wojtas011 542 Opublikowano 15 listopada 2020 Opublikowano 15 listopada 2020 Na PC są odblokowane, dziwne, że nie zrobili patcha na premierę teraz Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 15 listopada 2020 Opublikowano 15 listopada 2020 Wersja PC działa żałośnie (FPSy latają od 30 do 60 z jakimiś mikroprzycięciami) więc jeśli mieli by wydać patcha to lepiej żeby do tego się przyłożyli. Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 15 listopada 2020 Opublikowano 15 listopada 2020 Gearsy 1 ULTIMATE chodzą w 30 fps, a Gearsy5 w 60? Kurcze ja jestem jakiś dziwny, bo nie widzę różnicy... Za to duża różnicę widać w gameplayu. Przeciwnicy to nie takie gąbki na pociski i wszystko takie mniej filmowe, ale i tak jak na grę sprzed dekady to jest dobrze. Cytuj
sprite 1 786 Opublikowano 24 grudnia 2020 Opublikowano 24 grudnia 2020 W dniu 15.11.2020 o 21:23, SetoPL napisał: Gearsy 1 ULTIMATE chodzą w 30 fps, a Gearsy5 w 60? Kurcze ja jestem jakiś dziwny, bo nie widzę różnicy... To pan chyba ślepy xd Ja właśnie skończyłem ACT I w coopie online z ziomkiem i i na razie jest lekka tragedia z tym strzelaniem w kampanii. Jesteśmy po maratonie halo i niestety tutaj jest drewno. 30 klatek boli fhui, nie czuć w ogóle przez to broni, a ja głównie pamiętam wyśmienity gunplay z g5 w 60 fpsach. Różnica niebo, a ziemia. Klimacik i cały setting doyebany, ale do gameplayu będę musiał się mocno przestawić. Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 2 marca 2021 Opublikowano 2 marca 2021 Kończę kompanie. Chciałem tylko napisac że wole w chooy bardziej ten szaro byry i ponury świat niż ten kolorowy z nowszych części (wcale nie znaczy że jest be). I za czasów x360 bankowo tak dobrze mi się w Gearsy nie grało. Cytuj
Paolo de Vesir 9 120 Opublikowano 2 marca 2021 Opublikowano 2 marca 2021 Oj, zdziwiłbyś się. Za czasów X360 ta seria wyznaczała standardy i powodowała zwolnienie zwieraczy z wrażenia. Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 2 marca 2021 Opublikowano 2 marca 2021 Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał: Oj, zdziwiłbyś się. Za czasów X360 ta seria wyznaczała standardy i powodowała zwolnienie zwieraczy z wrażenia. Odnosisz się do ostatniego zdania? Cytuj
Paolo de Vesir 9 120 Opublikowano 2 marca 2021 Opublikowano 2 marca 2021 Tak, głównie do tego. O ile dobrze pamiętam jesteśmy mniej, więcej w podobnym wieku, a Gearsy 1 ukazały się na X360 około 15 lat temu - to cała wieczność i chociaż ogrywając GoW1R na XOne bawiłem się bardzo dobrze to efekt pierwszego "wow" mam już dawno za sobą. Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 2 marca 2021 Opublikowano 2 marca 2021 (edytowane) Pamiętam jak robiły na mnie wrażenie fotki z recki PSX. Mocno zazdrościłem X tej gierki. No ale jak grałem to już takiego wow nie miałem (gameplay) choć nadal to bdb gra. A teraz jakos bardziej doceniam gameplay i gra mi się dużo przyjemniej. Cała niedzielę cioralem singla. Może z wiekiem człowiek dojrzewa i docenia dobre rzeczy wiek Chrystusowy u mnie Edytowane 3 marca 2021 przez Szymek Cytuj
bluber 1 183 Opublikowano 2 marca 2021 Opublikowano 2 marca 2021 Ten remaster w ogóle jest kurczę fajnie zrobiony, odpaliłem sobie wersja z X360 i potem to co zrobilo Coalition i o panie, przepaść, ale bardzo mi się podoba design lokacji jako takich, te gmachy przeróżne i w ogóle starcia w mieście to dla mnie sól GoW i jeszcze ten MEGA DOJEBANY multiplayer. 1 Cytuj
Ukukuki 6 986 Opublikowano 2 marca 2021 Opublikowano 2 marca 2021 Mi się tylko nie podobało zmniejszenie efektu sypania się otoczenia podczas wymiany ognia. W jedynce fajnie odpadąły fragmenty np. barierek od schodów a tak cymesik. Cytuj
Aleks 488 Opublikowano 6 maja 2021 Opublikowano 6 maja 2021 (edytowane) Miał być wieczór z GoWem, ale... Od pół godziny walczę z ustawieniami (konsole - Series X i tv - LG CX). Migocze mi obraz. Pierwsze myślałem, że to problem z VRR. Ale nie. Przypatrzyłem się dokładniej - obraz raz jest ostry, później już nie i tak co sekundę zmiana. O co chodzi? Kontrolnie odpaliłem Control wszystko ok. W konsoli ustawiłem rozdzielczości 1080p i migotania nie ma. No, ale to nie jest rozwiązanie. Edytowane 6 maja 2021 przez Aleks Cytuj
Aleks 488 Opublikowano 8 maja 2021 Opublikowano 8 maja 2021 Znalazłem parę przypadków jak mój - pierwszy, drugi. Tylko zero rozwiązań problemu. Mam grać w 1080p? Cytuj
krzysiek923 1 656 Opublikowano 7 grudnia 2021 Opublikowano 7 grudnia 2021 Jak się domyślam, na PC jak było tragicznie z optymalizacją, tak pozostało po dziś dzień? Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 7 grudnia 2021 Opublikowano 7 grudnia 2021 Pc chyba dalej ma locka do 30 klatek. A nie zwracam honor był odblokowany https://www.pcgamingwiki.com/wiki/Gears_of_War:_Ultimate_Edition Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 7 grudnia 2021 Opublikowano 7 grudnia 2021 Grałem w tamtym roku i było bardzo słabo. Na PC który odpalił Gears 5 w 75 FPSach klatkarz lata od 30 do 60 dodatkowo z losowymi przycięciami . 1 Cytuj
krzysiek923 1 656 Opublikowano 7 grudnia 2021 Opublikowano 7 grudnia 2021 Na szczęście jest jeszcze starsza wersja pecetowa z prawilną kolorystyką i dopakowaną zawartością. Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 7 grudnia 2021 Opublikowano 7 grudnia 2021 Ten dodatkowy epizod od People Can Fly też jest w Ultimate. Cytuj
krzysiek923 1 656 Opublikowano 7 grudnia 2021 Opublikowano 7 grudnia 2021 Wiem, dlatego napisałem teżo stylu graficznym, bo takiej wersji na Xboksie nie ma. Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 24 marca 2023 Opublikowano 24 marca 2023 Skończyłem kilka dni temu kolejny raz. Pomijając to jak absolutnie fantastyczna jest to gra to chciałem się odnieść do tego dodatkowego epizodu. Wniosek jest prosty: Chmielarz nie umie w Gearsy. Gearsy to idealne połączenie eksploracji i strzelania. W tym dodatkowym jest napierdalanie non stop. Malutkie lokacje pełne przeciwników. Zwykle wypełniona Theron Guardami, Boomerami i Gruntami. Wszystko w liczbie mnogiej. I tak non stop przez tą godzinę z beznadziejną walką z Brumakiem na koniec. Powinno to być opcjonalne, bo umęczyłem się strasznie. Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 17 kwietnia 2023 Opublikowano 17 kwietnia 2023 Misja z Brumakiem wcale nie była taka trudna. Sam byłem zaskoczony, że tak łatwo się z nim uporałem, bo pamiętałem, że GoW2 był trudny do ubicia w konwencjonalny sposób. Co do eksploracji to bez przesady, bo przechodzenie przez korytarz do kolejnej areny nie nazwałbym eksploracją, choć faktycznie w pierwszych 3 częściach ten element był bardziej widoczny, niż w czwartej odsłonie. Cytuj
Donatello1991 1 419 Opublikowano 6 lipca Opublikowano 6 lipca Jadę z serią od nowa po wielu latach. Jak to dobrze wygląda i jakie to nadal mięsiste. 1 Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 6 lipca Opublikowano 6 lipca (edytowane) Jakiś czas temu przeszedłem wraz z żoną na podzielonym ekranie i grało się wyśmienicie. Rzekłbym nawet, że lepiej od piątki. Edytowane 6 lipca przez Sedrak Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 6 lipca Opublikowano 6 lipca Remaster jedynki? Skończyłem w tamtym roku. Nic się nie zestarzał, a wręcz przeciwnie. Po latach doceniłem to, że jest to korytarzyk i wyśmienity horror. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi