Gość Opublikowano 25 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2015 Przecież napisałem, że mnie wkurzył ten film, c'nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 546 Opublikowano 25 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2015 ja mniej wiecej tak sie czulem przez caly seans Cytuj Odnośnik do komentarza
Timmy 1 799 Opublikowano 25 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2015 "Gitarzysta" ma całkiem przyjemny origin story. Wrzucam w spoiler żeby nikogo nie drażnić. He was a child musical prodigy brought up in a happy environment by his mother who was a musician herself. Then Coma and his mother were attacked. His mother was dragged away and days later someone dropped her head in Coma's lap. Immortan Joe came and found him and Coma took her face off and made the mask out of her face, to honor her when he went to war. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sep 1 620 Opublikowano 25 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2015 Film ciągle siedzi w głowie że chyba się wybiorę na drugi seans żeby przeżyć to jeszcze raz na dużym ekranie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 546 Opublikowano 25 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2015 w domu ten film to juz nie bedzie to samo - tu uszy musi zatykac dzwiek silnikow i muzy Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 25 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2015 warto iść na 3D czy 2D jest OK? Cytuj Odnośnik do komentarza
mattaman 294 Opublikowano 25 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2015 Najlepiej do 4DX. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 25 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2015 nie jestem fanem, śmierdząca wodą, hałasujące dmuchawy Cytuj Odnośnik do komentarza
Timmy 1 799 Opublikowano 25 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2015 Wersja 2d w zupełności wystarczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 546 Opublikowano 25 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2015 2d 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 25 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2015 fuk, jestem po seansie 1010 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 25 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2015 byłem wczoraj w kinie oczywiście film bardzo bardzo dobry. ale.. po waszych zachwytach jednak myślałem że bedzie jeszcze troszke lepszy. nie to że sie zawiodłem czy coś, poprostu za dużo hypu sie naczytałem. dodatkowo byłem z bratem i zastanawiałem sie czy mi potem bedzie marudził, ostatecznie okazalao sie ze mu sie podobalo, ale jednak jak bym poszedl sam albo z kims innym to pewnie bym sie lepiej bawił ale tak czy siak było bardzo fajnie, super akcje, super muzyka. super widoki. daje 9/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 25 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2015 (edytowane) standard, ja tez sie tu naczytalem ahów i ohów, pójde do kina z nastawieniem na nowe-nie-wiadomo-co i wyjde zawiedziony DZIĘKI FORUM Edytowane 25 maja 2015 przez Szejdj Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 25 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2015 no wlasnie to jest problem, dlatego trzeba iść zawsze samemu w dzień premiery bez oczekiwań, ja obejrzałem tylko trailer i wystarczyło, do tego lubie Hardy'ego i stare Mad Maxy wiec byłem zajarany tak na poziomie ok, a film mnie rozje.bał Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 25 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2015 standard, ja tez sie tu naczytalem ahów i ohów, pójde do kina z nastawieniem na nowe-nie-wiadomo-co i wyjde zawiedziony DZIĘKI FORUM No dobra, serio to suabe sceny akcji, dużo pitolenia i w sumie w trailerach wszystko pokazali 2+/10 (+ że tylko dwie godziny tej (pipi)ni). Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 25 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2015 No to rezerwuje bilet Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 25 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2015 (edytowane) byłem wczoraj w kinie oczywiście film bardzo bardzo dobry. ale.. po waszych zachwytach jednak myślałem że bedzie jeszcze troszke lepszy. nie to że sie zawiodłem czy coś, poprostu za dużo hypu sie naczytałem. dodatkowo byłem z bratem i zastanawiałem sie czy mi potem bedzie marudził, ostatecznie okazalao sie ze mu sie podobalo, ale jednak jak bym poszedl sam albo z kims innym to pewnie bym sie lepiej bawił ale tak czy siak było bardzo fajnie, super akcje, super muzyka. super widoki. daje 9/10 fuk jedziesz bez interpunkcji jak mad yano ja byłem z laską, nie widziadła poprzednich, i chyba dobrze, bo nie są warte tego widowiska dalej 10101 Edytowane 25 maja 2015 przez gekon Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 25 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2015 Ale szacunek do Maxa 1 i 2 się należy. Nawet Trójka miała dobre momenty. Cytuj Odnośnik do komentarza
markusGDA 2 Opublikowano 25 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2015 Polecam wersję 3D. Ciasne kadry i klaustrofobiczne ujęcia świetnie się sprawdzają w tej technologi. To chyba pierwszy film 3d który nie męczył oczu. Generalnie nie lubię 3d w kinie ale w Maxie TO DZIAŁA Cytuj Odnośnik do komentarza
c0ŕ 4 834 Opublikowano 25 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2015 Czo ten reżyser tego Mad Maxa w ogóle. X lat temu zrobił te 2 części, a ostatnio reżyserował Happy Feet Tupot Małych Stóp xD Ogólnie niezły gościu, 70 lat na karku a takie pomysły niejeden młody by mu pozazdrościł Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 25 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2015 Jak ja mam teraz wytrzymać do jutro, do 18:30 ? Nawet mój e-znajomy, krytyk wannabe, który jedzie współczesne filmy akcji od lewa do prawa, dał 8 i jest ostro podjarany... Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 25 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2015 Czo ten reżyser tego Mad Maxa w ogóle. X lat temu zrobił te 2 części, a ostatnio reżyserował Happy Feet Tupot Małych Stóp xD Ogólnie niezły gościu, 70 lat na karku a takie pomysły niejeden młody by mu pozazdrościł Miller wyreżyserował WSZYSTKIE Mad Maxy, a 4 część już prawie byłby zrobił w 2003 roku z Gibsonem, ale ten już był mocno zaangażowany w produkcję "Pasji". Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 265 Opublikowano 25 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2015 Myślałem, że stanę na wysokości zadania i będę pierwszym, który będzie się dopier/dalał, no ale niestety za dobrze się bawiłem Po pierwszej scenie pościgowej trochę kręciłem nosem na czytelność akcji, ale chyba oko musiało się przyzwyczaić, bo dalej jest już wszystko elegancko zmontowane i nawet przy szybszych ujęciach nie ma wątpliwości co się dzieje. Jedyne czego mi brakło, to wesołego gore, które idealnie wpisywałoby się w klimat. Mam wrażenie, że ten film jest jest tym, czym miał być trzeci Mad Max, a co nie do końca się udało, czyli połączeniem klimatu kiczowatego akcyjniaka klasy B z dwóch pierwszych części z położeniem nacisku na pogłębienie postaci i przybliżenie realiów panujących na postapokaliptycznym pustkowiu. Tutaj proporcje są wyważone niemal perfekcyjnie, a informacje o świecie przemycane bardzo umiejętnie i nienachalnie. No i ta kopalnia nawiązań do starej trylogii Padłem na cycki jak zobaczyłem powrót do patentu Millera na niskobudżetowe oddanie poczucia pędu w postaci wciśnięcia fast forward xD No i Harlize Jeśli przy jakimś następnym projekcie związanym z Obcym twórcy zdecydują się już odczepić od zwłok Weaver, to kandydatka na nową rozkur/wiaczkę xenomorphów jest tylko jedna. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 980 Opublikowano 25 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2015 (edytowane) Ale Harlize już grała w Obcym i jakże efektownie zginęła. Edytowane 25 maja 2015 przez YETI Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 265 Opublikowano 25 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 maja 2015 Nie no nie wygłupiajmy się, chodzi o główną serię, a nie jakieś spinoffy o przygodach autystycznych geologów Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi