Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 26 czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2019 5 godzin temu, Rozi napisał: Albo po prostu Switch jest słabszą konsolą, he? Owszem jest i średnio na niej działają gry z unreala 4 ale nie widzę również żadnych benefitów z użycia tego silnika dla tej gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
RoL 561 Opublikowano 26 czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2019 Niestety gra ma problemy z frameratem nawet na PS4. Nie wiem jak na Pro, ale na zwykłym PS4 gra ciągle gubi klatki. Da się grać, ale płynne to to nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 26 czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2019 Na Pro gra potrafi zrobić jakieś dziwne ścięcie czasami po zmianie lokacji i na jednym z ostatnich bossów jest normalnie 15 FPSow. Tyle że mam to gdzieś bo gra jest fenomenalna. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 086 Opublikowano 26 czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2019 Jason Rayan z 505 Games obiecał odpowiednie łaty w wersji na Switcha. Cytuj Odnośnik do komentarza
Alastor84 324 Opublikowano 27 czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2019 Gram obecnie na PS4 (zwykłe) i jak widzę oceny 9/10 lub 10/10 to nie wiem czy się śmiać czy też płakać (ze śmiechu ). Technicznie ta gra to "mała katastrofa". Wiadomo że PS4 ma s(pipi)one HDD, no ale ta gra to nie jakaś "super wypasiona piaskownica AAA". Loadingi są długie i częste. Gra kilka razy wywaliła mnie do dashboardu. Jakieś dziwne "zwiechy" na kilka sekund. Frame rate przy takiej jakości grafiki szału nie robi. Animacja tnie nawet w "sklepie" Cytuj Odnośnik do komentarza
RoL 561 Opublikowano 2 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 lipca 2019 Gra ma problemy z frameratem, ale poza jedną walką z bossem jest całkowicie grywalna. Na 10/10 nie zasługuje, ale 9 jak najbardziej. Ja dałbym jakieś 8.5. Co do wydajności wersji konsolowych, to według DigitalFoundry, framerate jest najbardziej stabilny na PS4 Pro. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 617 Opublikowano 28 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2019 No kurczę, trochę się obawiałem, że ta gra nie wypali i będzie ledwie nie do końca udaną namiastką Castlevanii (przypadek Mighty no.9), ale pograłem dwie czy trzy godziny i póki co jest należycie. Wciąga i zachęca, by zajrzeć do każdej kolejnej komnaty, więc miałem drobny problem, by się oderwać. Ten lekko "ociężały" gameplay w innej grze upatrywałbym w kategoriach wady, ale Castlevania jakoś nigdy dynamiką nie powalała i zachowano feeling. Nawet grafika w ogólnym rozrachunku mi się podoba. No zapowiada się mocno obiecująco. Już jestem usatysfakcjonowany, a czuję, że może być jeszcze lepiej. No i mają Solid Snejka w ekipie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 838 Opublikowano 6 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2019 3h za mna i gra się tak dobrze jak w Castlevanie - minus ze nie ma tutaj klimatu, żadnego. Lokacje sa w większości słabe i wstrętne z tymi swoimi 3d tłami. No, ale gra się dobrze, ost fajne, to chyba najważniejsze, nie? Ale fakt ze technicznie to takiego kasztana dawno nie widziałem xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 086 Opublikowano 6 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2019 Na jakiej platformie grasz ? Mocno chrupie ? Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 086 Opublikowano 16 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 stycznia 2020 Dobra wiadomość dla właścicieli wersji na Switcha. W poście na oficjalnych forach gry wydawca 505Games stwierdził, że nowa łatka 1.04 wprowadza wersję Switch do „prawie identycznego stanu pod względem zawartości” w porównaniu z innymi platformami. Lepsza wydajność, skrócone czasy ładowania, wyeliminowane błędy podczas interakcji z regałami między innymi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 16 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 stycznia 2020 Gram bo jest w game pass. Bardzo dobra gierka. Rozbudowana i przypomina Castlevanie. Design to wprawdzie nie Hollow Knight ale mnie jako fana SotN w pełni zadowala. Jeszcze gdyby to latało w 60 fps to już byłbym content. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 474 Opublikowano 16 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 stycznia 2020 Jak z poziomem trudności? Bo wiele osób mówi, że dość prosta jak na gatunek, ale ostatnio kumpel mnie zaniepokoił, informując że gierka jest dość wymagająca. Miałem na celowniku od dawna, ale wciąż się waham, bo jednak od wielu tego typu gier się odbiłem - ostatnio od Blasphemous na przykład. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 418 Opublikowano 17 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2020 Od pewnego momentu trzeba grindować albo mieć bardzo dobrego skilla jeśli idziesz po najlepsze zakończenie, większość gry można przejść bez większych problemów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 474 Opublikowano 17 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2020 10 godzin temu, Bzduras napisał: Od pewnego momentu trzeba grindować albo mieć bardzo dobrego skilla Czyli w moim przypadku grind Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 17 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2020 Jak szukasz ukrytych broni i itemów to dosc prosta, juz na samym poczatku gry można zdobyć niezla kose. Oprocz tego jest kilka buildów z ktorymi nawet ktos naprawde słaby przejdzie gre bez problemu. Zdecydowanie łatwiejsza od innych gier jak Castlevania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 19 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 stycznia 2020 (edytowane) Jest ok, ake musialem czasem latac specjalnie do save pointow, zeby sie uleczyc bo potiony bardzo drogie. Skonczylem dzisiaj, przed ostatnim bossem zrobilem slbie specjalna bron, ulepszylem troche sprzet i poszlo gladko. Najlepsze zakonczenie. Mysle, ze spokojnie mozess brac. Edytowane 19 stycznia 2020 przez estel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Alastor84 324 Opublikowano 14 maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 maja 2020 Trzeba przejść grę (najlepsze zakończenie). Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 26 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2021 Super gierka. Gra się dokładnie tak samo jak w castlevanie z DS'a. Graficzka jest średnia, ale tak jak @Wredny pisał - lepsze to niż kolejne rozpikselowane gówno z pegazusa. Miriam to moja nowa waifu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 838 Opublikowano 26 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2021 Mi jednak te tla 3d przeszkadzały, ale gierka cymesik. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 474 Opublikowano 26 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2021 4 godziny temu, 20inchDT napisał: Graficzka jest średnia, ale tak jak @Wredny pisał - lepsze to niż kolejne rozpikselowane gówno z pegazusa. He he - i cyk, prosiak się zagotował Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 254 Opublikowano 27 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2021 Mi grafika średnio odpowiadała gdy oglądałem grę na zwiastunach, ale na żywo jest spoko. Świetna gra, czysty fun z gameplayu. Czuć tutaj ducha SotN. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 Skończone! 25h zajęło mi zrobienie gierki na 100%. Legancka castlevania. Ktoś wie jak finansowo im wyszło? Fajnie gdyby Iga zrobił sequela, bo jest na rynku pełno metroidvanii, ale nie takich jak ta. Dobrze, że ostatnio naładowałem 3ds'a, to może zagram w order of ecclesia, bo chyba to jedyna castlevia z ds, której nie skończyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Alastor84 324 Opublikowano 31 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2021 Parę tygodni temu pojawiła się nowa grywalna postać. Fajnie że co jakiś czas dają coś nowego za darmo. Ciekawe kto będzie kolejną grywalną postacią? Klasyczna "Castlevania". Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 838 Opublikowano 31 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2021 Wolałbym żeby wzięli się za sequel albo nowa grę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 31 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2021 Te nowe postacie cos zmieniaja w gameplayu czy to tylko kosmetyka? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi