Shen 9 636 Opublikowano 24 lutego 2016 Autor Opublikowano 24 lutego 2016 nie zapedzaj sie tak, bravely nawet nie stalo obok ff ix, ani gameplayem ani fabula. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 24 lutego 2016 Opublikowano 24 lutego 2016 (edytowane) w pokemonach tez, w czym to przeszkadza? Słucham? Ty chyba niepoważny jesteś. Metagame w poksach zawstydza nie jedną gierkę. Edytowane 24 lutego 2016 przez ragus Cytuj
Daffy 10 565 Opublikowano 24 lutego 2016 Opublikowano 24 lutego 2016 nie zapedzaj sie tak, bravely nawet nie stalo obok ff ix, ani gameplayem ani fabula.az taka wydmuszka z mega klimatyczna grafa i genialna muza? Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 24 lutego 2016 Autor Opublikowano 24 lutego 2016 (edytowane) turowy system z rozbudowanym motywem kamien/nozyce/papier, do tego zerowy balans. nie zapedzaj sie tak, bravely nawet nie stalo obok ff ix, ani gameplayem ani fabula.az taka wydmuszka z mega klimatyczna grafa i genialna muza? ja rozumiem ze gatunek lekko podupadl, ale nie robmy z kazdego jrpg mesjasza. Dla mnie takie 7/10, ale bez spoilerow ciezko cos wiecej powiedziec. Od polowy gra siada. Edytowane 24 lutego 2016 przez Shen Cytuj
Daffy 10 565 Opublikowano 24 lutego 2016 Opublikowano 24 lutego 2016 ff9 tez im blizej konca tym bardziej siadal przeciez, ostatnia plyta to byl brecht bravely jest na ogol przeciez bardzo i to bardzo chwalony, malo kiedy mozna sie spotkac z tak krytyczna opinia jak twoja Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 24 lutego 2016 Opublikowano 24 lutego 2016 turowy system z rozbudowanym motywem kamien/nozyce/papier, do tego zerowy balans. z zewnątrz może i tak, podobnie można określić większość jrpgow :facepalmz: Zagłeb się w mechanikę, ivy, Evy, natury, wszystkie statusy ataki, pokemony, gatunki, jak powiedział ragus, metagra swoją złożonościa rozwala prawie wszystko inne ff9 tez im blizej konca tym bardziej siadal przeciez, ostatnia plyta to byl brecht bravely jest na ogol przeciez bardzo i to bardzo chwalony, malo kiedy mozna sie spotkac z tak krytyczna opinia jak twoja Akurat to, że Bravely traci im bliżej końca to sporo ludzi gada. Niemniej z drugiej strony każdy uważa go za kawał porządnego jrpga jakiego na rynku od lat nie było, także albo Shen ma dziwny gust, albo jest strasznie wymagający Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 24 lutego 2016 Opublikowano 24 lutego 2016 ps. znowu mnie kusi 3ds dla tego cholernego ff9-2 czyli bravely default i za chwile juz second Ficek zrób to, wyjdz wreszcie z tej strefy komfortu martwej vity Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 24 lutego 2016 Autor Opublikowano 24 lutego 2016 (edytowane) Na jrpg zeby zjadlem, gdyby ta gra wyszla w czasach szaraka to max 6/10. Fajna muzyczka i ladna grafika, ale fabula szkoda gadac, a dla mnie to wazny element. Do tego niektore klasy przegiete, jak sie dobrze team ustawi to gre sie przechodzi na easy mode. turowy system z rozbudowanym motywem kamien/nozyce/papier, do tego zerowy balans. z zewnątrz może i tak, podobnie można określić większość jrpgow :facepalmz: Zagłeb się w mechanikę, ivy, Evy, natury, wszystkie statusy ataki, pokemony, gatunki, jak powiedział ragus, metagra swoją złożonościa rozwala prawie wszystko inne tylko to wszystko jest zbedne w singlu, a jak chcesz sie bawic w multi, to tak jak mowie, balans nie istnieje, na 500 pokemonow masz te kilkanascie w top tier a reszta do smieci. Edytowane 24 lutego 2016 przez Shen Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 27 lutego 2016 Opublikowano 27 lutego 2016 Obejrzałem jakiś gameplay z pierwszej strony - kolejna gra do kupienia na 3DS? Powie ktoś czy te Yokai są trochę bardziej zróżnicowane wyglądem, bo z tego co widziałem to w sumie wszystko jednej wielkości i jakieś takie bryłowate. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 27 lutego 2016 Opublikowano 27 lutego 2016 Są, możesz sobie podejrzeć na necie ;-) Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 27 lutego 2016 Opublikowano 27 lutego 2016 Kij z tym, widzę preorder 140 zł na miejscu to jak za darmo, więc ryzyk fizyk i zamówione Cytuj
Gość ragus Opublikowano 27 lutego 2016 Opublikowano 27 lutego 2016 Co ja bym dał żeby pokemony były na silniku YW ;( Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 27 lutego 2016 Opublikowano 27 lutego 2016 Tak rzuciłem okiem do neta, niby jest ponad 200 tych stworków w pierwszej części O_o Technicznie to wygląda na 3x bardziej rozbudowane niż Pokemony, jak fabularnie będzie jakoś absorbować to mamy szach mat W ogóle jak tak przejrzeć listę mocnych premier na ten rok, to jakby 3DS dopiero się rozkręcał. Nowe poki w tym roku, oj coś mi mówi, że ten mobilny NX to jakaś ściema. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 27 lutego 2016 Opublikowano 27 lutego 2016 Nie ściema. Już najwyższy czas. Sprzedaż w Japonii zwolniła, rynek jest nasycony. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 27 lutego 2016 Opublikowano 27 lutego 2016 Szperałem dalej i widzę, że JP w tym roku już trzecia część ma wyjść, a dwójka wyszła chyba w 3 wersjach Ale nic dziwnego, że reszta świata jest w plecy skoro kreskówka dopiero wchodzi czy ma wejść na zachód. Oby się przyjęło, to dostaniemy jeszcze dwie części na 3DS'a Cytuj
Myriu 76 Opublikowano 27 lutego 2016 Opublikowano 27 lutego 2016 Kij z tym, widzę preorder 140 zł na miejscu to jak za darmo, więc ryzyk fizyk i zamówione Gdzie taki deal ??;D Cytuj
Elanczewski 63 Opublikowano 27 lutego 2016 Opublikowano 27 lutego 2016 konsoleigry, a gdzie indziej mogłoby być? Poki też dotarły do nas ponad 3 lata po premierze w Japonii (początek 1996 - koniec 1999), także kto wie, kto wie. Jeśli się przyjmie, to możemy dostać i następne części. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 28 lutego 2016 Opublikowano 28 lutego 2016 Ja akurat zamawiałem w Menago, mam na miejscu. Taka sama cena co w konsoleigry, więc wiedziałem, że taniej nie będzie Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 3 marca 2016 Opublikowano 3 marca 2016 Mógłby ktoś zmienić nazwę tematu na poprawny w końcu? Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 4 marca 2016 Opublikowano 4 marca 2016 Graliście w demo? Zabawa niezła, ale z tego co widzę, to te stworki tłuką się między sobą bez naszej ingerencji, a my kontrolujemy tylko niektóre akcje i nie jest to rozgrywka Turowa. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 4 marca 2016 Autor Opublikowano 4 marca 2016 Przyjemna gra, fajna otoczka i szukanie duszkow w plenerze. Walka jakas zrecznosciowa, wiecej patrzylem na dolny ekran i wywijałem stylusem niz patrzylem co sie na gornym dzieje. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 4 marca 2016 Opublikowano 4 marca 2016 Inaczej się nie da bo wszystko dzieje sie w tym samym czasie Tak jak piszesz - gra typowo zręcznościowa, z pokemonami nie ma to za wiele wspólnego poza tym, że się zbiera stworki. Cytuj
Figaro 8 215 Opublikowano 4 marca 2016 Opublikowano 4 marca 2016 Pyknąłem w demo i to nie dla mnie... Cytuj
Gość ragus Opublikowano 5 marca 2016 Opublikowano 5 marca 2016 demo mi du,py nie urwało. taka tam pierdółka od level5. walki to tragedia. raczej omijam, chociaż dzieciaki mogą się nieźle bawić Cytuj
Elanczewski 63 Opublikowano 5 marca 2016 Opublikowano 5 marca 2016 Ja mam wrażenie, że to miała być taka relaksująca, podobna do Pokemonów gra (nie chodzi nawet o poziom trudności, bo ten w nowych Poksach jest żenujący, a bardziej o atmosferę) i to się udało. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi