Skocz do zawartości

Mad Max: Fury Road [2015]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja jestem widzem ze "starej szkoły", uwielbiam stare filmy, wychowałem się na starych Mad Maxach i innych tego typu filmach, a większość tego nowego badziewia, które były w kinach jest dla mnie nie do zdzierżenia drugi raz. Przed nowym Maxem byłem chyba na Snajperze.

To nie prowo i proszę grzecznie - wytłumaczcie mi fenomen tej nowej wersji i to całe spuszczanie się nad tym filmem, bo dla mnie to nie odbiega od wszystkich tych nowości, które serwują w kinach do popcornu. Dla mnie poza nazwą i klimatami postapo praktycznie nie ma to nic wspólnego z Maxem. Ok, szybko czas zleciał, nawet dobrze się to oglądało, ale naprawdę - skąd te zachwyty?

ok próbujesz teraz być hipsterem

• Plusik 1
Gość _Be_
Opublikowano

Ja jestem widzem ze "starej szkoły", uwielbiam stare filmy, wychowałem się na starych Mad Maxach i innych tego typu filmach, a większość tego nowego badziewia, które były w kinach jest dla mnie nie do zdzierżenia drugi raz. Przed nowym Maxem byłem chyba na Snajperze.

To nie prowo i proszę grzecznie - wytłumaczcie mi fenomen tej nowej wersji i to całe spuszczanie się nad tym filmem, bo dla mnie to nie odbiega od wszystkich tych nowości, które serwują w kinach do popcornu. Dla mnie poza nazwą i klimatami postapo praktycznie nie ma to nic wspólnego z Maxem. Ok, szybko czas zleciał, nawet dobrze się to oglądało, ale naprawdę - skąd te zachwyty?

to po prostu zaje.biscie dobrze zrobiony film akcji na modłe starych akcyjniaków z lat 80 w nowych szatach i bez silenia się na denne opowiadanie fabuły z przekazem dla 14 latków, ale jednak film nie jest głupi jak to zauważył ragus, jak nie rozumiesz to nie zrozumiesz

Opublikowano

Dziś byłem drugi raz i kurczę poszedłem bym nawet i trzeci ;D

Film od pierwszej do ostatniej sekundy po prostu trzyma ciągle w napięciu, a każda scena jest świetnie zrealizowana. Myślałem, że będzie jechanie na marce, boże dobrze że się myliłem :obama:

Opublikowano (edytowane)

Najlepszym wyznacznikiem zayebistości jest fakt iż każdy po seansie na spokojnie łyknąłby film ponownie.

A film poza klimatem, światem, designem, brutalnością, pokręconymi bohaterami rzeczywiście wiele wspólnego z trylogią nie ma.

Ale to co ma wspólnego jest ZA-RĄ-BI-STE!1!!

tumblr_mnw3hmyk0O1qgapm9o1_400.gif

IT IS

BY MY HAND

U WILL RISE

FROM THE ASHES

OF THIS WOOOOORLD

:obama: :OBAMA: :obama:

żeby podtrzymać nową świecką tradycje w drugiej części bad guya powinien grać humungus ;).

Edytowane przez tk___tk
Opublikowano

genialny tekst, jeszcze bardziej pokazuje jakim arcydzielem jest ten film, dzielo sztuki po prostu, licze na wysyp oscarow za techniczna strone, a sam film spokojnie mozna postacic w jednym szeregu z najlepszymi klasykami kina akcji jak terminator2

przy okazji ponoc sequel prawie pewny, miller juz ma napisany scenariusz i nawet podtytul "wasteland"

Opublikowano

Film jest tak dobry, że byłem gotów walić niemca po kasku w kinie. Cudo, jakbym był bogaty i nie miał w domu sali kinowej, to dla tego filmu bym ją zbudował. Po Strażnikach Galaktyki drugi najlepszy blockbuster ostatnich lat.
:exact:  :exact:  :exact:  :obama:  :banderas:  :banderas:  :banderas:  :banderas:  :banderas:  :banderas:  :banderas:  :banderas:

Opublikowano

to mnie zasmuciles ta informacja, mimo to trzymam kciuki, zeby wyszedl hit na miare batmanow, a nie jak to przewaznie bywa crap na licencji

wiadomo juz ile film zarobil?

wiem, ze byla masa zachwytow nad soundtrackiem, ale musze to tu wrzucic

https://www.youtube.com/watch?v=T2LLzjaHha4

w 2;07 mam przed oczami jak gitarzysta napie,rdala na swojej gitarze plujac przy tym ogniem  :lapka:

Opublikowano (edytowane)

Byłem na nim parę dni temu. Bardzo mi się podobał, no ale nie to mój film roku :P Na początku byłem trochę zawiedziony, że cała akcja dzieje się wyłącznie na drodze, ale gdy się to przyswoi to już jest w porządku. Poszedłbym z chęcią jeszcze raz. Niektóre sceny są bekowe i banan na ryj sam wychodzi. Jedno co mnie zażenowało to

przyspieszone tempo w pierwszych 10minutach? filmu jak Hardy uciekał z więzienia a białasy go goniły. Myślałem, że pęknę ze śmiechu, aż zacząłem się zastanawiać czy projektor nie nadąża z wyświetlaniem filmu czy po prostu tak miało być? A może nie miało być tylko nie udało się tego zamaskować? Tempo jak w scenach walki w chińskich filmach z lat 80, nienaturalnie przyspieszone.

Wyglądało to mega słabo, w późniejszej fazie filmu już tego nie ma/nie widać. Polecam bardzo. Po wyjściu z kina 8+/10, po jednym dniu 9/10.

Edytowane przez Plugawy
Opublikowano (edytowane)

Będę szczery - już od dawna traciłem wiarę w filmy. Te nowe. A potem obejrzałem pierwszego Hobbita. I kompletnie przestałem oglądać filmidła (w skrócie chodzi o CG).

Ale coś mnie tknęło z tym Mad Maxem. Stwierdziłem że trzeba obejrzeć chociaż jeden film w 2015 roku xD i poszedłem na Maksia.

Film rozp.ierdala. Seksualna orgia w mym ucieszonym odbycie. Oglądać tylko w kinie.

PS. Ludzie krytykujący, że Max to idiota - puknijcie się w czoło.

Edytowane przez Figaro
  • Plusik 1
  • Minusik 1