Skocz do zawartości

E3 2015 (zakaz CW i spamu/chatu)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No ja kładę się gdzieś o 23/00 pewnie i budzik na 3:50. :)

Za bardzo jestem podjarany konfą. Fallout 4, Dishonored 2, DOOM. Kur.wa tyle dobrego, musze obejrzeć na żywo. 

Edytowane przez suteq
Opublikowano

Nie śledzę tematu E3, ale ciekawość zaczyna dawać o sobie znać. Wiadomo w ogóle coś o formie konferencji  Master Racer, kto się tam będzie udzielał itp.?

Opublikowano

konfa o 4.00 rano ma predyspozycje do bycia jedna z o ile nie najlepsza na targach

w cuda na kiju square nie wierze, nawet jakby jakims cudem wzieli sie za kontynuacje legend np za chrono break to w konsekwencji wyszloby pewnie z tego zdeptanie legendy, ta firma nie ma w swoim skladzie juz nikogo gwarantujacego jakosc, a ci co jeszcze cos potrafia grzebia przy ffxv

microsoft jutro o swietnej porze, zimne piwko w dloni i lapek na brzuszku i bedzie ogladanie, mam spore nadzieje co do nich i mam nadzieje, ze nie rozczaruja

sony - znowu wywalone na eu (chodzi o transmisje), za wyatkiem uncharted4 licze ze horizon zakosi mocno

Opublikowano (edytowane)

O Horizon :

I wonder how much money Sony pumped into this, probably their most expensive game to date, 6 years in development with around ~150 employees on the project, probably a lot of VAs recording a lot of lines, Sony must have a lot of faith in the project & GG in particular.

- Red-haired female protagonist
- 3rd person open world
- John Gonzales (Lead Writer for Fallout: New Vegas) is working on this.
- They hired CD Projekt Red quest designers and other experienced RPG developers.
- Lead cinematic artist/cinematic director of The Witcher 3
- A dialog writer who previously worked on Shadow of Mordor joined the writing team
- A freelance writer from Blizzard
- A game designer who worked on Elder Scrolls Online
- And several creature artists and game designers who worked on Medieval RPGs

Dziwne że nic nie wyciekło jeszcze. Ja jestem najbardziej ciekaw tego exa od Level 5 bo to jedyna firma która jeszcze umie robic jrpg.

Edytowane przez Ma_niek
Opublikowano (edytowane)

Mam nadzieję, że ten Horizon będzie dobrą grą i się sprzeda, a dzięki temu Guerrilla całkiem przerzuci się na robienie RPG.

W tym miesiącu zatrudnili kolejną osobę z CDP - technical designera.

http://wccftech.com/guerrilla-games-hires-witcher-3-veterans-ps4-open-world-rpg/

Edytowane przez SzczurekPB
Opublikowano

a dzięki temu Guerrilla całkiem przerzuci się na robienie RPG.

Oni nie umieją robić prostych gierek jakimi są fpsy, a co dopiero mówić o rpg. Wyjdzie kolejny kupsztal w ładnym opakowaniu.

to nie znaczy ze nie wyjdzie im rpg. Zreszta zobacz ile nowych ludzi zatrudnili do tego projektu.

Opublikowano (edytowane)

Concept arty ma ta gra zabójcze, ciekawe jak wyjdzie w praniu.

a dzięki temu Guerrilla całkiem przerzuci się na robienie RPG.

Oni nie umieją robić prostych gierek jakimi są fpsy, a co dopiero mówić o rpg. Wyjdzie kolejny kupsztal w ładnym opakowaniu.

Wymienili pół składu, może nie będzie tak źle. ;)

Edytowane przez XM.
Opublikowano (edytowane)

Też bym wolał, zresztą Killzone idzie w ręce Cambridge (i dobrze), więc nie powrócą do tego uniwersum już, jeśli chodzi o studio w Amsterdamie.
To chyba jeden z kilku czołowych developerów jeśli chodzi o stronę techniczną. Zresztą dla mnie Killzone 2 i 3 to porządne gry, z nijaką fabułą, a ciekawym światem. Brakowało dobrych scenarzystów i cinematic planerów ( i tu też zatrudnili człowieka, który pracował nad Wiedźminem 3).

Edit:
No jasne, że pełne prace nie trwają tyle, koncepty i prototypy swoje zajmują.

Edytowane przez Hendrix
Opublikowano

Ja po GG nie mam juz dużych oczekiwań. Dla mnie to taki odpowiednik Crytek,ładna grafa i nic poza tym. Coś tam ludzi pozatrudniali to fakt ale czy przełoży się to na jakieś sensowne rezultaty to jakoś wątpię.

Opublikowano

Ciekaw jestem na jakim etapie zaawansowania projektu, 

wielokrotnie bywało tak, iż developerzy przypominali sobie o scenariuszu pod koniec etapu produkcji w związku z czym zatrudnieni scenarzyści nie mieli szans odcisnąć swojego piętna na grze. 

Jeżeli te wszystkie wszystkie wspaniałe transfery, jako koleś od Wiedźmina i Mordora itd. zostały dokonane w momencie gdy zakończyli oni już swoją prace nad tymi tytałmi które mają stanowić o ich talencie to nie wróżę tej gierce wspaniałego scenariusza :reggie:

Opublikowano

Chcę gameplay z Zeldy, datę premiery XenobladeX i jakiegoś Dragon Questa.

Opcja full konkret :lapka:

Opublikowano

No, ale w świecie gier tak jest: pierw budujesz koncepty, założenia ogólne historii, prototypujesz rozgrywkę, budujesz assety, a sam scenariusz jest często pisany później, dużo później.  Jest mała garstka developerów zaczynających od scenariusza.

Opublikowano

No, ale w świecie gier tak jest: pierw budujesz koncepty, założenia ogólne historii, prototypujesz rozgrywkę, budujesz assety, a sam scenariusz jest często pisany później, dużo później.  Jest mała garstka developerów zaczynających od scenariusza.

Dokładnie 

i dlatego, tak mało jest gier, w których scenariusz stanowi coś więcej niż bezpieczną klamrę spinającą grę. A jeszcze mniej jest gier w których scenariusz i rozgrywka stanowią ze sobą wspólną całość (jak np The Last of Us)

Opublikowano

Bo często jest tak, że jeśli twórcy chcą mocno skupić się na fabule to kuleje na tym gameplay i odwrotnie. Idealnym przykładem może być Ninja Gaiden 3. Ale ja wolę mieć kozacki gameplay jeśli już miałbym wybierać.