Blaise 3 602 Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Wczoraj graliśmy z MYSZą7 drafta, rozje.baliśmy wszystkich. Niestety, ale paczki za zwycięstwo średnio szczęśliwe, mimo to udało się już uzbierać skład murzynów. Dobry murzyn w FIFIE to podstawa. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Gratki - tez bede polowal na draft, glownie dla osiagniecia ! Masakra, Laskowski ma taki fajny glos a praktycznie nic nie gada. Jest na feacie u Szpakowskiego tylko Panowie o co chodzi z tym "zamienic zawodnika koncepcyjnego"? Zeby zaliczyc wszystkie te wyzwania, bo nie bardzo pamietam z poprzedniej odslony No lekki zawod. Co do zawodnika koncepcyjnego muszi go kupic na rynku transferowym.Zawodniko z wyzwan takze nie mozna sprzedac... Cytuj Odnośnik do komentarza
Croc 79 Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Jak dla mnie gra dużo dużo lepsza od 15, tempo dosyć szybkie ale mimo to na 10 meczów miałem jeden wynik 4:0, reszta zacięte mecze zazwyczaj 1:0, 1:1, 2:1 itp nie ma hokeju moze po prostu trzeba umieć sie bronić (pisze o sezonach online nie ultimate) I proszę jaka brameczka wpadła na inauguracje i to Lechem Zero realizmu w tej Fifie jak widać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Blaise 3 602 Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Według mnie, po rozegraniu kilku meczów, jest naprawdę dobrze, bardzo dobrze. Nie będę ryzykował, że to najlepsza FIFA od 10, ale...wiele na to wskazuje. Usprawniono grę w obronie, szybki napastnik lub skrzydłowy dalej może siać popłoch, lecz silny murzyn na obronie spokojnie da radę go przepchnąć. Usprawnione zostały wślizgi- taki Varane wyciąga piłkę spod nóg Messiego jak w rzeczywistości. Przywrócono patent bodajże z 11, gdzie można było typa wziąć na plecy z R2, po czym się obrócić. Drybling z L1 to będzie w rękach dobrego gracza zmora dla przeciwnika. Strasznie niebezpieczne zagranie, bardzo często pozostawia napastnika poza zasięgiem obrońcy. Przemodelowana gra w obronie sprawia, że mamy o wiele więcej opcji przerwania akcji przeciwnika- a to wynika głównie z nowych animacji. Względem dema usprawniono strzały, choć stosunkowo dużo jest słupków i poprzeczek. Cieszy mnie fakt, że w końcu trzeba myśleć przy podawaniu, bo gracze podają różnie- w zależności od umiejętności. Posłanie idealnego podania środkowym obrońcą jest o wiele trudniejsze, a użycie R1 jest względnie skuteczne- choć te mocne podania taki Ibra albo Iniesta kleją znakomicie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Croc 79 Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Tyle, że Fifa 10 była zyebana 11, 12 i 14 były o wiele lepsze. Z tego co pamiętam, to środkowi obrońcy stali na połowie, masę goli sie przez to traciło w niezawiniony sposób (bo nic z tym się zrobić nie dało). Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 586 Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Pierwsze podejście do draftu i 3 wygrane w nagrodę dostałem złotą paczkę zawodników i złotą paczkę zawodników premium - w środku bez szału ale 15k się zwróciło (ramos z bvb za 7k i jakiś gradel za 4k, reszta quick sell). Bardzo fajny tryb Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Tez sprobowalem 2 razy Draft. Na razie tylko offline, chyba sie balem, ze trafie na jakas kose od razu online :< szalu nie ma. Za drugim razem trafilem zlota paczka i zlota paczke premium czy cos takiego (chyba 20 zlotych kart) ale same (pipi)y, i w tej pierwszej Salah, ktorego pogonilem na 8tysi takze w sumie po sprzedazy praktycznie wszystkiego wyszedlem na zero zamiast zarobic z 50K Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Fifa bardzo wciąga, pomimo że większość meczy w FUT przegrywam albo remisuje i ma kilka rzeczy, które przeszkadzają (np przegiete strzały z ostrego kąta). To gra się bardzo przyjemnie. W 10 lidze jednak jest to gra błędów i wygrywa ten kto ich popełni mniej. Mam nadzieje że nabiorę wprawy i wreszcie te podania będą dochodzić, bo to kolejna zmora. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sobies 173 Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 (pipi)a jakim ja się czuję frajerem i ofermą w tą fifę. Od piątku do tej pory rozegrałem gdzieś około 20 meczy online z czego wygrałem 1 i 1 zremisowałem. I praktycznie każdy mecz zaczynam z rzutem karnym z dupy. Ja (pipi)e Chyba się nie nadaję do tej gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
MacGyver_PL 0 Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 rozegrałem gdzieś około 20 meczy online Meczy to owca na pastwisku Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Ja mam tak co roku, dopoki mechaniki nowej FIFA nie zalapie sie to poczatki zawsze trudne, a potem juz idzie z automatu Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 586 Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 No i trzeba próbować różnych drużych, czasami po prostu jakoś formacja nie siądzie czy coś, ja gram non stop różnymi drużynami, ten matchmaking to goty dzisiaj takie ciekawe meczyki miałem typu fenerbache z rennes czy galatasaray z besiktasem Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 (edytowane) Bramkarze w końcu coś ogarniają, koniec spamowania z L1 + trójkąt czy ciągłymi dośrodkowaniami (które po prostu zazwyczaj nie wychodzą, właśnie dzieki lepszej grze bramkarzy czy obrońców) brak faworyzowania szybkich zawodnikow (szczególnie w futcie), lepsza gra w obronie, jeszcze lepszy drybling z L2+R2, bardziej wyważone strzały, szczególnie te z dystansu no i wolniejsze tempo gry niż te w 15 co też jest plusem. Jak dla nowa FIFA to w większości same pozytywy mimo iż zupełnie sie na to nie zapowiadało. Gra jest świetna. Edytowane 28 Września 2015 przez MYSZa7 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 (edytowane) Dobra, gra fajna tylko wku.rwia bo przegrywam. Easye napisz nam krótki poradnik. Edytowane 28 Września 2015 przez Cosmos Cytuj Odnośnik do komentarza
BartIrlandia 2 Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Dobra, gra fajna tylko wku.rwia bo przegrywam. Easye napisz nam krótki poradnik. Puść szybki bieg, więcej podań mniej indywidualnych rajdów, szukaj wolnego pola, zmieniaj czesto skrzydła, nabierz nawyku podawania do tyłu nie tylko cały czas do przodu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
karmaster 359 Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 (edytowane) Po weekendzie już trochę meczów pograne (wszystko FUT i FUT draft). Bilans 21-4-16 z czego 6 porażek przez disconnect . Raz się udało 4 wygrane w drafcie zgarnąć i dostałem paczkę gold premium + paczkę 12 złotych i rzadkich zawodników (szału nie było bo najlepszy miał overall 79). Fajny tryb, zupełnie jak arena w hearthstone. Ogólnie cały czas mi się podoba, zauważyłęm, że mocno osłabione są zwykłę strzały bez r1 (szczególnie jak uderzamy z bliska i nie naciągamy jakoś mocno siły to 90% bramkarz łapie do koszyczka). Wolne z 20-25m wchodzą jak w masło, z rożnych już trochę trudniej, najlepij grać krótko i dryblować "na jana" przy linii końcowej kończąc centrostrzałem Szkoda tylko, że często mam ten sam problem co @easye. Cisnę, cisnę i nic z tego (masa strzałów, a mecz kończy się remisem albo 0-1, 1-0. Trzeba znaleźć jakieś pewniaki na gole i będzie z górki. Po tych kilkunastu meczach cały czas mam pozytywne wrażenia, wolę masę niecelnych podań niż l1+trójkąt na murzynka i pograne. Zaktualizuje wrażenia jak dobije do 100 gierek. Edytowane 28 Września 2015 przez karmaster Cytuj Odnośnik do komentarza
MacGyver_PL 0 Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Osobiście się nie podniecam na razie, ponieważ za mało czasu by czuć się w fifę pewnie, a tyczy się to też innych graczy online, którzy jeszcze nie rozkminili tej gry na tyle by wypracować schematy, oszustwa i tego typu zagrania psujące grę. Myślę, że czas na realną ocenę to koniec października/początek listopada. Pytanie odnośnie trybu menadżerskiego: Czy ktoś z Was gra? Czy wiecie może czy piłkarz mający 3* w zwodach może się wytrenować w dryblingu i nabyć kolejną gwiazdkę? Pytam, bo w PES zauważyłem, że robiąc zwody, piłkarze nabywają nowych umiejętności lub jest komunikat, że zaczynają ćwiczyć coś tam i po pewnym czasie można określoną sztuczkę wykonać. Jak jest w Fifie? do tej pory przypisane gwiazdki sztuczek zostawały na zawsze. Pytam, bo teraz jest ten trening, któremu poddawać możemy różnych piłkarzy na różne okoliczności - Czy zmieniają im się wyłącznie atrybuty czy też cechy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Naprawde nikt tutaj nie pisze o takich w(pipi)iajacych rzeczach jak: -przebiegniecie obok pilki naszego zawodnika, doslownie pare cm obok i nic... Tak jakby nie chcial jej dotknac i ja olewa, pilka leci dalej... -faule ! (pipi)a mac. Jak mozna postawic w tej odslonie na sile fizyczna i tym samym gwizdac kazde wejscie bark w bark itp. No jak? -karne. Wystarczy nic nie robic, nawet puscic pada a jak ma byc karny dla przeciwnika to i tak bedzie... + uciekanie pilkarzy z dobrych pozycji, zderzanie sie obroncow i napastnikow pod polem karnym przed samym strzalem... I pare innych. Nie chce juz mi sie pisac, bo w(pipi)iony jestem, pada prawie roz(pipi)alem Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 A grałeś kiedyś w piłkę nożną? Czasem trzeba do piłki dojść. Można opanować odbiory bez faulu, szczególnie w polu karnym. Tez miałem z tym problem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Odbior jeszcze jest do opanowania. Wychodze do pilki za kazdym razem ! Ale co z tego ze jak do niej wyjde jak odbije sie od nogi albo zamrozi sie zawodnik tak, ze ruch w przeciwnym kierunku zrobi po 2 sekundach. Nie chodzi mi tu juz o wychodzenie do podania tylko o to ze jakas pilka sie odbije i leci, moj zawodnik obok niej i obojetnie co zrobie nic sobie z tego nie robi... Przelatuje obok niego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Wlasnie przegralem z typem 4:1 i wszystkie 4 bramki strzelil tak samo, jednym podaniem wypuszczal kolesia, moja obrona wylatywala do ataku (nie wiem czemu) i wychodzil sam na sam. Da sie cos zrobic zeby obrona nie rozjezdzala sie na boki i w razie kontry byla na swoim miejscu a nie przy srodku boiska? Gram stylem zroznicowanym albo defensywnym. Ofensywy nie wlaczalem, nic nie majstrowalem przy taktyce itp. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Czemu kiedys napyerdalalo sie w kopanki bez stekania? A byly guwnianie technicznie niz to co teraz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
keczu78 55 Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Panowie macie też dziś problemy aby pograć on-line ? Wczoraj wszystko było ok dziś wyskakuje komunikat że muszę założyć konto na EA co to kużwa jest ? P.s. konto mam od ''X'' czasu na EA !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza
INsejn 1 Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Pytanie odnośnie trybu menadżerskiego: Czy ktoś z Was gra? Czy wiecie może czy piłkarz mający 3* w zwodach może się wytrenować w dryblingu i nabyć kolejną gwiazdkę? Pytam, bo w PES zauważyłem, że robiąc zwody, piłkarze nabywają nowych umiejętności lub jest komunikat, że zaczynają ćwiczyć coś tam i po pewnym czasie można określoną sztuczkę wykonać. Jak jest w Fifie? do tej pory przypisane gwiazdki sztuczek zostawały na zawsze. Pytam, bo teraz jest ten trening, któremu poddawać możemy różnych piłkarzy na różne okoliczności - Czy zmieniają im się wyłącznie atrybuty czy też cechy? Pozdrawiam Spróbuj tutaj http://sofifa.com/players Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Wlasnie przegralem z typem 4:1 i wszystkie 4 bramki strzelil tak samo, jednym podaniem wypuszczal kolesia, moja obrona wylatywala do ataku (nie wiem czemu) i wychodzil sam na sam. Da sie cos zrobic zeby obrona nie rozjezdzala sie na boki i w razie kontry byla na swoim miejscu a nie przy srodku boiska? Gram stylem zroznicowanym albo defensywnym. Ofensywy nie wlaczalem, nic nie majstrowalem przy taktyce itp. Tak, zajrzeć do ustawien sterowania. Problemy z grą online mam cały czas. Te serwery to góv.no obe.srane Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi