Łuku 3 Opublikowano 21 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2015 Jak w temacie. Proszę o odpowiedź. Czy Shiva nie zasługuje na uwiecznienie jego nazwiska w stopce? Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 678 Opublikowano 21 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2015 Bo coś od(pipi)ał nie pamiętam już co. Co to Ściera po koksach w avku? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 292 Opublikowano 21 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2015 Nowy wydawca nie pamięta żadnego konfliktu Shivy ze Ścierą. A czemu ten jest pomijany? No bo, skoro Ściera go usunął ze stopki, to tak już zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza
Łuku 3 Opublikowano 21 maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 maja 2015 (edytowane) Bo coś od(pipi)ał nie pamiętam już co. Co to Ściera po koksach w avku? Ale aż tak? Przecież jest częścią historii tego czasopisma. Edytowane 21 maja 2015 przez Łuku Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokugawa1982 95 Opublikowano 21 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2015 Pingu, Ace, Air,Ural, Piotrek,Mati, Playman, Yokho i Teruo też są historią pisma.Shiva przegiął pałę plagiatując Butcha. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 292 Opublikowano 21 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2015 Jak to dokładnie było, to my, czytelnicy nie wiemy. Ja np. pamiętam jak Ściera się wkurzał, że Shiva znowu nawalił z tekstami, spóźniał się non stop. Ale z drugiej strony Myszaq, czy Kali również mieli ten sam problem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 21 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2015 Pewnie też pisał recki pirackich kopii gry i to przelało czarę goryczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Łuku 3 Opublikowano 21 maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 maja 2015 Pingu, Ace, Air,Ural, Piotrek,Mati, Playman, Yokho i Teruo też są historią pisma. Shiva przegiął pałę plagiatując Butcha. to dlaczego potem napisano przeprosiny? Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokugawa1982 95 Opublikowano 21 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2015 Nie pamiętam żadnych przeprosin( Hiv skomentował to zdarzenie- idź w pi..u Shiva;) Cytuj Odnośnik do komentarza
Łuku 3 Opublikowano 21 maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 maja 2015 najpierw była ramka, gdzie napisano, że teksty Butchera lądowały w PE podpisane "Shiva", a w którymś z następnych numerów było sprostowanie Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokugawa1982 95 Opublikowano 21 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2015 najpierw była ramka, gdzie napisano, że teksty Butchera lądowały w PE podpisane "Shiva", a w którymś z następnych numerów było sprostowanie Pamięć zawodzi, niemniej świetnie się czytało teksty Shivy m.in dotyczące nowych technologii implementowanych w grach Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 292 Opublikowano 21 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2015 Też tak sądzę, gościu był niezłym imprezowiczem (Z tego co pisał w Hyde Parku), ale wiedzę technologiczną posiadał. No chyba, że to były te teksty Butchera Butcher, jak to w końcu było? Cytuj Odnośnik do komentarza
Łuku 3 Opublikowano 21 maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 maja 2015 (edytowane) Ja uwielbiałem kącik sportowy (wpadki Szpakowskiego, taktyki, nowinki) i recenzje PES-ów :-) kiedyś był taki tekst w którymś PE (coś w tym stylu, nie pamiętam który nr) Shiva i chyba Kali weszli do redakcji po imprezie (przyjęcie praktykantów, czy coś) i próbują budzić Rasputina, śpiącego na redakcyjnej wersalce (ostro musiało być ) - kto ty jesteś (pyta Shiva) - Rasputin (i powtarza to z "uporem maniaka") - ty, ale Rasputin nie żyje od 100 lat - a może nawet od 200-stu - dodał Kali coś w tym stylu Edytowane 21 maja 2015 przez Łuku Cytuj Odnośnik do komentarza
Pix 905 Opublikowano 21 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2015 Coś tam Shiva przeskrobał. Tak samo jak Ural, który po odejściu z PE nagrywał filmiki, na których podciera sobie dupę szmatławcem. A Yokho i Teruo wylecieli, bo zajmowali się nie do końca legalnymi tematami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 678 Opublikowano 21 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2015 (edytowane) Te nie do końca legalne tematy to śmiech na sali. Za wczesnego PSX Extreme takich tematów nie pomijano, dopiero potem zaczęto je omijać, a prawda jest taka, że większosć jechała na piratach. Tylko teraz to temat tabu. Nie chce nikogo oczerniać bo nie wiem kto to dokładnie był, ale ktoś ze Śląska z miasta jednego z redaktorów sprzedawał mi piraty, nawet na mail dostałem całą rozpiskę czego i za ile ma, na najróżniejsze konsole. Tylko, że nie mam już żadnych danych na ten temat. Wziąłem kilka tytułów ofkoz. Edytowane 21 maja 2015 przez Plugawy Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 21 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2015 Shiva napisał komentarz do całej sprawy ale post wisiał tylko kilka minut, czemu ja kuhwa wtedy nie zrobiłem print screena (no ale kto by się spodziewał) Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 21 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2015 Yokho i Teruo pisywali jeszcze jakis czas po setnym numerze (2005 rok jakos?). I z tego co pamietam to raczej skupiali sie na modach/przerobkach konsol z wczesniejszych generacji niz ps2. Raczej tematyka i zainteresowanie tematem sie spralo niz kogos nagle tknelo sumienie. Identycznie jak z kacikami. Pojawil sie yt, spadlo zainteresowanie to wylecialy, a nie dlatego, ze propagowaly przemoc czy prowadzenie po pijaku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sugan 60 Opublikowano 21 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2015 Shiva przegiął pałę plagiatując Butcha. niech ktos przypomni Tak samo jak Ural, który po odejściu z PE nagrywał filmiki, na których podciera sobie dupę szmatławcem.niech ktos przypomni Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokugawa1982 95 Opublikowano 22 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 maja 2015 Ural -chyba to było na Punkgamer.- nora prowokatora. Yohko i Teruo- koncentrowali się , jak zauważył Mejm na ciekawostkach z emu sceny. Nie promowali piractwa. Informowali o sukcesach hakerów łamiących zabezpieczenia. Pamiętam ich kurs Basic na GBA w Poradniku.Pamiętacie grę o redakcji PE tworzoną przez Wajpera na GBA ? Lubiałem Pingu ( Pingwin) w Okiem Maniaka.Shiva- chyba nie był określony tekst który splagiatował. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 678 Opublikowano 22 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 maja 2015 Faktem jest, że przynajmniej mi Shive się przyjemnie czytało. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 22 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 maja 2015 Ural -chyba to było na Punkgamer.- nora prowokatora. Pamiętacie grę o redakcji PE tworzoną przez Wajpera na GBA ? Czytalem prowokatora a dopiero potem jakos dotarla do mnie informacja, ze to Ural xD Tja, miala byc gra na GBA, Mendrek pisal scenariusz... Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 292 Opublikowano 22 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 maja 2015 Yokho i Teruo pisywali jeszcze jakis czas po setnym numerze (2005 rok jakos?). I z tego co pamietam to raczej skupiali sie na modach/przerobkach konsol z wczesniejszych generacji niz ps2. Raczej tematyka i zainteresowanie tematem sie spralo niz kogos nagle tknelo sumienie. Identycznie jak z kacikami. Pojawil sie yt, spadlo zainteresowanie to wylecialy, a nie dlatego, ze propagowaly przemoc czy prowadzenie po pijaku.Pisali o emulacji, hackowaniu, modchipach. I jak tu Sony Polska ma się reklamować, jak obok piszą o modchipie Messiashu na PS2. Stąd dział usunięto. A Nora Prowokatora - dobrze mi się to oglądało, śmieszyło mnie, było chamskie i jednocześnie ciekawe. Ural na te odcinki, brał kasę od Ściery, bo za darmo tego nie robił. To mnie trochę zasmuciło, bo myślałem, że jednak robi to dla satysfakcji, a nie kasy, no i wszystko padło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Łuku 3 Opublikowano 22 maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 maja 2015 Ural -chyba to było na Punkgamer.- nora prowokatora. Pamiętacie grę o redakcji PE tworzoną przez Wajpera na GBA ? Czytalem prowokatora a dopiero potem jakos dotarla do mnie informacja, ze to Ural xD Tja, miala byc gra na GBA, Mendrek pisal scenariusz... Nawet była mini-gierka a'la Frogger. Dżujo miał za zadanie przejśc przez ulicę, do żabki po PE. Chyba w menu było coś takiego; klawisz a - uruchom grę klawisz b - nie działa - brak budżetu, Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 26 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 26 maja 2015 Artur dobry zawodnik, miło wspominam wiadro z nim i kilkoma innymi oszołomami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
VerB_ 34 Opublikowano 28 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 maja 2015 Kali jeszcze pisuje w PE? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi