Opublikowano 17 kwietnia 20177 l HK widzę nie ma na PS4. W ogóle to wyjdzie na jakieś konsolę oprócz switcha?
Opublikowano 17 kwietnia 20177 l Juz znalazłem info, że "latem this year". Dzięki za info o HK, bo pierwszę o grze słyszę a kocham tego typu gry. Z tego, co wyczytałem, to połączenie Dark Souls, Ori i Super Meat Boya.
Opublikowano 17 kwietnia 20177 l Momodore kupilem właśnie też, będzie grane niebawem. Co do Dusta to nie wiem, ja sie odbiłem od tej gry, trochę piękny papierek który owija słaby gameplay.
Opublikowano 17 kwietnia 20177 l balon - Volgarr jest fantastyczny, ale zapomnij o tej grze jesli nie jestem fanem zapamietywania przeciwników i pulapek w lokacji. To samo to nie jest metroidvania tylko typowy sidescroller jak NG chociazby z NESa gdzie w tym i w tym momencie wyskakuje ten sam przeciwnik. IMO obok Spelunky najlepszy indyk ever, ale bardzo łątwo sie odbic. Nawet po pucharach widac ze malo kto pierwszy etap przeszedl, a co dopiero kolejne. Ja mam calaka na PC i Xone czekam na wersje eu PS4 i vity i biore. btw. hóie z Was: Kiedys juz przeszedlem na pc i mi nie podeszlo, ale kiedys nawet SM mi sie nie podobało wiec dam grze druga szanse. Szkoda, ze na konsole nie ma Odallusa The Dark Call tez dobry klon Castlevanii, polecam. W dniu 17.04.2017 o 11:53, Figaro napisał(a): Axiom Verge w pudełku? Chyba się coś koledze pomyliło. Ma byc.
Opublikowano 17 kwietnia 20177 l Nie. Jakiś czas temu zapowiedzieli wypasioną edycję. Nawet na WiiU ma zostać wydana.
Opublikowano 17 kwietnia 20177 l Oczywiście, ze ma być. Kupuje na pewno na vite. Jeszcze odnosnie syna Thomasa to wpis na jego blogu http://www.axiomverge.com/blog/the-indie-special-needs-dad Chociażby z tego powodu warto rzucić w kolesia pieniedzmi
Opublikowano 20 kwietnia 20177 l Kiedy wychodzi w pudle i w jakiej cenie? Wezmę chyba na wii u albo vitke.
Opublikowano 10 maja 20177 l Jaka ta gra jest dobra. Pogrywam na zmiane z Yakuza 0 dla odpoczynku od lania po mordach. Axiom jest duuuuuzo prostrze od pierwszego Metroida (jedyna czesc jaka ukonczylem). Drugi boss za mna. Mapa bardzo czytelna, widac gdzie sa przejscia prowadzace w ktora strone. Muzyka solidnie podkreca atmosfere sci-fi.
Opublikowano 2 listopada 20177 l Potrzebowałem się uleczyć od niegrania. Włączyłem Preya - po godzinie wyłączyłem, włączyłem Wolfensteina: The Old Blood - po pierwszej misji wyłączyłem. Włączyłem Axiom Verge - niegranie prysło. Właśnie czegoś takiego potrzebowałem: nieskrępowanej niczym eksploracji tajemniczego świata sci-fi. Mamy określony cel, ale nic nam nie wskazuje, gdzie ten cel mamy znaleźć. Jest to lepsza z metroidvanii w jakie grałem, jeśli nie najlepsza. Poczucie progresu po zdobyciu nowego gadżetu, broni, odnalezienie przejścia, pokonanie bossa - to właśnie jest solą grania. Kłaniam się w pas Thomasowi, że potrafił to sam wszystko wykreować. Dodatkowo ta muzyka, to jest jakiś kosmos :O Obecnie gra znajduje się na promocji w PSS i kosztuje 38 złotych.
Opublikowano 4 listopada 20177 l Szukanie w tej grze save pointów, to prawie jak ogniska w Dark Souls
Opublikowano 20 listopada 20177 l 8 godzin już za mną, a tutaj nadal nowe rzeczy odkrywam. Nic nie jest w stanie opisać uczucia, kiedy wracamy do miejsca, do którego nie mogliśmy się dostać, a dzięki zdobytej umiejętności już możemy, ach, za to właśnie kocham metroidvanie. Klimat jest nie do opisania. Czy schopenhauerzy gamingu grali? @mate5, @nobody, @messer88, @ireniqs, @raven_raven, wzywam Was. Niech się zrobi boom jak na Isaaca.
Opublikowano 20 listopada 20177 l No kórva gra chodzi za cene frytek w maku (am kupiłem na trzy platformy cyfrowo hehe) i jest je.banym geniuszem najlepsza Metroidvania obok Ori od dobrych 10 lat (chociaż nie sprawdzałem Samus returns - ale to remake wieć hrr tfu je.bać)
Opublikowano 20 listopada 20177 l nie zrobi się boom jak na isaaca, bo isaac jest rouge like i ma rozgrywki na dziesiątki, jeśli nie setki godzin. Axiom Verge to bardzo, bardzo, baaaardzo dobra metroidvania ale starcza na te 10-12 godzin i raczej już po tym nie ma po co do niej wracać, chyba, że zeby zrobić 100% gra jest genialna, mam fizyczne wydanie z indieboxa (ktoś chce kupić?), cyfre na konsole sony i zamówione w boxie na Switcha, trzeba Thomasa Happa wspierać w kazdy możliwy sposób, bo to co zrobił sam w pojedynkę osobiście samodzielnie zrywa czapki z głów i nic, tylko bić pokłony.
Opublikowano 20 listopada 20177 l No i ma HOROM CURKE SYNA a pieniązki z gry lecą na leczenie więc tymbardziej można zrobić coś dobrego dla niego jeszcze.
Opublikowano 21 listopada 20177 l W dniu 20.11.2017 o 13:55, _Be_ napisał(a): No i ma HOROM CURKE SYNA a pieniązki z gry lecą na leczenie więc tymbardziej można zrobić coś dobrego dla niego jeszcze. BadLand Games, wydawca pudełkowego Axiom Verge na PS4/Vite/Switcha przekaże 75% (!) zysków ze sprzedaży gry na leczenie syna twórcy - Thomasa Happa http://www.axiomverge.com/blog/axiom-verge-retail-launch
Opublikowano 21 listopada 20177 l Skończyłem tę genialną grę, prawie 17 godzin na liczniku, poziom normal, 100% mapy, 100% itemków, platynę zostawiam na kiedyś tam. Jestem rad, że takie cudeńka powstają w dobie obsranych gier AAA i całego tego golenia graczy. Udało wam się dostać do Secret World? Albo nieuważnie patrzyłem, albo kurde nie wiem, bo nie trafiłem na ani jedno wejście
Opublikowano 21 listopada 20177 l Skoro masz 100% itemów i 100% mapy to musiales byc w secret world, o ile pamietam to itemki stamtad wliczaja sie do 100% gry ciezko nie zauwazyc jak sie tam wchodzi i jak sie jest w poblizu Pokaż ukrytą zawartość gra zaczyna sie glitchowac, szumy sie pojawiaja na ekranie, a jak przejdziesz do secret world to tam wszystko jest poglitchowane
Opublikowano 21 listopada 20177 l Itemy z tych światów nie wliczają się do 100% gierki koleżko. I wiem jak to wygląda wszystko, ale nie udało mi się jeszcze trafić, ech...
Opublikowano 21 listopada 20177 l a, no to nie wiem, musiales przegapiać Na Vicie łatwo było ogarnąc, że w pobliżu jest wejście bo gra wtedy zawsze gubiła klatki