Opublikowano 20 grudnia 20159 l Ono celowo ma byc nachylone by optycznie sie kuchnia powiekszala. Cos jak lustra na dziale warzywnym w marketach
Opublikowano 20 grudnia 20159 l Zebys przy wigilii zarl to co na stole a nie podpier.dalal z kuchni pod pozorem "a tak sie przejde, kosci rozprostuje".
Opublikowano 20 grudnia 20159 l cala sciana biala + lustro w ramie ludwika szesnatego, typowy polski dizajn familijny
Opublikowano 20 grudnia 20159 l Autor Ściana nie jest biała tylko w magnoli - bardzo modny kolor ostatnio na wyspach. A co nie tak z mocowaniem? Macie mi cos do zarzucenia Tymczasem w pokoju dzieci... Na suficie jest baranek, który jest okropny. Ja lubię tylko gładkie i proste powierzchnie, także sam usuwam - troszkę wody, szpachelka i jazda. Ściany, również chce odświeżyć, po sama podłogę. Będzie na lata Edytowane 20 grudnia 20159 l przez MEVEK
Opublikowano 18 stycznia 20169 l Już wyjaśniam o co chodzi...Padło mi gniazdo słuchawek w lapku (to z lewej). Znaczy nie całkiem padło, bo po podłączeniu słuchawek zaczynały one grać, ale równocześnie grały też głośniki w lapku (więc idea słuchawek traci tu sens). No to poszukałem trochę w necie i znalazłem tip jak użyć gniazda mikrofonu jako gniazda słuchawek. Przerobiłem wpis w rejestrze i voila! Problem tylko taki, że na gnieździe mikrofonu słuchawki grają wyraźnie gorzej (bez bassu). Co więc zrobić? To co na zdjęciu. Słuchawki grają przez swoje oryginalne gniazdo, a ta ucięta wtyczka w gnieździe słuchawek robi za "odcięcie" głośników z lapka (po jej podłączeniu laptop wykrywa, że podłączono słuchawki i odcina głośniki). Wiem, że straszna, ale czego to polak nie wymyśli Oszczędziłem tym samym jakieś 50zł i trochę czasu który minąłby zanim znalazłbym odpowiednie gniazdo (o ile bym znalazł) i dał lapka do naprawy Koniec końców wilk syty i owca cała - Ja mogę znów używać słuchawek, a mikrofonu i tak nie używam
Opublikowano 18 stycznia 20169 l W panelu dziwekowki powinna byc opcja, czy glosniki maja grac rownie po podlaczeniu sluchawek. mam zreszta takie cos u siebie na zintegrowanym Realteku w laptopie HP.
Opublikowano 18 stycznia 20169 l sam zamontowałem lampę na suficie, taki już ze mnie przech*uj złota rączka
Opublikowano 18 stycznia 20169 l czyli to był problem sprzętowy? Gniazdo owszem, uszkodziło się fizycznie. Znalazłem serwis który by mi to zrobił za 3 dyszki, ale musiałbym sam znaleźć i kupić gniazdo a ten laptop ma już swoje lata i ciężko o to. W panelu dziwekowki powinna byc opcja, czy glosniki maja grac rownie po podlaczeniu sluchawek. mam zreszta takie cos u siebie na zintegrowanym Realteku w laptopie HP. Wiem o co Ci chodzi, ale tu problem jest taki, że po podłączeniu słuchawek do gniazda komputer ich jakby nie wykrywał, mimo że te grały w najlepsze. Gniazdo się uszkodziło, pewnie bolec odpowiedzialny za ich wykrycie się wyrobił. Bo poza brakiem wykrycia słuchawki grają jak trzeba. Edytowane 18 stycznia 20169 l przez Quake96
Opublikowano 19 stycznia 20169 l Wymienialem zarowke i wyje.balo korki przy okazji rozw.alilem tez zyrandol.
Opublikowano 27 stycznia 20169 l Autor Dzisiejszy up-date.. Tak, jak wspominałem. Na pierwszy strzał idzie woda i centralne, a jak wiadomo wszystko robimy "z głową" od góry do dołu. Zacząłem od zbiornika z woda umieszczonego na poddaszu. To nie jest sol! to jest kamień, jaki nazbierał sie na przestrzeni 10 lat , bo jak mi wiadomo tyle ma chata. Pięknie, co? A Tak wygląda teraz, juz po zabiegu. Następny krok to podłączenie filtra i zmiękczacza do wody, bo takiego tu nie stwierdzono. :czesc: Edytowane 27 stycznia 20169 l przez MEVEK
Opublikowano 27 stycznia 20169 l no ładnie wyczysciłes... co własciwie? bo przyznam ze nie wiem co to za element
Opublikowano 27 stycznia 20169 l zbiornik wyrownawczy w najwyzszym punkcie instalacji grzewczej ? to ja się pytam! Ale brzmi mądrze.
Opublikowano 27 stycznia 20169 l Autor zbiornik wyrownawczy w najwyzszym punkcie instalacji grzewczej ? to ja się pytam! Ale brzmi mądrze. Nie! To baniak wyrównawczy na wodę ciepła i zimna. Na instalacje grzewcza jest tuz obok i wygląda tak: :facepalmz: :facepalmz: :facepalmz:
Opublikowano 28 stycznia 20169 l Baniak wyrownawczy na wode ciepla i zimna i obok osobno baniak na wode z ogrzewania ? WTF
Opublikowano 28 stycznia 20169 l Autor Centralne ma uklad otwarty. Dopiero teraz wprowadzaja zamkniety w ramach standardow EU - tak zwany Grant.