Skocz do zawartości

Need For Speed [2015]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oceny sa generalnie albo 8-8.5/10, albo od razu 6, prawie nic pomiedzy. Obejrzalem wideorecke na gametrailes i model jazdy wyglada na polaczenie undergrounda i części od Criterion, czyli ni pies ni wydra. Do tego ciagla noc i lekki deszcz ladnie maskuja wcale nie taka piekna grafike.

Opublikowano (edytowane)

A co tak właściwie im nie pasuje w tej grze? Co wymieniają jako minusy? Bo jak widzę, że ktoś w recenzji na XOne daje jako minus 900p i obniża ocenę - to (pipi) warta taka recenzja. Bo ja gram na PS4 i mnie to nie dotyczy, a ocena pozostaje zaniżona. W ogóle jakbym się sugerował punkcikami z MC, czy innych stron to bym nie zagrał nigdy w wiele bardzo dobrych gier.

Ja jestem napalony jak się masz, bo klimat Undergrounda i mnogość tunningu powróciła. Mam tylko nadzieję, że serwery wytrzymają i da się w to grać :)

Gra już odebrana, oby do 16 wytrzymać ;)

Edytowane przez Emtebe
Opublikowano

Co im nie pasuje?

-dziwny model jazdy, ktory mozna nieco poprawic dopiero na ktoryms levelu suwaczkami

-AI oszukuje bardziej niz kiedykolwiek

-zawsze noc+lekki deszcz

-praktycznie brak zycia na ulicach

-debilne cutscenki co 2 minuty, których nie można pominąć

-jak cie rozlaczy z serwerem w trakcie wyscigu to masz po wyscigu

Opublikowano (edytowane)

Czyli jak dla mnie nic strasznego.

- Noc była w Undergroundach i to było fajne.

- Ulice były prawie puste i też mi to nie przeszkadzało, przynajmniej szybko można było do celu dojechać. A jak chciałem rywalizację to odpalałęm wyścig a nie freeroam.

- Cutscenki może i często są ale fajnie zrealizowane więc chętnie popatrzę.

- Model jazdy? Toć to arcade więc mnie nie dziwi (może w patchu coś zmienią)

- AI ocenię sam jak zagram, może faktycznie oszukuje a może lamusy w to grały

Jedyny ból to stały dostęp do internetu. Boję się, że serwery padną i będzie po grze.

Edytowane przez Emtebe
Opublikowano

Tylko że Underground ma ok 12 lat, więc wypadaloby jednak wprowadzić kilka pojazdów na drogę. Nawet Burnout 2 dał radę, a tu raczej mizeria jest. Poza tym kiedy NFS polegał na ciągłym sciganiu się, a nie oglądaniu badziewnych filmików. Odsłona The Run pokazała co o tym sądzą gracze i recenzenci.

Opublikowano

Ale po co Wam pojazdy na drogach? Po co w ogóle ten freeroam? Miasto samochodem chcesz eksplorować? Dla mnie w ogóle powinni to wy(pipi)ać i tylko wyścigi zrobić a nie jakiś bezcelowy freeroam. Jak chce pozwiedzać miasto w za(pipi)istym wykonaniu to odpalam GTA a nie grę wyścigową.

• Plusik 1
  • Minusik 1
Opublikowano

Ponoc tunning wizualny ogranicza sie tylko do kilku starych typu honda szrot, a w wiekszosci wypadkow papa bodykitom i przerobką w jakimś Lambo. Mozna zmieniac tylko kolory w drogich furach i dac jakies naklejki i koniec.

Opublikowano

Nie wiem gdzie tan masz pojad 30 ocen i taką średnią :D

Na matacritic jest już łącznie ponad 40 ocen z xo/ps4 i średnia wypada ok 67%  :)

Po becie miałem mieszane wrażenie a teraz opinie grających i recenzje to potwierdziły, do ogrania w EAA.

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem gdzie tan masz pojad 30 ocen i taką średnią :D

Na matacritic jest już łącznie ponad 40 ocen z xo/ps4 i średnia wypada ok 67%   :)

Po becie miałem mieszane wrażenie a teraz opinie grających i recenzje to potwierdziły, do ogrania w EAA.

Ale przecież platforma - platformie nierówna. Bez sensu jest tak to sumować wersje z różnych konsol. Na XOne masz 900p i chrupanie, na PS4 działa ładnie a niektóre recenzje dają minus za rozdzielczość.

Zresztą widać po MC gdzie średnia na XOne jest dużo niższa niż na PS4.

Edytowane przez Emtebe
Opublikowano

Na początku gry pewnie tak, części odblokowujesz wraz z postępem jak za czasów starych Undergroundów.

No nie, "drogich" fur nie mozn tuningowac wizualnie oprocz naklejek i kolorkow.

Opublikowano

Gra ktoś już? Czy tylko ja mam wrażenie, że gra jest cicha? Podkręcilem kino bardziej niż zawsze by cokolwiek słyszeć.

Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. Te filmiki bardzo fajnie zrealizowane są.

Opublikowano

Ja gram od wczoraj. Jeżdżę tym e46 z most wanted.

Gra nie wydaje mi się cicha ale gram na kinie domowym. Dziewczyna prosiła mnie żebym zmniejszył głośność bo dla niej to było za dużo. Piski opon, gadanie, muzyka :)