marbel007 857 Opublikowano 20 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Spoko Bzdur ale chyba kontuzja nie od szarpania w kółko w GH? Tryb TV faktycznie potrafi wciągnąć! Ile tam jest piosenek?! Chyba ze 300 albo więcej. Zastanawiam się czy wymiatając te punkty wpadają łatwiej by kupować dostęp do piosenek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 359 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Nie, to akurat przewlekłe jest Z tego co zauważyłem to wyższe miejsce daje trochę więcej Golda, ale raczej wpływ na to ma stopień trudności kawałka, bo np. za Before I Forget na Advanced na 4 miejscu wpadało mi więcej niż za Float On na 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Hej czy ktoś "smarował" strum bara? Normalnie mi skrzypi. W ogóle imo strum bar powinien być zupełnie cichy bo to stukanie jest wkurzające. Jednak ostatnio zaczął mi skrzypieć i to już w ogóle mnie drażni. Postanowiłem pomaksować trochę osiągnięcia, szczególnie te nieokrągłe. Jeszcze 2 mi zostały za 24h w GHTV i 50 gwiazdek na Expercie. Expert jednak jest chory ale gwiazki się zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 I co, posmarowałeś? Jest różnica? Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 264 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Dawno nie grałem, ale w mojej gitarce jeśli coś wymaga smarowania, to bardziej przyciski, które mają już bardzo chu/jowy skok, niż strum, z którym co by nie robić, to i tak będzie głośny. Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Nic jeszcze nie robiłem. Chodzi mi o to czy ktoś to rozbierał, albo jak to zrobić by było dobrze i nie zepsuć... Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 359 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Po cholerę rozbierać? Jak piszczy to odrobina WD40 i już nie piszczy. Miałem ten problem z dwoma przyciskami i struną, dwa razy psiknąłem i spokój od tamtej pory. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 I oto chodziło :) Dzięki. Już zastosowałem ale nie miałem czasu wypróbować. Na sucho nie skrzypi ale czy działa? :/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 359 Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Proste, że działa, jak możesz to potwierdź w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Jeszcze nie miałem czasu :( W weekend pewnie znajdę. Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Dziś trochę pograłem i wydaje mi się że struna nie zawsze wchodzi :/ Klik nie jest taki głośny jak przes użyciem WD40. Do góry (nie psikane) jest zwykły klik a do dołu jakiś przytłumiony... Próbowałam to rozruszać i jakby jest lepiej, jednak jestem pełen obaw, że coś zepsułem i faktycznie będę musial gitarę rozbierac. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 359 Opublikowano 4 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Nie dałeś za dużo smaru? Wydaje mi się, że powinno się poprawić w miarę używania, względnie wydmuchaj nadmiar smaru powietrzem z puszki Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 4 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 No chyba za dużo. Muszę się właśnie chyba przemęczyć albo wydmuchać (nie mam czym :/ ). A jest coś nie tak bo błędy pojawiają się w nieoczekiwanych momentach właśnie tak jakby struna nie zaskoczyła. A już miałem przechodzić na wyższy poziom z Regulara. Na Expercie tylko zaliczę 50 gwiazdek dla aczika. BTW kariera leży rozgrzebana bo tylko GHTV... Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 359 Opublikowano 4 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 To nie wiem, co tak słabo... Przedmuch wydaje mi się jedynym sensownym wyjściem, rozbieranie gitary to chyba trochę przesada A kariera to syf poza może trzema numerami Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Przedmuchanie chyba by niewiele dało - byłem z gitarą u kumpla elektryka więc oprócz przedmuchu rozebraliśmy gitarę. Niestety przesadziłem z WD40 bo jeden styk stał się tłusty. Trochę go przedmuchałem i poczyściłem i styka ciszej ale regularnie. Wczoraj nawet miałem full combo na utworze 250 nutowym a na advanced nawet jeden wygrałem. Chyba udało się pod 300 uderzeń kombo zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 359 Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Przedmuchanie chyba by niewiele dało - byłem z gitarą u kumpla elektryka więc oprócz przedmuchu rozebraliśmy gitarę. Niestety przesadziłem z WD40 bo jeden styk stał się tłusty. Trochę go przedmuchałem i poczyściłem i styka ciszej ale regularnie. Wczoraj nawet miałem full combo na utworze 250 nutowym a na advanced nawet jeden wygrałem. Chyba udało się pod 300 uderzeń kombo zrobić. Wszystko z umiarem, tego WD to naprawdę tylko dwa krótkie psiknięcia wystarczą. Ważne, że bangla :) Na Advanced podoba mi się strasznie "Drunken Lullabies", można się zmachać :D Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 W sumie osiągnąłem co chciałem - jest dużo ciszej! A na advanced niektóre piosenki są super a niektóre po prostu hardkorowe! Ale co ja tam z 5 piosenek zagrałem w tym trybie. Grał kto Through the Fire and Flame? Ja mam jakiś opór po GH3. A jeszcze mi w GHTV nie wpadło. Przeważnie jednak gram kanał 2 lub on Demand. Ciężki metal mi do tej gry nie pasuje, bo wtedy to jest udręka a nie przyjemność z gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 892 Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 W ultimie promocja na Guitar Hero Live z dwoma gitarami za 189 zł, dobra cena. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 359 Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 (edytowane) Tylko ostrzegam, ostatnim razem jak była dokładnie taka sama promocja w sierpniu na towar czekało się miesiąc, bo zamawiający się jorgnął i wziął zestawy Rock Band 4 zamiast GHL A Dragonforce zagrałem raz na Advanced, po 5 minutach ręka mi odpadła i skończyłem z jakimś żałosnym wynikiem never again Edytowane 5 Lutego 2017 przez Bzduras Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 12 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 (edytowane) czy warto wziac za ~180 zl zestaw z tym gh live + 2 gitary + jakis bon na 500 piosenek, czymkolwiek on jest? na gh/rb zatrzymalem sie na gh4/metallica i rb2 EDIT dobra, dopiero teraz zauwazylem ze pisaliscie o tym xD Edytowane 12 Lutego 2017 przez Rayos Cytuj Odnośnik do komentarza
Zdunek 1 121 Opublikowano 12 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Warto, ja bym brał dwa razy. Serio. Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Tylko nie bardzo wiem po co 2 gitary? Jakiegoś multi specjalnie nie widać. Ja dałem 100 zł za zestaw z jedną gitarą. Choć prawie zepsułem ją niedawno. Cytuj Odnośnik do komentarza
REZOK 1 019 Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 No właśnie widzisz, jedna sie z(pipi)ie, to zawsze masz drugą w zapasie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 czyli 2 gitar nie trzeba? to ten gh nie ma zadnego multi cyz co? to po co 2 gitary Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 359 Opublikowano 14 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Możesz grać i w Live i w TV we dwójkę, co Wy za głupoty opowiadacie? Jeszcze ktoś skłonny uwierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi