Skocz do zawartości

Bloodstained: Ritual of the Night

Alastor84

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem ja tam grałem w demo i było bardzo spoko. Sterowanie responsywne jak na dobrą metrovidanię przystało, tempo mogłoby być trochę szybsze, ale nie widzę nigdzie potworka. Martwi mnie tylko, że w takim terminie to dostaniemy już dawno Wallachie.

Edytowane przez Dr.Czekolada
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy to wina tego tła 3D, ale wyglada paskudnie. Do tego sam gameplay jest tak ze 2x za wolny.

Grałeś w jakąś Igową Castlevanię?
Tak, te z gba i co teraz? Nie wiem co to ma do rzeczy - gra wydaje się wolna i tyle. Edytowane przez XM.
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

https://www.youtube.com/watch?v=Co-h7zOA8yY

0:35  :/ Co to za (pipi)? Mam nadzieje że większości osób czekających na Bloodstained nie spodoba się "takie coś". Coś ostatnio Japończykom "odbija" z idiotycznymi strojami/przedmiotami w grach. To nie jest śmieszne, psuje "klimat" gry. Oby więcej (a najlepiej wcale) tego syfu nie było w grze. 

Edytowane przez Popa
Opublikowano (edytowane)

Wreszcie coś nowego w temacie. Iga już mógłby podać konkretną datę premiery. No i muza jak w Symphony. Czekam.

Coś czuję że to będzie końcówka 2018. Wątpię że się wyrobią na 1 połowę 2018. Mam nadzieje że będzie więcej przeciwników/wyższy poziom trudności. Niech lepiej skupią się na jakiś fajnych przedmiotach a nie pierdołach typu "beret" z 0:35.

Edytowane przez Popa
Opublikowano

Średnio to wygląda.

Bloodstained jest takim The Dracula X Chronicles "na sterydach/hormonie wzrostu" :) Jeśli chodzi o oprawę graficzną. Ok, taką grafikę można jeszcze "przełknąć", ale za to design poziomów musi być bardzo dobry + stałe 60fps.

Opublikowano (edytowane)

Prosi się o 60 klatek. Przecież to chyba zaden problem przy tej oprawie.

Rożnie może być :) np; PS4/XO/Switch/Vita 30fps. PC/PS4PRO/XOX 60fps. Zresztą taki Mirror of Fate (wiadomo 2.5D) graficznie szału nie robił (PS3/X360/PC) a był w 30fps (na konsolach).

Edytowane przez Popa
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hmmm... mi tam podoba się grafika, śliczna jest. Ja wiem, że rysowane tła mają więcej uroku, ale mimo wszystko fajnie to się prezentuje.
Tempo rozgrywki faktycznie wydaje się ślamazarne, ale... jestem zręcznościowym noobem, więc może dla mnie będzie idealne :)