. Cytuj
decoyed 707 Opublikowano 20 lutego 2016 Opublikowano 20 lutego 2016 Czailem sie na jakas dobra oferte na steamie a tu taka niespodzianka i DD wyszlo w pudelku na pc. Empik jak cos ma za 70zl. Ale bede gral... http://www.empik.com/darkest-dungeon-red-hook-studios,p1120328353,multimedia-p Cytuj
pawelgr5 1 476 Opublikowano 12 kwietnia 2016 Opublikowano 12 kwietnia 2016 Pograłem pierwsze 30 minut Nie wytrzymałem z czekanie do premiery na Vite ale pewnie kupię tą gierkę jeszcze raz żeby dać zarobić devom za śietnie wykonaną pracę. Cytuj
Krzysztof Tomczak 945 Opublikowano 12 sierpnia 2016 Opublikowano 12 sierpnia 2016 Jezu jaka ta gra jest dobra, nabiłem bodajże 11h już i nie moge się oderwać, co chwile coś - czy to jakieś choroby czy nawyki które nabywają postacie czy to negatywne czy pozytywne po prostu budują taki klimat i taką chęć parcia dalej że to jest nieporozumienie. Gra jest naprawdę trudna, gram z ustawieniami narzuconymi przez twórców gry. Survival of the fittest.I ten ból dzisiaj jak straciłem dwie postacie 5lvl Cytuj
decoyed 707 Opublikowano 22 października 2016 Opublikowano 22 października 2016 Jakby kogos interesowalo to DD wyladowalo w cebulowej edycji klasyki za 30zl. Cytuj
Shen 9 637 Opublikowano 29 października 2016 Opublikowano 29 października 2016 Wlasnie widze w zakupach growych, dobra cena, chociaz mnie kusi wersja na playstation, jest crossbuy na ps4/vite. Cytuj
messer88 6 522 Opublikowano 30 października 2016 Opublikowano 30 października 2016 Wersja na ps ponoć boryka się z kraszami i lipnym sterowaniem, no ale na vitę fajna sprawa taka gierka. Cytuj
Pupcio 18 505 Opublikowano 30 października 2016 Opublikowano 30 października 2016 Kierwa, już dawno nie masakrowali mnie w gierce wideo crasha nie miałem ani jednego a do sterowania dość szybko sie przyzwyczaiłem. Cytuj
messer88 6 522 Opublikowano 30 października 2016 Opublikowano 30 października 2016 Im dalej tym łatwiej się gra, dobrze mieć dwóch dobrych stunerów w ekipie. Cytuj
xtomashx 162 Opublikowano 30 grudnia 2016 Opublikowano 30 grudnia 2016 Gram sobie w wersję na ps4 i jestem tą grą zachwycony. Ten klimat i możliwość zgonu w każdej potyczce mnie urzekły. Na chwilę obecną ubiłem ucznia Nektomanty moja główna ekipa ma 2lv. Jakim settingiem gracie? Ja kapłanka okultysta i krzyżowiec. Trzecia postać różnie. Cytuj
messer88 6 522 Opublikowano 30 grudnia 2016 Opublikowano 30 grudnia 2016 (edytowane) Zależnie od lokacji, generalnie krzyżowiec plus awanturniczka na front, z tyłu hiena i jakiś stuner. W lokacji gdzie jest dużo mobów słabych na bleed idzie łowczy z psiakiem do party. Warto sobie brać co jakiś czas nowych bohaterów i ich expić w razie gdy ktoś z głównej ekipy nam padnie, żeby był na zastępstwo. BTW temat do multiplatform można przenieść. Edytowane 30 grudnia 2016 przez messer88 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 19 stycznia 2017 Opublikowano 19 stycznia 2017 Zakładam temat. Klimat Lovecrafta wychodzi z ekranu i oplata mi nogi mackami. Gra jest trudna i wymagająca, trzeba się jej NAUCZYĆ. Jaram się. A wy jak tam? Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 20 stycznia 2017 Opublikowano 20 stycznia 2017 (edytowane) tydzień przerwy od tytułu, rng tak mi dało popalić, że już konsola fruwała pod sufitem. Ogólnie gra bardzo dobra, bardzo fajny taktyczny rpg. Czy jest trudna? imo największą trudnoscią jest ogarnięcie wszystkich zależności i statystyk co jak działa przez co często podjęte decyzje powodują zgony całego teamu xd. odpowiedni balans drużyny, odpowiedni dobór skilli, umiejętne farmienie, nawet byłbym wstanie powiedzieć, ze brak podejmowania ryzyka bardzo ułatwia rozgrywkę (widzisz jakiś dziwny przedmiot? nie dotykaj go xddd) wiadomo kto nie ryzykuje nie pije szampana, rozwijanie wiochy. Aktualnie szedłem na 2giego bossa, team 4-5lvl był dziwny ołtarzyk, byłem święcie przekonany, że to ten co zdejmuje losową fobię, wyszedł jakiś koks zwany Shamblerem no i cała drużyna w 3 tury rozpykana xd. miałem rage quit bo moj główne dpsy w teamie cały czas pudłowały przez co u(pipi)łem ;/ ogólnie polecam, co do poziomu trudności nie należy się zrażać, gdzieś czytałem ze twórcy już robią easy mode xddddd Edytowane 20 stycznia 2017 przez Orzeszek Cytuj
messer88 6 522 Opublikowano 20 stycznia 2017 Opublikowano 20 stycznia 2017 U mnie chyba z 40 któryś tydzień już i bez żadnego zgonu, wcześniej męczyłem trochę gierkę na laptopie i mocno ułatwiło to teraz sprawę. Odpowiedni dobór party do lokacji plus itemy do interakcji z curio no i dobre trinkety i wcale nie jest ciężka gra, w(pipi)ia tylko konieczność farmy kasy na niskolevelowych wyprawach - polecam antykwariuszkę brać na takie runy bo zwiększa ilość golda co zbieramy. Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 20 stycznia 2017 Opublikowano 20 stycznia 2017 ja zakupilem pare dni temu na Vite i pogralem doslownie pol godzinki, 1 lokacje przeszedlem. Nie wiem, klimat robi ogromną robotę, ale póki co ilość statystyk, opcji, wszystkiego "trochę" przytłacza, zwłaszcza ze gra nie jest szczodra w objaśnianie wszystkiego. Widać, że jest to tytuł w który trzeba się wgryźć i poświęcić mu trochę uwagi, tak też zrobię w niedalekim czasie. Widzę potencjał tak czy inaczej Cytuj
SpacierShark123 1 509 Opublikowano 20 stycznia 2017 Opublikowano 20 stycznia 2017 Gra kozacka ale to prawda że natłok tego wszystkiego przytłacza. No i niepodoba mi się sterowanie na vite ( cały czas tylni panel mi się odpala mimo wyłączenia jego w menu opcji), sama gra perfekcyjnie nadaje się na vite , jest wolna chwila idę zrobić jakieś lochy lub kilka bitew i tyle . Na razie padły 3 pierwsze boss-y i idzie dość nieźle mimo że co lepsi dostali zawału serca :D. Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 23 stycznia 2017 Opublikowano 23 stycznia 2017 Ogrywam właśnie na Vicie. Jaki to jest sztos! Genialna gierka. Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 24 stycznia 2017 Opublikowano 24 stycznia 2017 Gra jest świetna i jak najbardziej masz wlasciwe uczucie na samym poczatku. Jednak po parunastu/dziestu godzinach wdziera sie monotonia i trzeba po prostu ja odstawic. Ja mam aktualnie nabite 80h na steam i czekam do patcha/dlc. Wtedy znowu z przyjemnoscia wroce... Cytuj
estel 806 Opublikowano 26 stycznia 2017 Opublikowano 26 stycznia 2017 Strasznie zle sie tym steruje na PS4 i Vicie. Zgadzam sie, ze gra na Vite idealna. Tez mam zamiar powolutku sobie grac. Na razie po 5 chyba wyprawach jest miod. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 27 lutego 2017 Opublikowano 27 lutego 2017 Wczoraj ubiłem pierwszego bossa, z 4 postaciami z ponad 100 punktów szoku i miałem mokre gacie do końca walki. Nie jest w sumie tak specjalnie trudno póki co. Pierwszy raz zabito mi dwóch bohaterów i musiałem uciekać przy tych rybach, które tankowały ochronę i zabierałem im niewiele życia. Mój najlepszy skład to Krzyżowiec, Rozbójnik, Badacz Zarazy i Kapłanka do leczenia. Wciąga ta gra jak bagno. Cytuj
Elanczewski 63 Opublikowano 27 lutego 2017 Opublikowano 27 lutego 2017 A ja wywaliłem z Vity razem z sejwami. Doszedłem do etapu misji dla weteranów, kilku bohaterów na 3 poziomie, ubiłem 2-3 bossów. Jakbym się uwziął, to bym to pewnie przeszedł za kilkadziesiąt godzin, ale według mnie nie warto. Gra jest wciągająca, ale niesatysfakcjonująca. Za łatwo stracić postęp, a przy takiej mnogości bohaterów tak duża liczba cech ich opisujących i możliwości ich rozwoju (skile bojowe, skille obozowe, choroby, przypadłości, ekwipunek) to przesada. Gdybym miał kilku typków przez całą grę, to rozumiem, a tu mam ich jednocześnie kilkunastu (a potem można mieć ich nawet więcej), którzy w dodatku giną, a nowi różnią się od starych nawet jeśli należą do tej samej klasy. A podejście "jakoś to będzie" nie ma w tej grze miejsca. Jest też możliwość, że zwyczajnie poległem, bo jestem (już) za mało cierpliwy na takie gry. Albo za głupi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi