Skocz do zawartości

Jaki handheld do emulacji? Help :)

Featured Replies

• 4 lata później...
  • Odpowiedzi 140
  • Wyświetleń 63,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Odświeżam temat po latach.   Obecnie rynek zalany jest kieszonkolkami, z których jedne są lepsze, inne gorsze. Ostatnio moją uwagę przykuł Retroid Pocket 2, który zbiera świetne oceny i sam

• Ja mogę polecić gpd win 2 ale tani nie jest. Za to jest to PC więc działa steam, gog ale też emulacja i to spokojnie do wii a nawet wybrane gierki z wiiu. Sam ogrywam gierki z GC i skończyłem na nim M

• @grzybiarz wrzuciłeś to co opisałem, wcześniejszy produkt GPD, też bardzo dobry i dużo tańszy.   Uki - wpisz GPD 2 i tytuł gierki na YT i wyskoczy milion filmów. GPD to intel i się nieco grz

Opublikowano

Odświeżam temat po latach.

Obecnie rynek zalany jest kieszonkolkami, z których jedne są lepsze, inne gorsze. Ostatnio moją uwagę przykuł Retroid Pocket 2, który zbiera świetne oceny i sam zastanawiam się nad jego kupnem:

Opublikowano

Hmm sam chciałbym bardzo kupić to zbudowane na RPi4 (albo kupię wszystko poza Pi i zbuduję sobie sam) PI Boy DMG. Na razie każda opcja za droga ale z czasem może będzie lepiej:

https://www.experimentalpi.com/PiBoy-DMG--Assembled_p_16.html

Polecam recke ETA prime:

Z tego co tanie to mam Pocket Go (pierwszy model) i niestety ale zdecydowanie za mały ekran i niegrywalne emu PSX sprawia ze nie polecam.

Opublikowano

Ten Retroid Pocket 2 wygląda bardzo interesująco, ale czy serio na tym chodzi płynnie emu psp? Przecież ta konsolka ma 1 GB RAMu, a na filmikach pokazują np. Crisis Core, które jest wymagającym tytułem w kontekście dobrej emulacji. To śmiga na retroarchu?

Opublikowano
53 minuty temu, columbo napisał:

Ten Retroid Pocket 2 wygląda bardzo interesująco, ale czy serio na tym chodzi płynnie emu psp? Przecież ta konsolka ma 1 GB RAMu, a na filmikach pokazują np. Crisis Core, które jest wymagającym tytułem w kontekście dobrej emulacji. To śmiga na retroarchu?

On tam mówi, że wlasnie do PSP słabo. Kupować to raczej można dla max N64. Reszta jako bonus i ciekawostka.

Opublikowano
  • Autor

RK2020 - śmiga N64 i Dreamcast, ~340 zł. Po cichu wycofywany ze sprzedaży, w sumie nie wiem czemu, podobno firmware ukradziony i w ogóle olaboga ;). 

Opublikowano

Psp jest całkiem spoko i nie rozwali się tak szybko jak te badziewia powyżej. Sam mam dwie sztuki i tylko do tego używam.

Opublikowano

Też nie czaje czemu ludzie bawią się tymi chińskimi zabawkami albo sbc które ledwo sobie radzą z czymś mocniejszym od psx. Smartfon z doczepionym padem zrobi to wszystko 1000 razy lepiej a jak interesuje nas tylko entry level emulacji to psp/vita zrobi to wszystko na spokojnie.

Opublikowano

One są zwyczajnie wątpliwej jakości. Zresztą kupcie weźcie to w rękę, a potem PSP albo PSVitę. 

Opublikowano

Na PSP skończyłem dużo gier z PSXa gdy juz konsola stała się retro. I wszystkie na wyjeździe. Wiec doceniam takie dedykowane ku emulacji urzadzenia. Ten Retroid Pocket jest świetny sam zastanawiam się czy nie kupić.

Opublikowano

Jak już chcecie kupować jakąś retro konsolkę to polecam filmik tego gościa i zwrócicie uwagę zwłaszcza na te wykonane z metalu amelinium chyba:

Opublikowano

Ja mogę polecić gpd win 2 ale tani nie jest. Za to jest to PC więc działa steam, gog ale też emulacja i to spokojnie do wii a nawet wybrane gierki z wiiu. Sam ogrywam gierki z GC i skończyłem na nim Mario Galaxy. 

Edytowane przez NemoKOF

Opublikowano

Wygodnie gra się na tym padzie powyżej klawiatury ? Jak w ergonomią? 

Edytowane przez mozi

Opublikowano

Powyżej? O które urządzenie pytasz? Bo widzę tylko takie które mają poniżej lub z boku. 

Opublikowano
8 minut temu, NemoKOF napisał:

Powyżej? O które urządzenie pytasz? Bo widzę tylko takie które mają poniżej lub z boku. 

Tak jak czekolada napisał. 

Opublikowano
W dniu 29.08.2020 o 13:29, Dr.Czekolada napisał:

Też nie czaje czemu ludzie bawią się tymi chińskimi zabawkami albo sbc które ledwo sobie radzą z czymś mocniejszym od psx. Smartfon z doczepionym padem zrobi to wszystko 1000 razy lepiej a jak interesuje nas tylko entry level emulacji to psp/vita zrobi to wszystko na spokojnie.

Mam PSP i używam do emulacji i grania w gry z PSX, ale nie ze wszystkim konsola radzi sobie dobrze i problematyczne jest granie w wiele tytułów ze względu na 2 shoulder buttony. Jakość Retroida jest bardzo dobra i nie spotkałem się z ani jedną negatywną opinią na jej temat.

Opublikowano

No tak dlatego pisałem entry level. Jak chcemy coś lepszego to Vita albo telefon z doczepianym padem, przy dzisiejszym konsumpcjoniźmie smartfonów dorwanie takiego w cenie tych chińczyków nie powinno być problemem a bebechy będzie miał o niebo lepsze.

Opublikowano

Dokładnie, ja się bawię SBC dla zabawy, mój telefon radzi sobie całkiem dobrze z emulacją DC no ale to telefon. Strasznie irytuje mnie jak gram i nagle ktos mi napisze sms itp. Chce mieć osobne mąłe urządzenie do grania we wszystko od Atari 2600 do DC (może kiedyś jak będzie to możliwe to GC i PS2). jak cena nie przekracza 400zł to nie jest to wydatek, który musze jakoś straznie planować.

Opublikowano

gpd win 2 wiadomo że zrywa berety, ale jakby nie patrzeć ta skądinąd fantastyczna zabaweczka kosztuje dwa i pół klocka. Subiektywnie rzecz biorąc, w kwestii emu pozostanę jednak przy przerobionym PSClassic (ta konsola to według mnie najbardziej niedoceniony sprzęt w branży na przestrzeni ostatnich lat) i kompie - w podróży wolę sobie jakiegoś audiobooka puścić, albo zwyczajnie spakować vitę/dsa i odpalić dedykowane im tytuły. Kwestia gustu i/lub zasobności portfela.