Skocz do zawartości

Bloodstained: Ritual of the Night

Featured Replies

• Odpowiedzi 223
  • Wyświetleń 32,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• W oczekiwaniu na Bloodstained proponuję obczaić obie części Koumajou Densetsu. Połączenie Castlevani i shmupów:         A totalnie offtopowo to polecam jeszcze Metal Shinobi Assasin:  

• Podoba mi się bardzo - w końcu nie jakieś rozpikselowane indie-guwno, tylko gierka 2D z ładną graficzką. Nie mam nic przeciwko pixel-artowi, ale zdecydowanie wolę tak dopieszczone tła, zamiast spuszcz

• W 2 lata powstał fanowski TLC2 i robią juz kolejna grę goście, a tu 2 lata 20%... Bedzie wydmuszka jak MN9? Oby nie.

Opublikowano
  • Autor

https://ksr-video.imgix.net/assets/019/665/379/14f56cd7df01af853d48a064c31f66a0_h264_high.mp4

art-006.jpg

Klimat w tej grze będzie prawdopodobnie "lekki". Jasne będzie "demoniczny zamek"/mnóstwo potworów ale jak widzę te dziwne stroje (ostatnie aktualizacje), część postaci/potworów to jakoś mój "umiarkowany entuzjazm" maleje. Ostatnio zbyt często Igarashi dzieli się z nami "pierdołami". 

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

MminDpT.jpg

tYOb8oo.jpg

Mniejsze nie zawsze oznacza gorsze :D

b6g9Z7B.jpg

Fotka z forum Bloodstained :) Urodziny i prezent :)

Edytowane przez Popa

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wygląda fajniej niż to nad czym siedzą juz tyle lat.

Opublikowano

Jeśli cena nie będzie z kosmosu to może nawet się skuszę. Takich gierek nigdy dość. No i w końcu przydałaby się data premiery tej głównej gry...

Opublikowano

No i wychodzi na vite :banana:liczę na cross buy i będzie grane.

Opublikowano

Kurde ale byłem głupi ze sprzedałem vite ☹️a teraz nie ma opcji kupna nowki, a w ta gre cisnął bym bardzo na vicie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Skończyłem właśnie tego Curse Of The Moon. Inti Creates jak zwykle dało radę, bardzo udana wariacja Castlevanii 3 i prolog do głównej gry. 40 zł za takiego jak najbardziej uczciwa cena. Teraz pora na Nightmare mode :)

Opublikowano

Ile ci zajęło przejście?

Opublikowano

2 może 3 godzinki. Gra mocno czerpie z C3 przełączając się między 4 postaciami każda ma swoje zalety i wady, jest też wiele dróg by ukończyć levele, są ukryte pomieszczenia, są znajdźki które polepszają HP, siłę, def, mp. Mój jedyny zarzut co do gry to, że pod koniec trudność praktycznie nie istnieje bo po śmierci wszystkich postaci cofa nas do checkpointa, gdzie można podnieść x1 continue i tak do usranej śmierci aż się nie przejdzie xd Nie cofa nam niczego, licznik punktów nawet rośnie. Można też cofnąć się do poprzednich poziomów ale wtedy gramy od niego a to co dokonaliśmy na następnych chyba jest czyszczone.

Opublikowano

Wiadomo jak jest z wersją na 3DSa? Jest 3D i 60fps? Zastanawiam się czy brać teraz na Switcha czy poczekać jeszcze parę dni.

Opublikowano
W dniu 25.05.2018 o 16:59, Dr.Czekolada napisał:

2 może 3 godzinki. Gra mocno czerpie z C3 przełączając się między 4 postaciami każda ma swoje zalety i wady, jest też wiele dróg by ukończyć levele, są ukryte pomieszczenia, są znajdźki które polepszają HP, siłę, def, mp. Mój jedyny zarzut co do gry to, że pod koniec trudność praktycznie nie istnieje bo po śmierci wszystkich postaci cofa nas do checkpointa, gdzie można podnieść x1 continue i tak do usranej śmierci aż się nie przejdzie xd Nie cofa nam niczego, licznik punktów nawet rośnie. Można też cofnąć się do poprzednich poziomów ale wtedy gramy od niego a to co dokonaliśmy na następnych chyba jest czyszczone.

Nie chce spoilerować ale dziś odkryłem fajną rzecz i gra zrobiła się na prawde trudna (i nie chodzi mi o nightmare mode). Owszem, pierwszy walktrought tej gry to dla fanów nesowych castlevani kaszka z mlekiem. Warto pokombinować, myślę że ta gra ma wiele jeszcze sekretów.

Opublikowano

Ciężka opcja, sam się zastanawiam. Ja teraz pykam sobie jedną postacią,  głównym bohaterem (przypadkiem odkryłem jak to zrobić) fajna opcja, nowe ruchy, podwójny skok itp. mega trudno, bossowie w końcu są wyzwaniem.

Opublikowano

Żebym to ja umiał spoilery robić, ponad 10 lat na forum, a ja nadal nie ogarniam ;)

Edytowane przez S_600

• 5 tygodni później...
Opublikowano
  • Autor

Bloodstained_RitualOfTheNight_Interview_

bloode318_01.jpg

Bloodstained_RitualOfTheNight_Interview_

Graficznie Bloodstained fajnie się prezentuje. Demko (dla wspierających projekt) będzie 28 czerwca. Pewnie demo "wypłynie" i będzie dostępne dla każdego :)

Edytowane przez Popa

Opublikowano

Graficznie to wygląda tragicznie, te tła 3D po których bierze mnie na rzyg.:bad:

Opublikowano

Po co te tła 3D, mój borze XD