Skocz do zawartości

Yooka-Laylee

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja się miło bawię na razie. Brakowało mi platformerów. Nie czaję tak złych recenzji. Czyżby oberwało się gierce, bo nie jest pifapefem na 3 godzinki? Po pierwszym świecie 9-/10. Jak dalej będzie przynajmniej w połowie tak dobrze to solidne 8+ wpadnie, bo posucha w gatunku straszna. 

Opublikowano

Sterowanie jest ok, responsywnosc też. Dwa momenty jak narazie (platformowe) miałem gdzie była lekka frustracja Praca kamery bez uwag jak narazie a też ktoś w reckach narzekał (może poprawili w patchu). Nie wiem też skąd taki hejt na tą grę, może dlatego że gra nie prowadzi za rączkę i nie ma strzałki gdzie iść?

Pozwiedzałem trochę drugi świat i też jest bardzo fajny. Zobaczymy jak będzie dalej.

Opublikowano

Ja czytam komentarze graczy i sam się łapię za głowę. Piszą że kamera jest tragiczna, a ja w ogóle tego nie widzę. Ponoć minigierki na 1 świecie są mega frustrujące, tego też nie widzę. Nawet podobno dźwięki postaci są irytujące, lol.

Opublikowano

Ciekawe co ci "gracze" powiedziliby o kamerze w platformówka 3d z PSXa czy N64?

No gra ma faktycznie czasem frustrujące momenty, ale szczerze mam z nich radochę bo tak rzadko je odczuwam w dzisiejszych grach. Czasem trzeba być aż zbyt precyzyjnym i skocznym by coś przejść i to jest właśnie fajne.

Opublikowano (edytowane)

Na takie gry trzeba mieś odpowiednie umiejętności i odpowiednie szare komórki. Niestety dzisiejszym graczom debilom takich umiejętności brak. I to dlatego w głównej mierze wokół gry zrobił się taki szum i opinia jakoby gra była słaba, bo tępaki po prostu nie mogą pojąć tak złożonej gry dla "dzieci" gdzie trzeba k.rwa myśleć, a nie iść na żywioł byle do przodu.

Prawda jest taka, że jest to świetna staro-szkolna platformówka 3d, która stawia przed graczem masę rożnych zadań, ale to my musimy dojść do tego co i z czym, to my musimy nabyć odpowiednie umiejętności i to my musimy uważnie ważyć każdy skok. Kiedyś taka rozrywka była chwalona, a dziś jest oczerniana przez masę idiotów, których trzeba prowadzić za rączkę.

Sam jestem już po kilkunastu godzinach gry i muszę przyznać, że jestem oczarowany. Wspaniałe światy, masa rożnych zadań, komiczne postacie, głowni bohaterowie i to jak fajnie się nimi steruje, kolejne umiejętności dające jeszcze większą swobodę w poruszaniu się, muzyka, grafika wszystko to stoi na naprawdę wysokim poziomie i jako całość daje masę frajdy z obcowania w tym wspaniałym świecie stworzonym przez Playtonic Games.

Mam teraz nadzieję, ze chłopaki nie zrażą się opiniami debili i kastratów umysłowych i już w niedługim czasie zapowiedzą kontynuacje.

A najlepszy scenariusz byłby taki, gdyby wykupiło ich Nintendo. Co by się jednak nie stało, to mam nadzieję, że kontynuacja kiedyś powstanie.

Edytowane przez kazuyoshi
  • Plusik 5
  • Minusik 1
Opublikowano (edytowane)

Komuś się nie podoba gra którą kupiłem = debil, tępak, idiota, kastrat umysłowy.

Jak dobrze, że fani rozrywki dla koneserów (jaką niewątpliwie jest gra wideo Yooka-Laylee) na forum PSX Extreme prezentują nienaganny poziom umysłowy przekładający się na racjonalną dyskusję. Czym byłby świat i Internet bez was.

Edytowane przez raven_raven
  • Plusik 7
Opublikowano

W oczekiwaniu na wersję Switchową, która wyjdzie cholera wie kiedy, ściągnąłem sobie wersję demo na PC. Pograłem godzinę no i bardzo mi się podoba. Kolorowe, ładne, z dobrym sterowaniem (nie rozumiem narzekań recenzentów). No taka fajna platformówka po prostu. Na minus milion dialogów+te stękanie, nienawidzę tego

Po takim demie jestem jak najbardziej na tak i gdybym nie czytał opinii, to już bym składał zamówienie. Tylko no właśnie, pierwsze wrażenie bywa mylne, już ostatnio sparzyłem się na ReCore, którego pierwsze 3 godziny też były fantastyczne.

Mam dylemat.

Opublikowano

@ Figaro. Poczekaj aż skubaniec  zaatakuje, wtedy zrób unik, a w ten duch zmieni kolor na żółty. Gdy to się stanie, atakuj go i tak jeszcze dwa razy wtedy zmieni kolor na zielony i będziesz mógł go zebrać.

• Plusik 1
Opublikowano

Bzdura. Drugi świat jest jeszcze fajniejszy/ładniejszy. Trzeci też bardzo fajny i pomysłowy. Wszystkie przyjemnie się eksploruje.

Majaki jak z większością innych narzekań. Chociaż gra idealna też nie jest :)

Opublikowano

Nie ma gier idealnych.

Figaro ale napisz czy serio czuc ten piękny klimat platformerow z epoki N64/PSX. Bo już miałem brać Ratcheta ale w sumie to lepiej chyba dołożyć te parę złotówek i kupić Yoke.

Czyli jest ten flow? Po filmikach to widać ale wolę wiedzieć od kogoś kto wlasnie ogrywa.

Ale im sztosik wyszedł.