Skocz do zawartości

Wiedźmin 3: Kwestie techniczne

Rekomendowane odpowiedzi

Gość _Be_
Opublikowano (edytowane)

Miejscówka na bagnach jest ku,rwa niegrywalna w obecnym stanie, ciekawe czy połatają to na tyle żeby dało się grac.

Edytowane przez _Be_
Opublikowano

skonczylem i nie narzekalem a jestem wyczulony na spadki fps, tzn wiadomo ze nie chodzilo idealnie ale na serio tragedii nie bylo, jakby niby to bylo niegrywalne to bym tak musial gadac o prawie kazdym open world na ps3

Gość _Be_
Opublikowano

ale ficek tam nie ma spadków xd tam chodzi to po prostu w 20fpsach 

Opublikowano

Czy ktoś z grających na PC ma chociaż część takich bugów jak grający na konsolach? Ja pykam na patchu 1.04 i nie zanotowałem żadnego exp buga czy coś w tym stylu. Miałem tylko problem z questem u Triss

gdy idzie się z nią na jakieś przyjęcie by uratować młodego maga, pochodzę do babki do której mam zagadać a ona żadnej reakcji, wczytywałem parę razy grę i dalej nic. Okazało się, że muszę od razu do niej iść, a ja w trakcie tego przyjęcia najpierw przysiadłem się do questu z gwintem, gra po prostu tego nie ogarniała.

Ale tak to żadnych problemów raczej

Opublikowano

Dzisiaj po jakiś 70 godzinach pierwszy raz z gry mnie wywaliło na pulpit jak chciałem skorzystać z szybkiej podróży (1.04), a ostatni automatyczny zapis był sprzed dwóch minut.

Fałszywy mesjasz. :smutas:

Opublikowano

W ciągu ostatnich kilku dni miałem dosyć ciekawą sytuację, bo przyszedł do mnie znajomy z młodszym bratem, który bardzo chciał pograć w trzeciego Wiesława. No i czas na upgrade kompa.

Pytam go, ile ma kasy - on mi na to, że ma monitor, dysk twardy i 1000 zł na resztę. Myślę sobie - 1000 zł?! Ale...

Poskładaliśmy kompa z Core 2 Duo E8400, do tego dobre mobo ASUSa, 4GB RAM, GTX470, zasilacz 550W od Cooler Mastera i obudowa + nówka sztuka Wiedźmina 3 za 990 zł z przesyłkami. 

Instalujemy gierkę, odpalamy, dokonuję drobnych korekt w pliku konfiguracyjnym i gra na powyższym sprzęcie chodzi na detalach wysokich, bez włosów, w 1080p i betonowych 30 klatkach. Byliśmy na bagnach, byliśmy na Skellige (po wgraniu moich save'ów na szybko), kombinowaliśmy, ale nic z tego. Poniżej 30 nie zeszło, a niekiedy było 40-42 nawet. 

Co zabawne, na kompie za w sumie 870 zł (bo odejmując grę) GTA V chodzi na średnich detalach w 1080p i też wyciąga 30 klatek (po niewielkich modyfikacjach). To serio to granie na PC jest takie drogie? ;) 

Wiedźmin 3 jest kapitalnie zoptymalizowany.

• Plusik 1
Gość suteq
Opublikowano

Jakoś nie chce mi się wierzyć, że na takiej konfiguracji tak to działa. 

Gość suteq
Opublikowano

No właśnie oglądam i kur.wa oczom nie wierzę jak to jest możliwe. O_o

Opublikowano (edytowane)

O mój boże :o

Macior dowalił do pieca (swoją drogą szkoda, że nie pisałeś nic na forum bo mam E8400 do sprzedania, a nawet oddałbym to za darmo komuś na forumku - tj. dobremu userowi).

Edytowane przez Starh
Opublikowano

Użytkownicy ps4 powinni pisać petycję, żeby im w łatce dali możliwość zejścia z rozdziałką do 900p. Wtedy z lockiem na 30 klatek mogliby srać igni w deszczu po bagnach z kilkoma przeciwnikami na ekranie bez spadków. Chociaż Sony pewnie nie pozwoli i musi być nadkonsolowy ekspirjens w 20 fpsach przy 1080p.

• Plusik 2
Opublikowano

To calkiem serio wersja na xbona jest o wiele plynniejsza od tej na ps4?

Tak, wg. analiz DF to wersja na XO utrzymuje framerate na 30 fpsach, często bez żadnych spadków tam gdzie na PS4 spada do 20.

Gość suteq
Opublikowano (edytowane)

To calkiem serio wersja na xbona jest o wiele plynniejsza od tej na ps4?

Serio. 

Bardzo się obawiałem tej wersji z racji słabszych bebechów, a gra działa naprawdę bardzo dobrze. Przez 27h ani razu nie narzekałem na framerate, marzę aby tak chodził każdy większy i rozbudowany sandbox jak chociażby RDR 2. 

Jak zobaczyłem filmik z gamersyde z tym pokazem slajdów na PS4 to złapałem się za głowę jak to beznadziejnie działa. 

Edytowane przez suteq