Opublikowano 4 lutego 20178 l Kierwa, ja to jestem brązowa, a nie złota rączka. Chciałem wymienić uszczelkę pod drzwiami kabiny prysznicowej, bo obecna już jest zakamieniona, stwardniała i przepuszcza miejscami wodę. Kupiłem 110x0.06 cm listwę w Obi, ładnie zacząłem przycinać tu i ówdzie, ale nie dopasowałem tak precyzyjnie jak ekipa od łazienki. No niestety została szparka i woda przez nią leci na zewnątrz kabiny, a że przyciąłem ją już z obu stron na wymiar, to nie mam marginesu do poprawek. 41 zł psu w dupę, jutro pojadę po kolejną i będę uczył się na swoich błędach.Nie mógłbym być budowlańcem, wykończeniowcem, chirurgiem, krawcem, kontrolerem lotów i wszystkim innym, gdzie jest mała tolerancja na pomyłki.Mógłbym być z powodzeniem rysownikiem komiksów o użytkownikach forum albo mistrzem ping ponga (w robocie wszystkich robię ) Edytowane 4 lutego 20178 l przez _Red_
Opublikowano 4 lutego 20178 l Wyobraź sobie, że niektórzy by to zrobili jak Ty i jeszcze hajs za to wzięli.
Opublikowano 4 lutego 20178 l No jak czasem się ogląda usterkę w tivi i widzi, jak 5h siedzą nad jakąś fuszerką... Muszę przyznać, że ekipa z rekomendacji zrobiła naprawdę dobrą robotę, ale dopiero rok minął od wprowadzki - zobaczymy co zacznie wyłazić.
Opublikowano 4 lutego 20178 l Stwardniala mocno i trochę naderwała przy krawedziach. Moze dużo kamienia mam w wodzie.
Opublikowano 4 lutego 20178 l No ja też mam bardzo twardą wodę, ale chinśki brodzik z marketu mi 5 lat wytrzymał.
Opublikowano 4 lutego 20178 l Zawiesiłem dzisiaj TV w salonie po remoncie (wcześniej stał) Uwielbiam wiercić w żelbecie. Edytowane 4 lutego 20178 l przez Copper
Opublikowano 16 lutego 20178 l Jako, że remont oczywiście wyszedł drożej niż zakładałem to zakasałem rękawy i wykańczam resztę sam: Na dole moich dwóch niezawodnych pomocników. Do końca tygodnia się skończy i biorę się za odnawianie stołu
Opublikowano 16 lutego 20178 l z czego te ciegiełki? gipsowe? Opisz montaż i wykończenie po krótce. Zaraz bede malował chate znowu, i na sciany kominka chce cegiełki, innego typu, i się zastanawiam nad metodyką i czy samemu dam radę. Edytowane 16 lutego 20178 l przez milan
Opublikowano 16 lutego 20178 l Gipsowe, cięta cegła jest dużo dużo cięższa i klejenie tego to więcej zabawy. Mam gotowy klej Śmiga do płytek gipsowych, można go używać wielokrotnie jak się zamknie wiadro. Grzebień 6mm, na samą płytkę wystarczy i pac na ścianę. Potem zagruntować, fuga wciskana w szpary i tyle w sumie. Nie ma w tym nic trudnego, ale robota bardzo żmudna jak się układa większą powierzchnie ( u mnie ściana prawie 10m2)
Opublikowano 16 lutego 20178 l To mnie przekonałeś, sam sobie położę. Dobra decyzja, mi fachowiec policzył tysiaka za położenie tej ściany, także można trochę zaoszczędzić.
Opublikowano 16 lutego 20178 l mam na oko max 5m2 więc to będzie pewnie przyjemność. Tylko musze doczytać czy te fugi i kleje to muszą byc ze względu na bliskosc ciepła jakies specjalne. btw: na zdjeciu masz na razie wystrój "zbombardowana warszawa"
Opublikowano 16 lutego 20178 l Tego pewien nie jestem, ale na logikę to są zaprawy, także ciepło raczej ich nie rusza, bardziej wilgoć. Schną od ciepła, to raczej nie da się ich przesuszyć :P
Opublikowano 16 lutego 20178 l Z biala mniej roboty bo mozna kupic z gotowa fuga i po ulozeniu ewentualnie tylko zaszpachlowac szparki
Opublikowano 17 lutego 20178 l No dziś tak sobie myślałem, żeby jednak przed pokoju walnąć takie. Jak ktoś do mnie przychodzi i zdejmuje buty to się zawsze ściany opiera i potem jakieś plamy zostają. A tak to elegancko by było.
Opublikowano 17 lutego 20178 l Ja mam biale gipsowe bez fugi. Roboty z fuga bylo ze szok ( tzn. majster mi zakladal ale czasu na to poszlo) Dalem je tylko na scianie gdzie TV, wyglada to tak: W przyszlym roku wlasnie wejscie na pietro po schodach czyli ,, korytarz chce zrobic tak jak Cooper albo tynk. Ale to juz nie w tym roku. Edytowane 17 lutego 20178 l przez obrazus
Opublikowano 17 lutego 20178 l A to tak sobie, też chcę coś w biel, ale żeby fuga była inna niż cegła. To wygląda jak mur pomalowany białą farbą. e: juz wiem co mi nie pasuje, za duże dystanse są pomiędzy cegłami, prtzez to nie wygląda to jak mur, mysle o czymś takim:
Opublikowano 17 lutego 20178 l I to się normalnie cyka zaprawę i kładzie jak kafelki, a potem uzupełnia fugi?
Opublikowano 17 lutego 20178 l Tak tylko przy białych musisz uważać z fugą bo często ma inny odcień i wygląda to źle.
Opublikowano 17 lutego 20178 l Ja te biale co mam to sa gipsowe i lekko szare byly oryginalnie, po fugowaniu wszytko pedzlem biala sniezka 2 razy bylo malowane.
Opublikowano 17 lutego 20178 l No fachowcowi trochę żal za to płacić, choć mam zaprzyjaźnionego. Najchętniej to bym przećwiczył u kogoś i potem u siebie zrobił.