Skocz do zawartości

Star Ocean 5: Integrity and Faithlessness

Karas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tzn. serii nie znam zbytnio. Pograłem trochę w jedynkę, ale jakoś mnie nie wykręciła. Może faktycznie zobaczę najpierw 2 później 3, a dopiero na końcu 4. Ogólnie klimat mi pasi, więc któraś na pewno mi podejdzie.

Edytowane przez ireniqs
Opublikowano

Ja grałem w 3 i 4 i rzeczywiście 4 odstaje, ale walka nadal miodna :) cieszy mnie to, że inspirują się 2 i 3, bo 3 to u mnie jest w top 10 najlepszych jrpgów :), a pod względem systemu walki to top3 jak nic.

Opublikowano

Ja grałem w 3 i 4 i rzeczywiście 4 odstaje, ale walka nadal miodna :) cieszy mnie to, że inspirują się 2 i 3, bo 3 to u mnie jest w top 10 najlepszych jrpgów :), a pod względem systemu walki to top3 jak nic.

No to trzeba będzie się porozgladac za 3ką. :obama:
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jaką dużą ekipą można latać po świecie gry :mog:
Z tego co wyczytałem, to do całej bandy będą mogli się przyłączać również NPC. Już wyobrażam sobie, co się będzie działo wtedy na ekranie :fsg:

Opublikowano (edytowane)

Jak na poziom serii to character design i tak jest zjadliwy.  Przecież wielokrotnie potwierdzali lokalizację (i to dość szybką). Stawiam na późną wiosnę (kwiecień-maj). W sumie nie mogę się doczekać, dla fanów japońskich gier przyszły rok jest zdecydowanie ciekawy.

Edytowane przez Hendrix
Opublikowano

To nigdy nie wyszukuj tych z 4-ki, koszmary gwarantowane xD

Imo nawet najlepsza dwójka miała przecięteny design postaci, na ale seria stoi systemem walki, dobrym craftingiem i masą rzeczy do robienia (end game 3-ki :obama: )

Opublikowano

No spoko tylko jakim trzeba być debilem by głównym postaciom dawać tak ohydny i bez jajeczny design. Rozumiem wszystkie drugo i trzecioplanowe ale main team powinien jakoś wyglądać.W końcu na ich mordy patrzymy przez całą grę. Przecież nie uwierzę w to,że nie umieją rozrysować lepszych postaci.

• 3 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Potwierdzono wyjście gry na PS4 na zachód - latem tego roku. Kilka nowych ładnych screenów:

SOV_11.jpg

SOV_12.jpg

SOV_18.jpg

Potwierdzono również dual audio.

Edytowane przez Figaro
  • Plusik 1
Opublikowano

6 postaci będzie walczyć na raz (co dalej mnie bawi iż w japońskich produkcjach wszyscy po sznurku za bohaterem biegną ale co tam). Szkoda iż jak zwykle mamy kalki postaci z poprzednich odsłon i jak zwykle bezpłciowa bez jakichkolwiek emocji mała dziewczynka w teamie musi być. Zaczynam podejrzewać iż w Tri-Ace nie pracują normalni ludzie.....

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Poczekam na recki i opinie graczy, poprzedni Star Ocean był jednym z najgorszych jrpg w jakiego miałem nieprzyjemnosc grac.

Z tego, co ludzie pisali w temacie importowanej wersji, w tej części wcale nie jest dużo lepiej.