Skocz do zawartości

Wiedźmin 3: Zadania poboczne, poszukiwania, zlecenia, handlarze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem w Novigradzie, ale jeden quest poboczny w Velen nie daje mi spokoju bo nie mogę go ukończyć. Chodzi o wykonanie zadania dla Jasnowidza...

Trzeba mu dostarczyć smoczy korzeń. Podświetla mi teren na żółto, w którym mam go szukać za pomocą zmysłu i w tym miejscu kompletnie nic nie ma.

Spotkał się ktoś z takim błędem w tym zadaniu ?

Opublikowano

Jestem w Novigradzie, ale jeden quest poboczny w Velen nie daje mi spokoju bo nie mogę go ukończyć. Chodzi o wykonanie zadania dla Jasnowidza...

Trzeba mu dostarczyć smoczy korzeń. Podświetla mi teren na żółto, w którym mam go szukać za pomocą zmysłu i w tym miejscu kompletnie nic nie ma.

to nie jest błąd, korzeń jest w jaskini a ty pewnie chodzisz na górze nad jaskinią i rzeczywiście nic tam nie ma. pokręć sie troszke po okolicy a znajdziesz wejście do jaskini i korzeń w środku

zwracaj uwagę na to że znacznik na mapie czasem ma małą czerwoną strzłeczkę w góre albo w dół - to oznacza że cel zadania jest nad tobą albo pod tobą

• Plusik 1
Opublikowano

Panowie jak się ulepsza sety ? kwestia znalezienia schematu ? lepszego Kowala ? 

Opublikowano

Zazwyczaj u Kowali poszukaj na pampce i rob Fast Travel od jednego do drugiego nie bede ci pisal ze wydaje mi sie ze to np Wies Rudnik bo nie chce wprowadzac cie w blad. I to nie jest tak ze Ksiazka czy Mapka nazywa SCHEMAT NA KOTA tylko sa inaczej opisane.

Opublikowano

Ok, rozumiem dzięki za info, w sumie dopiero mam jeden pełny set, jeszcze na wyspę się nie ruszyłem :)

Zastanawiam się czy czyści całe Valen i dopiero ruszać na wyspę, czy może już się udać hmmm

Opublikowano

Czyli co siedzieć na Valen(15 poziom) i czyści wszystko jak leci ?:D

Opublikowano (edytowane)

dokladnie :) ja na skellige udezylem dopiero mając jak sie nie myle 18 poziom, a mialem 90 proc ziemi niczyjej i wolnego miasta novigrad wyczyszczone :D a i tak zdarzalo mi sie nie raz (pipi)c w podskokach bedacna skellige, gdy zwlazlem tam gdzie nie trzeba:D zeby sie swobodnie poruszac po wyspach, to na przedostatnim poziomie trudnosci trzeba mniec najmniej 24-5 poziom i dobre graty.

Edytowane przez Andżej
  • Plusik 1
Opublikowano

Wie ktos gdzie bierze sie quest Wladna Undvik? Poplynalem na wyspe zeby zrobic quest Mistrz Platnerstwa,a przez przypadek:

ubilo mi sie lodowego giganta no ale ze nie mialem questa to mi nic za to nie wpadlo :P Wczytalem save zebi nic nie stracic.

Opublikowano (edytowane)

Wie ktos gdzie bierze sie quest Wladna Undvik? Poplynalem na wyspe zeby zrobic quest Mistrz Platnerstwa,a przez przypadek:

ubilo mi sie lodowego giganta no ale ze nie mialem questa to mi nic za to nie wpadlo :P Wczytalem save zebi nic nie stracic.

ten quest jest związany z dziecmi cracha, najpierw trzeba z sie z nim spotkac i questy same sie pojawia

Edytowane przez Andżej
  • Plusik 1
Opublikowano

dokladnie :) ja na skellige udezylem dopiero mając jak sie nie myle 18 poziom, a mialem 90 proc ziemi niczyjej i wolnego miasta novigrad wyczyszczone :D a i tak zdarzalo mi sie nie raz (pipi)c w podskokach bedacna skellige, gdy zwlazlem tam gdzie nie trzeba:D zeby sie swobodnie poruszac po wyspach, to na przedostatnim poziomie trudnosci trzeba mniec najmniej 24-5 poziom i dobre graty.

Widzę, że grasz podobnie do mnie - również 18 lvl i wyspy. Swoją drogą ta lokacja przebija wszystko :banderas:

Opublikowano

to nie jest błąd, korzeń jest w jaskini a ty pewnie chodzisz na górze nad jaskinią i rzeczywiście nic tam nie ma. pokręć sie troszke po okolicy a znajdziesz wejście do jaskini i korzeń w środku

zwracaj uwagę na to że znacznik na mapie czasem ma małą czerwoną strzłeczkę w góre albo w dół - to oznacza że cel zadania jest nad tobą albo pod tobą

Dzięki Yano. Ogólnie spotkałem się już z takimi questami, że wejścia były gdzieś niżej bądź wyżej a tutaj zwyczajnie ominąłem to wejście :)

Opublikowano

Jak wyladujesz na Skellige to mozesz sobie kupic kilka mapek od kupca napotkanego jadac droga ktora masz wskazana przez NPC. Mapki te odblokuja ci sporo znakow do Fast Travel wiec smiganie pomiedzy Velen Novigradem i Bialym Sadem bedzie cie kosztowac tyle co czas loadingow pomiedzy miejscowkami ( i okolo 2k za Mapki )

Opublikowano

wam też za quest tego poszukiwania narzedzi dla Kowala w wiosce Barona

+ zabicie archegryfa

nie wpadł żaden exp? dostałem jedynie wypasioną zbroję i malutko golda za archegryfa - nie wiem czy to już ten bug czy po prostu tak ma być, lvl mam 22 a quest jest na 24

Opublikowano

Pytanie co do wyścigów konnych

Tez mieliście taki problem z Palio? Albo w połowie wyścigu przegrywam, albo jadę, wygrywam, ale mi tego nie zalicza. Musze się cofnąć drugi raz do mety. Tak jakby jej nie widział