Iselor 8 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Mam problem. Chciałem wrócić do gier z PSXa. Niestety, po podłączeniu do TV nie dość że ekran jest czarno-biały to jeszcze dźwięku brak. Jakieś pomysły co jest tego powodem i czy jest rozwiązanie? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Opublikowano 26 kwietnia 2015 kup porządny kabel RGB i nie graj na piratach 1 Cytuj
Iselor 8 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Autor Opublikowano 26 kwietnia 2015 Czyli? Kompletnie się na tym nie znam, w moim telewizorze nie ma wejścia do cich, nie nie scart, mam tylko przejściówkę z tymi trzema kabelkami kolorowymi. Cytuj
ping 9 048 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Te trzy kabelki kolorowe to chinch właśnie. Brak kolorów to skutek odpalania gier NTSC na telewizorze który nie obsługuje tego sygnału, kabel RGB da kolory, jednak kable RGB mają wtyczkę SCART (znaną też jako EURO). Co do dźwięku to nie mam pojęcia, może masz kabel połamany. Cytuj
Iselor 8 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Autor Opublikowano 26 kwietnia 2015 Tyle że gry mam PAL. Cytuj
ping 9 048 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Opublikowano 26 kwietnia 2015 A konsolę też masz PAL? Czy przerobioną NTSC? Cytuj
Iselor 8 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Autor Opublikowano 26 kwietnia 2015 (edytowane) PAL, dawno temu przerobiona bo kiedyś jechaliśmy z bratem na piratach. Teraz wszystkie gry mam oryginalne i pudełka mówią że wszystkie te gry są PAL. Edytowane 26 kwietnia 2015 przez Iselor Cytuj
ping 9 048 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Ale weź zerknij faktycznie pod konsolę na naklejkę, czy na pewno jest to PAL - jak uruchamiałem przerobioną konsolę NTSC na zwykłym kablu podpiętym do telewizora, który nie obsługiwał NTSC to też w gierkach PAL brakowało kolorów, bo sprzęt wypluwał z siebie amerykański sygnał. Jeśli konsola jest faktycznie PALowska to nie mam pomysłu, możnaby spróbować z kablem RGB, ale bez SCART nie da rady. Są jeszcze konwertery takie: Ale chyba trudno je dostać ze względu na to że wszyscy wolą jechać na kablu RGB. Cytuj
Iselor 8 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Autor Opublikowano 26 kwietnia 2015 Gry z PSXa chodzą na PS2 więc może po prostu kupię PS 2 (teraz już nie mam bo po wyprowadzce zostawiłem bratu). Oby tylko z nim nie było problemów. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi