Skocz do zawartości

Pan Złota Rączka - czyli, co dziś zmąciłeś?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Po pierwsze to płyta bitumiczna nie blacha, po drugie to gwoździe 60mm nie wkręty, po trzecie.... jest ich tam ponad 900 wbitych. No jak to zerwie, to nie wiem chyba przyspawam blachę...

Edytowane przez WisnieR
  • Odpowiedzi 837
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Może to średnio pasuje do tematu, ale ja na przykład ostatnio rozjebałem analogowy syntezator kupiony parę dni wcześniej za ciężkie pieniądze. Przy pomocy jednej śrubki. :shieeet:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przedwczoraj wymieniłem śrubę w syfonie w umywalce w łazience, bo słabo zaczęła dociskać uszczelki i zaczynało kapać z rury. Śruba była przeżarta i ledwo dałem rade ją odkręcić, choć i tak się naszarpałem. 13 lat temu był montowany ten zlew. A na drugi dzień, bo nieszczęscia chodza parami, zaczęło kapać z wylewki baterii tej samej umywalki. Dzisiaj wymieniłem głowicę i jest cacy. Może to śmieszne, ale przed czterdziestką robiłem te naprawy pierwszy raz :mevek: ale od czego jest youtube, jestem z tego dumny :)

• Plusik 4
Opublikowano (edytowane)

Okna pomyłem (combo ciepłej wody, octu, kropli płynu do naczyń zdaje egzamin, wystarczy potem ściągnąć to myjką i gotowe) Łazienka wysprzątana,  kuchnia tak samo, przede mną tylko mycie luster, starcie kurzu,  odkurzanie i mycie podłóg. Czyli w sumie kura a nie kogut domowy :/

Edytowane przez Blaise
  • Plusik 1
Opublikowano
W dniu 7.04.2022 o 19:58, krupek napisał:

No jest jakaś specyficzna satysfakcja jak się człowiek namorduje z hydrauliką i nie cieknie xd

Ja po każdej zabawie w hydraulika przez 10 minut świecę latarką czy nie cieknie, potem jest próba ręcznikiem papierowym i dopiero wtedy można uznać robotę za wykonaną.

• Plusik 1
  • Lubię! 1
Opublikowano
57 minut temu, _Red_ napisał:

Brzmi jak moje typowe sprzatanie co sobotę (no może poza oknami), a nie złota rączka xd

Dlatego napisałem, że w sumie kura domowa :/

Opublikowano
W dniu 9.04.2022 o 13:43, Blaise napisał:

Okna pomyłem (combo ciepłej wody, octu, kropli płynu do naczyń zdaje egzamin, wystarczy potem ściągnąć to myjką i gotowe) Łazienka wysprzątana,  kuchnia tak samo, przede mną tylko mycie luster, starcie kurzu,  odkurzanie i mycie podłóg. Czyli w sumie kura a nie kogut domowy :/

W dniu 9.04.2022 o 14:10, _Red_ napisał:

Brzmi jak moje typowe sprzatanie co sobotę (no może poza oknami), a nie złota rączka xd

Dokładnie, u nas nazywa się to dzień szmaty. Oj jakbym chciał to ogarnąć w piątek po pracy i mieć sobotę wolną od rana no, ale nie da się. 
Do tego jeszcze dochodzą większe zakupki. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A ja na majoweczkę zrobiłem taras, w sensie kupiłem, uciąłem i przywierciłem kompozyt.

A03FC505-34AA-4710-82E9-B641CC9B07B5.thumb.jpeg.140f4d449a09c95f48935b93b5bc4e23.jpeg

Do tego nowe meble i parasol. 
Taras górny 8 x 3m, więc w planach jeszcze namiot 2 osobowy (do nocowania latem) i mały basen. 
Na fotkach koktajl truskawkowy %%%%% No fajna ta majówka :lapka:

Spoiler

AE4767FD-F3F2-413B-A27D-FB27AD22C7E4.jpeg

AE71E903-9BAE-4ABB-8BAD-8B82DCE8B30C.jpeg

D0CE7058-2978-43F8-B947-222B0FA931C5.jpeg

• Plusik 3
  • Lubię! 1
Opublikowano

Czy to już ten moment aby uświadomić sobie, że żyjemy na forum kontrastów?

Z jednej strony typy spłacający hipoteki w 3-6 lat, z drugiej ziomki, dla których kupienie drugiej konsoli dla swojego hobby to ciężka decyzja i/lub raty, a zasadność zakupu danej gry jest czasami analizowana bardziej niż przejście ze zmiennych na stałe stopy procentowe w hipotece. 

:whyyy:

Opublikowano (edytowane)

Trochę odłożone, trochę szczęście z kupnem mieszkania (za pół ceny rynkowej) trochę z ubezpieczenia po śmierci mamy zostało i jakoś to poszło. Jeszcze na początku poprzedniej generacji wszystko brane na raty itp. teraz nauczyłem się odkładać,  nie palę, nie pije, pobieram 500+x2 xD, coś tam potrafie sam zrobić (np. kable dostałem i sam zrobiłem elektrykę) zmieniłem pracę na lepiej płatną tak więc jakiś pieniądz jest i w miarę spokojnie można żyć bez szaleństw. A żeby nie było offtopu to skosiłem trawe, zaraz rozkładam trampolinę i odpalam grilla. 

IMG20220503112214.jpg

Edytowane przez creatinfreak
  • Plusik 2
  • Lubię! 1