Okie from Muskogee 2 852 Opublikowano 2 czerwca 2016 Opublikowano 2 czerwca 2016 Po pierwsze i najważniejsze - kwestia domofonu. Nie ma reguły wszechmocnej. Po drugie, kwestia instalacji, ilości mieszkań, odbiorców, słuchawek, dziesiątki zmiennych. Co to w ogóle znaczy kombinacja na zworkach? Chciałbym zobaczyć twojego elektryka w usterce, którą chętnie sam bym przygotował. Cytuj
_Red_ 12 027 Opublikowano 2 czerwca 2016 Opublikowano 2 czerwca 2016 No pewnie kwestia domofonu, skoro on z ekipą kładli sieć, to pewnie wiedział. Zworki miałem ustawione nieprawidłowo jak na foto, na 16 + 4. Facet potwierdził potem, że powinno to wynosić tyle, co nr mieszkania, ale jakoś pobawiłem się tym instynktownie. Tak to wyglądało. A reszta mnie nie obchodzi, to elektryk nie mój, a developera. Ważne, że działa. Nawet jeśli to był fart.Zresztą, tu też piszą, że zworki muszą wynosić nr mieszkania, bo takowy się przecież wybiera na dole przy wejściu. http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1064323.htmlWięcej nie wchodzę w temat, bo moja wiedza o elektryce kończy się na ustawieniu kuchenki indukcyjnej na tryb boost. Cytuj
Okie from Muskogee 2 852 Opublikowano 2 czerwca 2016 Opublikowano 2 czerwca 2016 No i bardzo słusznie, w przypadku gdy instalacja i wstępne ustawienie jest ok i nic się potem nie zmienia. Pytanie, dlaczego nagle domofon zaczął działać inaczej. Zworki się same przestawiły? Cytuj
_Red_ 12 027 Opublikowano 2 czerwca 2016 Opublikowano 2 czerwca 2016 (edytowane) Nie inaczej, tylko od początku nie działał. Zresztą: Od czasu wprowadzenia się do bloku nie działał domofon. Brama otwarta, słuchawka głucha. Pewnie na czas wykończeń, by ekipy wchodziły bez blokad. No dobra, ale minęło parę miechów, drzwi do klatki już są blokowane elektronicznie, a ja nie mam nadal jak wpuszczać gości/listonosza/pinga z pizzą, bo domofon głuchoniemy. Machnął się ktoś widocznie w ustawieniach początkowych, ale przy odbiorach kierownik budowy coś gadał, że pewnie włączą za kilka miesięcy jak skończą ekipy wchodzić i wychodzić. Aż czas minął, a domofon nie zaczął działać. Edytowane 2 czerwca 2016 przez _Red_ Cytuj
Okie from Muskogee 2 852 Opublikowano 2 czerwca 2016 Opublikowano 2 czerwca 2016 (edytowane) A, to zajebałem sie na początku, przepraszam. Edytowane 2 czerwca 2016 przez acidizer Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 9 września 2016 Opublikowano 9 września 2016 (edytowane) jak to mam w zwyczaju "sprobowalem sam" i ten monitor który mi sie ostatnio zyebal rozkrecilem, srubek 100, jakies tasmy, dobrnalem do srodka, spojrzalem, popukalem, niezlikalizowalem zadnego pstryczka "popsute/naprawione", więc skręciłem spowrotem, i upewniłem się że nadal zamiast się włączyć, ekran purta, jakby mial zamało prądu. też tak macie że wiecie że ch,uaj sie na tym znacie to rozkrecicie ;D? Edytowane 9 września 2016 przez milan 2 Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 9 września 2016 Opublikowano 9 września 2016 Ta, ja nawet mam tak, że potem mi trudno to złożyć z powrotem jak było. 1 Cytuj
Hum 3 700 Opublikowano 9 września 2016 Opublikowano 9 września 2016 (edytowane) też tak macie że wiecie że ch,uaj sie na tym znacie to rozkrecicie ;D? Oczywiście. Dziś po skończonej robocie coś mnie strzeliło, by rozkręcić wiertarkę i odczyścić ją z pyłu. Oczywiście nie miałem pojęcia jak to będzie wyglądało wewnątrz, poza tym, że środek tak jak obudowa będzie cały biały od gipsu. Złożenie już nie było tak proste jak rozłożenie, należało odkręcić jeszcze część rączki, by schować jakieś bloczki na sprężynkach, ale ostatecznie wiertarka w środku czysta, i oczywiście działa bez zarzutu. Edytowane 9 września 2016 przez Hum Cytuj
Wojtas1986 1 622 Opublikowano 9 września 2016 Opublikowano 9 września 2016 Ja tak ps3 fat yloda naprawiałam 5x co przedłużyło jej żywotność o 2 lata , tut z yt i jazda Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 10 września 2016 Opublikowano 10 września 2016 Wojtas, ale jak dokładnie? Suszarką naprawiłes? Cytuj
Wojtas1986 1 622 Opublikowano 10 września 2016 Opublikowano 10 września 2016 Kupiłem najzwyklejsza opalarke za 60 ziko + pastę arctic silver i wsio. Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 10 września 2016 Opublikowano 10 września 2016 A ja sprzedałem swojego FATa jako "uszkodzony" , a taki ładny był. Ale koleś w serwisie mi mówił, że naprawa 400 zł i po tym może znowu paść. A w gwarancja Sony skończyła się miesiąc wcześniej, a naprawa w ich serwisie wynosiła 200 ojro. Cytuj
_Red_ 12 027 Opublikowano 1 października 2016 Opublikowano 1 października 2016 Wyszorowalem kibel domestosem właśnie. Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 1 października 2016 Opublikowano 1 października 2016 biurko skręciłem i fotel do komputera z jysk. Bardzo wygodny. Będzie również do konsoli Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 1 października 2016 Opublikowano 1 października 2016 Fotel z Jysk podziała kilka miesięcy a potem zacznie skrzypieć i się rozsypie. Przerabiałem to dwukrotnie i postanowiłem, że nigdy więcej nic nie kupie w tym sklepie. Cytuj
_Red_ 12 027 Opublikowano 1 października 2016 Opublikowano 1 października 2016 Mam poduszke ergonomiczną wellpur z jyska i nie skrzypi. Cytuj
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 9 listopada 2016 Opublikowano 9 listopada 2016 Przykleiłem uszczelki na framugę od drzwi wejściowych, teraz pieniążki będą mi same wskakiwać do portfela, bo nic nie wieje. Inna sprawa, że ledwo mogę domknąć zamki, bo uszczelki dałem nieco za grube, ale co tam, boghatztvo. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 12 listopada 2016 Opublikowano 12 listopada 2016 ku przestrodze drogie koguciki Przychodzi mąż z pracy do domu.Żona mówi:- Zobacz tam do żyrandola, bo nie świecą wszystkie żarówki.- A co to ja ku*wa elektryk jestem? I ogląda telewizję.Na drugi dzień znowu wraca z pracy do domu. Żona do niego:- Wymień uszczelkę w kranie, bo cieknie.- A co to ja ku*wa hydraulik jestem? I ogląda telewizję.Na trzeci dzień wraca z pracy do domu. Patrzy, żyrandol świeci, z kranu woda nie cieknie i pyta żony:- Co? był elektryk i hydraulik?- Nie, poprosiłam sąsiada i wszystko naprawił.- Ile mu zapłaciłaś?- Nie chciał pieniędzy, tylko chciał żebym mu ładnie zaśpiewała albo du*y dała!- I co mu zaśpiewałaś?- A co to ja ku*wa piosenkarką jestem? Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 13 listopada 2016 Opublikowano 13 listopada 2016 dlatego dla pawła jestes niemiły? Cytuj
_Red_ 12 027 Opublikowano 13 listopada 2016 Opublikowano 13 listopada 2016 Dlaczego w kogutach pojawiają się dow(nene)y z lat 90', zamiast w adekwatnym temacie? Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 13 listopada 2016 Opublikowano 13 listopada 2016 a ja slyszalem 1 raz ;D Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 28 listopada 2016 Opublikowano 28 listopada 2016 Pytanie, ile powinno się zapłacić za malowanie pokoi? region wielkopolska, ściany nowe równe, kolor. 10 zł za metr to dużo czy mało, czy w sam raz? Cytuj
Tokar 8 276 Opublikowano 28 listopada 2016 Opublikowano 28 listopada 2016 A nie lepiej wytapetować pokój tymi dziesięciozłotówkami? Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 28 listopada 2016 Opublikowano 28 listopada 2016 zakłądajac że 10zł starczy na 0,005 m2 to za te samą kwotę wytapetuję 200 razy mniejszą powierzchnie ;( Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi