McDrive 3 082 Opublikowano 21 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2015 Wielkość Toussaint raczej nie będzie jakaś ogromna. Moim zdaniem maksymalnie obszar wielkości Białego Sadu. Ja liczę na miasto wielkości Oxenfurtu i reszta wielkości połowy Velen. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 21 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2015 O ile dobrze pamiętam z książek, to Toussaint było raczej małym Państewkiem, więc bym się nie napalał zbytnio. Tym bardziej, że po ostatnich wybrykach z patchami pewnie mają co robić, miast siedzieć nad dodatkami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 21 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2015 Yup, w Pani Jeziora jest dokładny fragment, że Toussaint to mały obszar. W dodatku jest bardzo śmieszna scenka z władczynią, która tylko potwierdza te słowa, kto czytał ten wie. Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 082 Opublikowano 21 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2015 O ile dobrze pamiętam z książek, to Toussaint było raczej małym Państewkiem, więc bym się nie napalał zbytnio. Tym bardziej, że po ostatnich wybrykach z patchami pewnie mają co robić, miast siedzieć nad dodatkami. Tak, ale cały czas większym niż Velen Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 21 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2015 (edytowane) 20fps na bagnach, freezy w Novigradzie i przed chwila mi sie gra scrashowala. Super pacz kuhwo. Edytowane 21 lipca 2015 przez hav3n 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Alastor84 324 Opublikowano 21 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2015 20fps na bagnach, freezy w Novigradzie i przed chwila mi sie gra scrashowala. Super pacz kuhwo. Ja miałem problem z Geraltem. Kamera się "zepsuła" i miałem coś pomiędzy tpp a fpp Dopiero jak wczytałem grę to było ok. Nie wierzę już w ich obietnice (poprawa framerate). Cytuj Odnośnik do komentarza
Karas 433 Opublikowano 21 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2015 Zamiast usunąć podwójne buforowanie z wersji PS4 by płynność była taka jak na XO , to do(pipi)ali podwójne buforowanie XO by płynność była taka sama jak na PS4 :facepalmz: Jednak nowa łatka ma tez swoje plusy jak nowy balans broni czy też poprawę ekwipunku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 170 Opublikowano 21 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2015 Zamiast usunąć podwójne buforowanie z wersji PS4 by płynność była taka jak na XO , to do(pipi)ali podwójne buforowanie XO by płynność była taka sama jak na PS4 :facepalmz: Jednak nowa łatka ma tez swoje plusy jak nowy balans broni czy też poprawę ekwipunku Widać, że silnik gry im nie leży bo co patch to jakieś jaja, a im dalej optymalizują tym gra chodzi gorzej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 22 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2015 Na premiere Wieska byl problem na XO - jezeli zostawilismy gre w trybie czuwania to potem nie dalo sie zrobic save, a sama gra po resecie sie nie odpalala. Trzeba bylo resetowac cala konsole. Potem to naprawiono ale wygalda ze przy 1.07 problem powrocil bo dzisiaj rano znowu nie moglem zrobic save, gra sie nie odpalala i pomogl tylko twardy reset. Ten pacz to chyba robil CD Projekt Kijow. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zetta 3 378 Opublikowano 22 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2015 Automatycznie mi zassalo 1.07 co jest ok dostalem komunikat czy instalowac oczywiscie ze nie. Problem w tym ze dzis wlaczam konsole a tu mam juz gre na 1.07 Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 920 Opublikowano 22 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2015 Z wyłączonym blurem działa płynnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Soul Opublikowano 22 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2015 Mam też wrażenie, że sama rozmowa z NPCkami trwa dłużej, w sensie wybierasz coś klikasz A i chwilę trzeba poczekać, wcześniej tak nie było. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Alastor84 324 Opublikowano 22 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2015 Z wyłączonym blurem działa płynnie. Chyba na PC, bo na PS4 nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 920 Opublikowano 22 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2015 Kwestia tego co rozumiemy przez płynnie działającą grę. Ja tam nie narzekam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 22 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2015 mysza, strzelam ze dopiero zaczynasz bo rano pisales cos o 5h i 2 lvl, im dalej w las tym zaczynaja sie bardziej wymagajace lokacje gdzie gra zwalnia i to znacznie Cytuj Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 22 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2015 Ale w białym sadzie też są problemy z płynnością. Oby to szybko naprawili na obu konsolach, bo latka Project Ubi może szybko do nich przylgnąć, a szkoda by było. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 22 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2015 Tymczasem korzenie studia dają o sobie znać, bo wersja taboretowa z każdą łatką coraz wydajniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 22 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2015 Pierwsze wersje gry to około 40fpsów, teraz śmigam na 50 (60 w mniejszych lokacjach), także CDPR super, polecam tego allegrowicza. Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 086 Opublikowano 22 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2015 Pograłem ze 2 godziny po nowym patchu.Z łódką nie mam żadnych problemów, wstawałem i siadałem kilkanaście razy na różnych łódkach Nie zauważyłem różnicy w czasie loadingu po zgonie.Nie odczułem na razie różnicy w płynności gry, ekslopruję Velen (nie tykałem blura).Opcja wyboru rozmowy z NPC trwa pół sekundy dłużej.Alternatywne sterowanie w moim odczuciu na DUŻY PLUS.Czekam co dalej.PS4. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 22 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2015 Na osłodę do końca tygodnia ma się pojawić takie miłe DLC, które jakoś bardziej mnie jara niż jakieś alternatywne ubranko https://youtu.be/7mo0HxUwnSc Cytuj Odnośnik do komentarza
.:marioo:. 104 Opublikowano 22 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2015 Ejjj. mi po tym paczu gra działa lepiej (ps4) interfejs, bagna czy nawet Novigrad wyraźne płynniej działają. Nie wiem o co cały szum, moze na Xboxie coś tam sknocili ale jeśli chodzi o sonkę to zastrzeżeń nie mam. Jeszcze... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 920 Opublikowano 23 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 lipca 2015 (edytowane) mysza, strzelam ze dopiero zaczynasz bo rano pisales cos o 5h i 2 lvl, im dalej w las tym zaczynaja sie bardziej wymagajace lokacje gdzie gra zwalnia i to znacznie Dokładnie, ale jak grałem jakiś czas temu u kumpla, też gdzieś na samym początku to dropiło mu przeokrutnie. No nic, zobaczymy jak to będzie później wyglądać. Jedyne do czego mam zastrzeżenia i mam jakieś porównanie względem tego co ogrywałem u ziomka to dialogi, które wydaje się że ładują się trochę dłużej. Edytowane 23 lipca 2015 przez MYSZa7 Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 23 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 lipca 2015 Wlasnie zobaczylem ze gra sama mi zmienila poziom trudnosci na najnizszy wiec drugie przejscie dla aczika poszlo sie yebac Ch*j z ta gra, teraz tylko czekam na DLC. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 23 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 lipca 2015 (edytowane) Drobny tip dla osób chcących uniknąć zmiany poziomu trudności: bezpośrednio po zainstalowaniu patcha wystarczy w pierwszej kolejności załadować inny save niż też na którym przechodzimy grę z ustawionym najwyższym poziomem trudności. Gra zmieni ustawienia w innym save, po czym można spokojnie załadować ten który chcemy uratować przed partactwem devów. Edytowane 23 lipca 2015 przez Hum Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 23 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 lipca 2015 Wlasnie zobaczylem ze gra sama mi zmienila poziom trudnosci na najnizszy wiec drugie przejscie dla aczika poszlo sie yebac Ch*j z ta gra, teraz tylko czekam na DLC. Zmienilo Ci dopiero po pobraniu patcha 1.07? Juz z tydzien nie odpalalem PS4 a tez przechodze teraz drugi raz na najtrudniejszym wiec chyba (pipi)e tego patcha najnowszego i w ogole go nie sciagne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi