Skocz do zawartości

Mad Max: Fury Road [2015]

Featured Replies

Opublikowano

ong bak pokazało szerokiej publiczności muai thai, a konkretnie, to muai boran, starą odmianę muai thai, mniej sportową, bardziej dostojną i brutalną, z dużą tradycją, rytuałami i tak dalej i w ong bak to widać. mamy przykład takiej walki, chyba już nie uprawianej nigdzie, z nacieraniem bandaży jakimś preparatem i kruszonym szkłem. walki są zróżnicowane, jest choreografia i płynny montaż, jak leci noga, to widać że leci i pjer,dolnie. czasem można zauważyć, że kolesiom odbijają się ochraniacze, ale huy. jest w huy widowiskowo i jest moc, czuć ten ból po uderzeniach. no i zobaczyliśmy po raz pierwszy tonego ja i już próbka jego możliwości kopie zad

A9JHO.gif

ała 

wcześniej taka scena składała się z 5 ujęć 

tumblr_mqlwyqhFJj1sun54to1_400.gif

nie moge znaleźć gifa z protectora, jak tonek wpada kolanami w rictusa.....znaczy nathana jonesa (etatowy duży koleś z hollywood) jak wystrzelony z armaty

Edytowane przez Kazub

• Odpowiedzi 715
  • Wyświetleń 128,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Mad max fury Road - MATKO BOSKO PRZENAJŚWIĘTSZA

• obejrzałem, niedawno wróciłem z seansu. w pewnym sensie rozumiem zachwyty, jak i się trochę dziwie. Faktycznie, dobre kino akcje, najlepsze jakie ostatnio widziałem. Jednak trochę mnie zirytował mini

• Uwielbiam stare Mad Max'y. Ale takiego gówna jak ten nowy to dawno nie widziałem.   Z innej beczki, kto tam jest głównym bohaterem w ogóle? Na pewno nie Max a raczej Theron. Masakra jak dla mnie.

Opublikowano

Kumam wasze argumenty. Szklo i obrzedy bylo tez w pierwszym kick boxerze z tym, ze tam z kolei scena ostatniego pojedynku mocno odstaje od dzisiejszych standardow. Ale caly film mial to cos i w sumie jak dla mnie to ostatnia scena jest ta najgorsza. W ong baku wydaje sie byc dokladnie na odwrot.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Myślicie że jeszcze kiedyś puszczą ten film w kinie? Są czasem takie okazje, prawda? Jako część jakiegoś maratonu?

Opublikowano

w studyjnych czasem z jakiś okazji puszczają ale to raczej rzadkość

Opublikowano

Myślicie że jeszcze kiedyś puszczą ten film w kinie? Są czasem takie okazje, prawda? Jako część jakiegoś maratonu?

Jakbyś znalazł gdzieś tak przynajmniej 5-7 ludzi co by chcieli, to w każdym kinie studyjnym mógłbyś opłacić seans za chyba nie aż tak wygórowaną cenę.

Opublikowano

Krakowskim ARSie znowu puszczaja.

Za 6 zlotych :lapka:

Opublikowano

idziemy kolego?

Opublikowano

Ufff, Max pędzie po Oskary nie wolniej niż po pustyni  :sorcerer:

Opublikowano

W jakiej kategorii? Efektow specjalnych?

Nie widzialem jeszcze gwiezdnych wojen wiec sie nie wypowiadam. :lapka:

Opublikowano

Montaż, reżyseria, efekty i scenografie, od siebie dodałbym jeszcze charakteryzacje, kostiumy i najlepszy film:)

Opublikowano

wszystkie oskary dla mad maxa 

Opublikowano

Ja bym jeszcze dał za najlepszy dramat.

W takiej kategorii został nominowany przy okazji Złotych Globów + nominacja dla najlepszego reżysera.

Opublikowano

Może tylko jako film nieanglojęzyczny nie zawalczy

Opublikowano

Za reżyserię, scenografię, montaż spokojnie powinien zgarnąć. Co do efektów wypowiem się po GW, ale jak na razie to nie ma sobie równych, no i ogromny plus za praktyczne efekty, a nie tylko greenscreen. 

Opublikowano

Efekty komputerowe z nowego SW robią, bo widać kultowe maszynki strzelające do siebie. Gdyby odjąć element nostalgii to takie sekwencje byłyby zwykłym pew pew kosmicznymi stateczkami niczym z jakiegoś blockbustera sci-fi. Chociaż nawet bez tego każdy materiały z planu chyba widział i wiadomo, że scenografia w większości została zbudowana, plus jest sporo efektów pirotechnicznych.

Opublikowano

mad maxowi nalezy sie tylko za scenografie, za to ze ograniczono maksymalnie vfx, ale to i tak imo do czasu SW tylko, gdzie mamy prawdziwe osady wybudowane na potrzeby filmu, czy xwingi falcony.

Opublikowano

Ja bym jeszcze dał za najlepszy dramat.

W takiej kategorii został nominowany przy okazji Złotych Globów + nominacja dla najlepszego reżysera.

co ? ten film bez fabuły o strzelających samochodach o czymś opowiada ? pewnie się pomylili