Skocz do zawartości

Wiedźmin 3: Newsy, patche, DLC, dodatki

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Odpaliłem grę pierwszy raz po długiej przerwie. Level 26 (prawie 27), zdobędę trochę expa i zamiast na 27 przeskakuje mi na 46 z gdzieś 38000/2000 expa. Wszystkie niezrobione questy mam na szaro, bo mam zbyt wysoki level na nie. Miał tak ktoś po ostatnim patchu?

Opublikowano

Gram nową grę plus. Oba dodatki zainstalowane. Mam zadanie do wyboru z dodatku serce z kamienia, a nie mam żadnego zadania w dzienniku z dodatku krew i wino. Kraina Toussaint jest na mapie, lecz przenieść się tam nie mogę, bo nie ma żadnego znacznika. Rozumiem, że po jakimś czasie samo wskoczy i nie mogę od początku tego dodatku zacząć?

Prolog mam skończony jakby co

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

O rajuśku, ale dużo rzeczy poprawili po tych wszystkich patchach związku z interfejsem użytkownika :fsg:

Jak nowa gra. Lepiej posortowane itemy, możliwości filtrowania, schowek na nadmiarowy ekwipunek. Zrobię z chęcią speedruna podstawki, a potem oba DLC. Jakoś nie pasowało mi zaczynanie ich tak prosto z menu głównego, bo kompletnie nie pamiętałem kontekstu, mapy i co ja w ogóle robiłem.

I albo coś mi się wydaje, ale grafa też jakby bardziej soczysta, słońce rozpływa się na wodzie, cienie, framerate znośny.

Aha i to sterowanie alternatywne, gdzie Geralt nie jest czołgiem tylko w końcu zwinny jak przystało na swoją posturę.

Opublikowano

Sterowanie alternatywne robi dużą robotę, gram tak od początku i responsywność postaci jest sekundowa. W ogóle czytałem wcześniej że klatkuje gra w novigradzie, w wersji GOTY w ogóle tego nie zauważyłem.