Opublikowano 22 maja 20159 l PSX Extreme #214 Czerwcowy numer dostępny od 27.05 (środa) Prenumerata - wysyłka 24.05 (niedziela) Kilkanaście dni temu otrzymałem ofertę wysłania kogoś z redakcji do siedziby Konami Los Angeles – oczywiście w celu osobistego przetestowania Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Przekazałem ją na ręce największego maniaka serii, jakiego znam – Komodo – zagrzewając go ochoczym „do boju!”. Niepotrzebnie – ten w ciągu tygodnia miał w kieszeni amerykańską wizę i poleciał z bananem na twarzy. Nie tylko z racji pierwszej wyprawy za ocean, ale przede wszystkim z powodu celu podróży. Wrócił szczęśliwy jak dziecko, ale... obarczony NDA i datą embargo, do której musi milczeć. Niestety, upierdliwa strona branży kolejny raz pokazała swój wstrętny ryj. Ale nie ma tego złego... Ba – poza faktem, że na jakiekolwiek konkrety odnośnie gry musicie poczekać do 9 czerwca, informacje są tylko dobre. Co już możemy zdradzić? Komodo grał w pełną wersję recenzencką MGS V i podczas eventu, w 15 godzin przeszedł 41% głównego wątku fabularnego. Jak przyznali przedstawiciele Konami – był absolutnie najlepszy wśród obecnych tam dziennikarzy z całego świata. Co ciekawe, ten wynik stanowił zaledwie 14% całej gry – możecie więc nastawiać się na potężną przygodę od Mistrza Kojimy. Już teraz na naszym portalu PPE.pl znajdziecie temat, w którym możecie zadawać Komodo pytania związane z MGS V. Swoiste Q&A pojawi się na portalu dokładnie 9.06. i poznacie wszelkie możliwe odpowiedzi. Tymczasem pełny, tradycyjny playtest już za miesiąc przeczytacie na łamach PSX Extreme 215. Bez obaw – nie zdubluje się z relacją o grze z E3 2015, bo... na E3 Konami nie ujawni tyle zawartości, ile Komodo widział w ich kalifornijskiej siedzibie. A skoro mowa o E3 2015 – oczywiście będziemy w Los Angeles i zdamy Wam obszerną relację z pierwszej ręki w kolejnym numerze magazynu. Bilety na samolot kupione, hotel zarezerwowany. Odliczamy ostatnie dni do tego święta graczy, przedstawiając Wam zestawienie najbardziej gorących gier i plotek, których urzeczywistnienia chcielibyśmy za oceanem. A jeśli marzy się Wam udział w takiej imprezie, to zapraszamy na gamescom do Kolonii. Z naszym poradnikiem niedrogo i bez trudu zaliczycie największe targi gier w Europie. UWAGA: Następny numer, do którego kolanem i w ostatniej chwili wpychać będziemy relację z E3, ukaże się wyjątkowo we wtorek, 30 czerwca. [Grzegorz 'Butcher' Drabik] PROSIMY NIE PODAWAĆ OCEN GIER ZRECENZOWANYCH W TYM NUMERZE! TEMAT NUMERU E3 2015 – Finalne odliczanie Jedziemy na gamescom! Marketingowa gra CO NOWEGO Call of Duty: Black Ops III Guitar Hero Live Mad Max Overlord: Fellowship of Evil Rock Band 4 Star Ocean 5: Integrity and Faithlessness Tony Hawk’s Pro Skater 5 Yooka-Laylee RECENZJE Final Fantasy X/X-2 HD Remaster Omega Quintet Project CARS Splatoon The Awakened Fate Ultimatum Tokyo Twilight Ghost Hunters Tropico 5 Wiedźmin 3: Dziki Gon Wolfenstein: The Old Blood NETWORK Axiom Verge Brawl Broken Age Elliot Quest Goat Simulator Toren Ultratron Zen Pinball 2/Pinball FX2 – Marvel’s Avengers: Age of Ultron POCKETPuzzle & Dragons: Z + Super Mario Bros. Edition HARDKOR Od komputerowej giełdy do światowej kariery Szukajcie, a znajdziecie Konsole w walce o Polskę Gwałcić, palić, rabować – co mówią o nas gry Styliści branży – Insomniac Games Poza ekranem – Potęga atomu Kartoteka – Sid Meier Unplugged – Po asach, po asach i do ekranu! RETRO Trzeba znać Czytelnia – „Service Games: The Rise and Fall of Sega” Pegasus zone – Antarctic Adventure Kult plastiku – Izek Kącik kulturalny – „Kung Fury” Moje retro – Paweł „Leviathan” Kozierkiewicz Made in Poland – Kajko i Kokosz Historia gier wideo w Polsce (cz. VI) To było grane – Wiedźmin Martwa strefa – MicroProse Software cz. 2 FELIETONY Z dziennika gracza [Dżujo] Fabularna tawerna [Zax] Od gracza dla graczy [Mazzi] New Game Plus [Mielu] Z uKosa [Koso] Savepoint [Michał Walkiewicz] Okiem maniaka [butcher] STAŁE RUBRYKI Co nowego Ohayo Nippon Test Hyde Park Co ja gram?! Graczpospolita Region Filmowy Listy PROSIMY NIE PODAWAĆ OCEN GIER ZRECENZOWANYCH W TYM NUMERZE! PRENUMERATA zostanie wysłana w niedzielę, 24.05. W przypadku jakichkolwiek kłopotów z dostawą, opóźnień lub innych problemów - prosimy o maile na prenumerata@psxextreme.pl lub posty w tym temacie. Informacje o prenumeracie dostępne są również tutaj. Zapowiedź nowego numeru również na PPE.pl. Informacje o najnowszym PE znajdziecie także na naszym profilu facebookowym.
Opublikowano 22 maja 20159 l Wreszcie zrobiliście coś z tymi napisami na okładce! Nie można było tak zawsze? Od razu lepiej to wygląda. Info na pasku na górze i na pasku na dole a na środku w pełni widoczny art czy co tam jeszcze by nie było, a nie za**any tak literkami że nic nie widać. W końcu jakoś się udało. Do ideału jeszcze trochę brakuje ale i tak jest dużo lepiej niż miesiąc temu. Propsy. Edytowane 22 maja 20159 l przez ireniqs
Opublikowano 22 maja 20159 l Autor Tekst "Kajko i Kokosz" jest napisany przez Kosa? To akurat Roger w ramach Retro. Koso natomiast oprócz felietonu "popełnił" również tekst Konsole w walce o Polskę.
Opublikowano 22 maja 20159 l Szkoda że tekst Komoda za miesiąc. Liczę na jakieś info z pierwszej ręki na temat Kojima-Gate.Okładka pachnie mocno PE 1997- 2000 Mam nadzieję, ż Hiv lub Mielu nie recenzowali Brawl.Kiedy opis i kody do Wiedźmina?Taki staroszkolny żart!
Opublikowano 22 maja 20159 l Okładka kapitalna wręcz. Już dawno, żadna tak pozytywnego wrażenia na mnie nie zrobiła. Minimalizmu brak, ale taki rozgardiasz w segmencie barw i to ułożenie przypadło mi do gustu.
Opublikowano 22 maja 20159 l Świetna okładka, mały minus za napisy na dole, ale i tak najlepsza od dawna.
Opublikowano 26 maja 20159 l Torbiel dostarczył nowego szmatławca. Okładka git, a wstępne przekartkowanie wychwyciło większą niż zwykle liczbe reklam.
Opublikowano 26 maja 20159 l Hedszot jest, ale z numeru na numer coraz mniej. Może za miech-dwa zniknie całkiem
Opublikowano 26 maja 20159 l Świetna okładka. To będzie mój siódmy z rzędu numer z relacją z E3 Relacja z E3 będzie w następnym numerze.
Opublikowano 26 maja 20159 l Torbiel dostarczył nowego szmatławca. Okładka git, a wstępne przekartkowanie wychwyciło większą niż zwykle liczbe reklam. Ucieszą się te pierdoły, które ostatnio narzekały na zbyt małą ilość reklam.
Opublikowano 26 maja 20159 l Reklamy gierek w piśmie gierkowym ok, więc mi to nie przeszkadza. Gorzej jakby były reklamowane płyny do golenia, czy płyn na pryszcze, jak u konkurencji z płytami.
Opublikowano 27 maja 20159 l Autor Nowy numer od dzisiaj w sprzedaży. Do nabycia tradycyjnie w formie papierowej (kioski, saloniki z prasą lub poprzez sklepik PPE) oraz elektronicznej (w formacie PDF lub na platformach e-Kiosk i eGazety.pl).
Opublikowano 27 maja 20159 l Co jest nie tak z artykułem z Gamescom? Strony wyglądają jak wyprane w pralce, tekst słabo widoczny, zdjęcia blade... To celowy zabieg?
Opublikowano 27 maja 20159 l Numer kupiony. Reklam jest faktycznie więcej ale nie ma tragedii. Okładka śliczna śmierdzi starymi numerami na kilometr. ZAX
Opublikowano 29 maja 20159 l Spodziewałem się takiej oceny dla Wiesława.Logo PE- to jakaś wersja dla niedowidzących Koszulki fajna rzecz, szkoda że tylko 2 vwzory. Już widzę tłumy klonów na ulicy jak w GTA.Wkradł się mały bug- zdjęcie Comix zone w Retro są zamienione miejscami.
Opublikowano 29 maja 20159 l PS. Ludzie narzekali swego czasu na farbę, że na palcach zostaje... Tymczasem, muszę przyznać, że druk bardzo ładnie trzyma się kupy. Poprzedni numer uległ u mnie zniszczeniu. Kompletnie zalała go woda jak zostawiłem gazetkę w kiblu ) Położyłem potem do wyschnięcia i powiem Wam, że nic się nie rozmyło. Farba się trzyma elegancko i można dalej kontynuować lekturę. Tylko strony nieco zesztywniały po wyschnięciu
Opublikowano 29 maja 20159 l Zax po recenzji Śródziemia stracił na wiarygodności, więc jego ocena Wieśka nie jest raczej żadnym wyznacznikiem.
Opublikowano 29 maja 20159 l Zax po recenzji Śródziemia stracił na wiarygodności, więc jego ocena Wieśka nie jest raczej żadnym wyznacznikiem. Oceny W3 to jakiś "żart". Wersja na PS4 ma ogromne problemy z płynnością animacji. Edytowane 29 maja 20159 l przez Popa