Skocz do zawartości

Wiedźmin 3: Newsy, patche, DLC, dodatki

Featured Replies

Opublikowano

Wlasnie odkrylem, ze podczas jazdy konnej mozna namierzyc wroga i trzymajac wcisniety szybki atak czas zwalnia, pozwalając łatwiej w niego trafic. Kurde, taki ficzer a nieopisany w tutorialach.

• Odpowiedzi 899
  • Wyświetleń 85,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Kąsolowcy znów płaczą jakimi to devi nie są ułomami. A prawda jest taka,że przyszło im pracować na tandetnych zabawkach składanych z budżetowych podzespołów. W sumie mogli zrobić tak,że daliby wszystk

• Ja swoj dzis odebralem w Euro RTV. Maja na stanie.  

• W Kasztelu Wrońce?,tam gdzie był baron tylko nie u kowala ale u kupca. Koleś ma dwie kusze i zbroje ale gzie jest trzecia kusza  nie mam bladego pojecia.

• 1 rok później...
Opublikowano

Jest już porównanie po najnowszym patchu 1.60 dla Xbox One X. Teraz to konsola microsoftu ma znowu najlepszą wersję Wieśka.

Edytowane przez cithall

Opublikowano

Pewnie nic nie dodaje, tak jak patch w przypadku PS4 Pro. Patche są te same dla ulepszonych konsol i amatorów.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 21.12.2017 o 10:50, Andreal napisał:

Wersja na XO S też dostała aktualizację, ale nigdzie nie jestem w stanie odnaleźć informacji co daje.

W dniu 21.12.2017 o 11:11, cithall napisał:

Pewnie nic nie dodaje, tak jak patch w przypadku PS4 Pro. Patche są te same dla ulepszonych konsol i amatorów.

http://www.grynieznane.pl/2018/01/widow-maker-usuniety-ze-steama-wiedzmin-3-soundtrack.html

Usunęli utwór. Ech, co za czasy...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
7 minut temu, Plugawy napisał:

Gdzie go znajdę? Lukałem na sejwa podczas zapisywania i nie ma ilościgodzin.

jeśli grasz na Xboxie to możesz sprawdzić w statystykach w Centrum Gry  ;) 

Edytowane przez asax

Opublikowano

Takie rzeczy powinny być w opcjach/ustawieniach gry. A sprawdzę jak włączę pleja...

Tej opcji  mi w firmware brakuje, a nie jakieś tapetki.

Opublikowano

No, nie umiem tego znaleźć. W ustawieniach są tylko opcje dźwięku, obrazu, sterowania,  karty gwintowe itd. W pamięci masowej systemu jak się ogląda sejwa to też nie ma. Jest tylko czas kiedy sejw został zapisany a w samej grze nie ma czegosc takiego jak Statystyki.

Dzięki @grzybiarz

Opublikowano

Z poziomu gry było takie info w statystykach postaci, ale kiedyś podobno źle zliczało czas. 

Opublikowano

Dobra już znalazłem. Ekwipunek -> R2 i są staty postaci (nie statystyki gry) i tam w prawym dolnym rogu widać ilość godzin. Wychodzi na to, że mam 128 a jestem właściwie na początku Serca z Kamienia.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Szybkie pytanie - przeszedłem podstawkę na PS4, teraz mam opcje kupienia wersji GOTY na Xboxa. I pytanie do znawców - czy mogę zagrać w same dodatki, bez żadnego save z podstawki ? Czy wyleveluje mi tam troche postac i da jakis gear, abym nie przepadł w DLC od razu? No i na koniec jeśli tak - to czy warto, DLC trzymają poziom/długośc oryginału ? 

Opublikowano

Nie pytaj tylko kupuj i graj. Zazdroszczę Ci że masz tą przygodę jeszcze przed sobą.

Opublikowano
8 godzin temu, Nitro619 napisał:

Szybkie pytanie - przeszedłem podstawkę na PS4, teraz mam opcje kupienia wersji GOTY na Xboxa. I pytanie do znawców - czy mogę zagrać w same dodatki, bez żadnego save z podstawki ? Czy wyleveluje mi tam troche postac i da jakis gear, abym nie przepadł w DLC od razu? No i na koniec jeśli tak - to czy warto, DLC trzymają poziom/długośc oryginału ? 

Możesz odpalić grę z wylevelowaną postacią pod DLC własnie. I tak, zdecydowanie warto oba DLC to świetne przygody. Serca z kamienia są krótkie, ale za to mają znakomitą warstwe fabularną, Krew i Wino to praktycznie osobna gra (40h na wszystko spokojnie zejdzie jak nie więcej) z nową krainą. Także warto. 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Jako, że jest to temat o newsach 

Szanuję gościa ale powinien zostać przy Cyberpunku

• 1 miesiąc temu...
  • 4 lata później...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Skończyłem Serce z kamienia. Zaczyna się w sumie "niewinnie" i dość krótkie (w porównaniu z podstawką), ale fabularnie topka:ohboy:

Podejrzałem sobie trofea i zostały mi 2: za splądrowanie obozowisk bandytów i skompletowanie ofirskiego rynsztunku. Tutaj chyba jednak sprzedałem siodło, które wygrałem od tego kupca w górnym młynie:pepegasm:

Zakładam, że jak wrzucę rzeczy do schowka, to będę miał je w NG+?

Poza tym zostaje jeszcze drugi dodatek, który też już mam in progress:banderas:Winiarnia rozbudowana i zbieram nową talię kart:banderas:

Edytowane przez Paolo1986

Opublikowano

Będziesz miał, ale na ng+ nie ma to znaczenia, bo już podstawowe bronie będą mieć lepsze statystyki. Jedyny miecz na ng+ który ma sens z pierwszego przejścia to aerondight z dodatku krew i wino który jest nagrodą za jedno z zadań.  Tak samo od nowa będziesz zbierał wiedźmińskie zestawy, tym razem z dopiskiem legendarne. Tylko wiedźmiński zestaw mantikory z krew i wino będzie miał drobne różnice wizualne. 

Co do winnicy regularnie zbieraj kwiatki. Będą potrzebne do wytworzenia mutagenów. O ile zielone i niebieskie wpadają w miarę regularnie, to czerwone są rzadkością, a będą potrzebne w dużej ilości by odblokować wszystkie mutacje.

Opublikowano

Zająłem się właśnie szukaniem podwodnego laboratorium, w którym jakiś profesor pracował nad mutagenami. Zbieram wszystko, co mi wpadnie, mutagenów mam pełno. Czerwone rzadsze są faktycznie, ale mogę rozkładać mutageny z różnych potworów, aby je pozyskać.

W ogóle kraina Tusą pięknie wygląda :banderas:

W dzienniku mam jeszcze m.in misję, w której Geralt ma udowodnić, że jest 

Spoiler

wcieleniem pięciu cnót:D

i zdaje się, że nagrodą jest jakiś wyjątkowy miecz:ohboy: