Skocz do zawartości

Pan Złota Rączka - czyli, co dziś zmąciłeś?

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Robta co chceta.. I tak jeden z moich tematow juz jest na forum i wymiata!

• Odpowiedzi 850
  • Wyświetleń 99 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Witam, chyba nigdy.

• W myśl zasady "Zero waste", wymodziłem taką kuchnię błotną:   Niestety miałem pod ręką tylko wkrętarkę i starą piłę do bloczków  Trzy palety, deski ze starej piaskownicy, kawałek

Opublikowano

Nie no, temat potrzebny. Zacznie sie sezon działkowca, to także bede tu pisał.

Opublikowano

No. Ja jeszcze muszę wrzucić zdjęcie grilla przed sezonem jak już zamontuję drzwiczki  :lapka:

Opublikowano

No, a ja mam pytanie. Bo babcia ma działkę, tam płot się nieco wali, bo z jednej strony jest na skarpie. Płot żeliwny, wielki, stary klunf, pod nim beton, który się kruszy, no i ten płot jest ze słupkami, które się pochyliły.

Działka ma trochę lat, to nie pasuje tam jakiś murek + przęsła. Co prponujecie? Normalnie siatkę? Tylko by trza było beton wylać, a ten skuć do końca. Nie znam się, wypiłem browara i piszę bzdety, ale męczy mnie to od jakiegoś czasu.

Opublikowano

Jeżeli to płot nie od trony frontu to najlepszym, najtańszym i najszybszym wyjściem będzie siatka + gotowe betoniki. Rozpieprzasz stary, zalewasz słupy, stawiasz siatkę i finito.

Opublikowano

Przypomnialo mi sie, ze w starym aucie po deszczu mialem zawsze bagaznik pelen wody. Przez kratke wentylacyjna sie lało. Silikon raz uzyty i spokoj na 5 lat :lapka:

Opublikowano
  • Autor

Tak sie proszę państwa obniża sufit. Niby żadna tam czarna magia, ale technikę trzeba mieć, bo inaczej na robi sie kropek, kresek, nie równa linie albo zerwie lakier. 

12417899_1124940257556344_30950678218649

12963636_1124940214223015_48506497721025

12963847_1124940187556351_76902024154140

Zasada jest prosta:

• malujemy na biało,
  • naklejamy taśmę, najlepiej jeden długi pasek,
  • malujemy taśmę na biało, aby dodatkowo zabezpieczyć linie zamalowując niedoskonałości,
  • następnie jedziemy z kolorem i odklejamy na mokro

Dziękuję. 

P.S

Pierwsza fotka jest robiona po 1 malowaniu, stad te prześwity.  Jutro drugie malowanie i panele. 

Edytowane przez iMEVEK

Opublikowano

Jeden rabin powie proste, inny rabin powie że trudne

Opublikowano
  • Autor

A Wy do czego bijecie? Rozmowa, jakby urwana?!

Opublikowano

A Wy do czego bijecie?

Ja zwykle bije w worek treningowy.

Opublikowano
  • Autor

Nie po to cie blokowalem, zebys mi udzielal odp. Nastepny prosze!

Opublikowano

Nastepny prosze!

Ja nie jestem twoja stara zeby sie tak do mnie zwracal.

Opublikowano
  • Autor

Dziś skończyłem kolejny pokój. Jak sie okazało ślicznie sie kombinuje ciemna podłoga na tle zielonych ścian. Wymiatam xD 

Opublikowano

Ale to musi słabo wyglądać...

Opublikowano

No takie połączenie kolorów może wygląda fajnie przez 5 minut, ale jak masz tam siedzieć, czytać, uczyć się, czy co tam robisz, to może przytłaczać.

Pamiętam za dzieciaka miałem pokój na niebiesko, ciemno w pokoju, tylko non stop monitor oświetlał mi pokój:)

Opublikowano
  • Autor

Ale to musi słabo wyglądać...

13010743_1126351414081895_40568642408499

Moja zona jest zadowolona, z reszta ja tez. 

Edytowane przez iMEVEK

Opublikowano

miałeś rację milan

jak plastelinka

Opublikowano

Brakuje ogrodowego krasnala w rogu.

Opublikowano

trochę słaba opcja mieć sciany w kolorze sr,aczki

Opublikowano
  • Autor

Pokoj jest robiony pod Uniwersytet Potworow. Stad pomysl na kolor.

Ulubiona bajka mojego 2 latka. Wy sie nie znacie nolify - Znawcy!

Opublikowano

gdybym miał za męża nieudacznika, który maluje ściany na taką srakę, to bym się z nim rozwiódł