Skocz do zawartości

Wiedźmin 3: Newsy, patche, DLC, dodatki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wlasnie odkrylem, ze podczas jazdy konnej mozna namierzyc wroga i trzymajac wcisniety szybki atak czas zwalnia, pozwalając łatwiej w niego trafic. Kurde, taki ficzer a nieopisany w tutorialach.

• 1 rok później...
Opublikowano (edytowane)

Jest już porównanie po najnowszym patchu 1.60 dla Xbox One X. Teraz to konsola microsoftu ma znowu najlepszą wersję Wieśka.

Edytowane przez cithall
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 21.12.2017 o 10:50, Andreal napisał:

Wersja na XO S też dostała aktualizację, ale nigdzie nie jestem w stanie odnaleźć informacji co daje.

W dniu 21.12.2017 o 11:11, cithall napisał:

Pewnie nic nie dodaje, tak jak patch w przypadku PS4 Pro. Patche są te same dla ulepszonych konsol i amatorów.

http://www.grynieznane.pl/2018/01/widow-maker-usuniety-ze-steama-wiedzmin-3-soundtrack.html

Usunęli utwór. Ech, co za czasy...

• Plusik 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Plugawy napisał:

Gdzie go znajdę? Lukałem na sejwa podczas zapisywania i nie ma ilościgodzin.

jeśli grasz na Xboxie to możesz sprawdzić w statystykach w Centrum Gry  ;) 

Edytowane przez asax
Opublikowano

No, nie umiem tego znaleźć. W ustawieniach są tylko opcje dźwięku, obrazu, sterowania,  karty gwintowe itd. W pamięci masowej systemu jak się ogląda sejwa to też nie ma. Jest tylko czas kiedy sejw został zapisany a w samej grze nie ma czegosc takiego jak Statystyki.

Dzięki @grzybiarz

Opublikowano

Dobra już znalazłem. Ekwipunek -> R2 i są staty postaci (nie statystyki gry) i tam w prawym dolnym rogu widać ilość godzin. Wychodzi na to, że mam 128 a jestem właściwie na początku Serca z Kamienia.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Szybkie pytanie - przeszedłem podstawkę na PS4, teraz mam opcje kupienia wersji GOTY na Xboxa. I pytanie do znawców - czy mogę zagrać w same dodatki, bez żadnego save z podstawki ? Czy wyleveluje mi tam troche postac i da jakis gear, abym nie przepadł w DLC od razu? No i na koniec jeśli tak - to czy warto, DLC trzymają poziom/długośc oryginału ? 

Opublikowano
8 godzin temu, Nitro619 napisał:

Szybkie pytanie - przeszedłem podstawkę na PS4, teraz mam opcje kupienia wersji GOTY na Xboxa. I pytanie do znawców - czy mogę zagrać w same dodatki, bez żadnego save z podstawki ? Czy wyleveluje mi tam troche postac i da jakis gear, abym nie przepadł w DLC od razu? No i na koniec jeśli tak - to czy warto, DLC trzymają poziom/długośc oryginału ? 

Możesz odpalić grę z wylevelowaną postacią pod DLC własnie. I tak, zdecydowanie warto oba DLC to świetne przygody. Serca z kamienia są krótkie, ale za to mają znakomitą warstwe fabularną, Krew i Wino to praktycznie osobna gra (40h na wszystko spokojnie zejdzie jak nie więcej) z nową krainą. Także warto. 

• 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 lata później...
  • 1 rok później...
Opublikowano (edytowane)

Skończyłem Serce z kamienia. Zaczyna się w sumie "niewinnie" i dość krótkie (w porównaniu z podstawką), ale fabularnie topka:ohboy:

Podejrzałem sobie trofea i zostały mi 2: za splądrowanie obozowisk bandytów i skompletowanie ofirskiego rynsztunku. Tutaj chyba jednak sprzedałem siodło, które wygrałem od tego kupca w górnym młynie:pepegasm:

Zakładam, że jak wrzucę rzeczy do schowka, to będę miał je w NG+?

Poza tym zostaje jeszcze drugi dodatek, który też już mam in progress:banderas:Winiarnia rozbudowana i zbieram nową talię kart:banderas:

Edytowane przez Paolo1986
Opublikowano

Będziesz miał, ale na ng+ nie ma to znaczenia, bo już podstawowe bronie będą mieć lepsze statystyki. Jedyny miecz na ng+ który ma sens z pierwszego przejścia to aerondight z dodatku krew i wino który jest nagrodą za jedno z zadań.  Tak samo od nowa będziesz zbierał wiedźmińskie zestawy, tym razem z dopiskiem legendarne. Tylko wiedźmiński zestaw mantikory z krew i wino będzie miał drobne różnice wizualne. 

Co do winnicy regularnie zbieraj kwiatki. Będą potrzebne do wytworzenia mutagenów. O ile zielone i niebieskie wpadają w miarę regularnie, to czerwone są rzadkością, a będą potrzebne w dużej ilości by odblokować wszystkie mutacje.

• Plusik 1
Opublikowano

Zająłem się właśnie szukaniem podwodnego laboratorium, w którym jakiś profesor pracował nad mutagenami. Zbieram wszystko, co mi wpadnie, mutagenów mam pełno. Czerwone rzadsze są faktycznie, ale mogę rozkładać mutageny z różnych potworów, aby je pozyskać.

W ogóle kraina Tusą pięknie wygląda :banderas:

W dzienniku mam jeszcze m.in misję, w której Geralt ma udowodnić, że jest 

Spoiler

wcieleniem pięciu cnót:D

i zdaje się, że nagrodą jest jakiś wyjątkowy miecz:ohboy: