Skocz do zawartości

Wiedźmin 3: Gwint, Karty, Gracze

Gość Kyo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na PS4 pod przyciskiem Options (czyli Start) masz dostęp do talii kart. Trochę skopali, że wrzucili to w ten ekran, pomieszane z ustawieniami grafiki, zapisywaniem gry itp. IMHO powinno być pod interfejsem na równi z ekwipunkiem, mapą, alchemią itp.

Opublikowano
  W dniu 5.06.2015 o 06:08, _Red_ napisał(a):

Na PS4 pod przyciskiem Options (czyli Start) masz dostęp do talii kart. Trochę skopali, że wrzucili to w ten ekran, pomieszane z ustawieniami grafiki, zapisywaniem gry itp. IMHO powinno być pod interfejsem na równi z ekwipunkiem, mapą, alchemią itp.

O matko nigdy bym na to nie wpadł, że tam należy tego szukać :P Dzięki wielkie.

Opublikowano

Wrzuciłem w głównym temacie, ale tam zaraz zniknie zakopane

Lista kart które można pominąć, daje jednak w spoiler, bo pojawiają się imiona postaci

Pokaż ukrytą zawartość

• Plusik 1
Opublikowano

Jestem na zadaniu pobocznym w Novigradzie, gdzie trzeba wygrać karty bo inaczej one przepadną, ale nie grałem wcześniej w gwinta wcale poza prologiem i kompletnie nie mam kart do gry, nie mam szans z tymi ludźmi tak.

Co byście mi poradzili, żeby zacząć zbierać talię? U kogo po kolei należy grać, żeby poziom szedł w górę, ale żebym nie grał od razu z samymi kozakami...

Opublikowano
  W dniu 10.06.2015 o 18:29, Voytec napisał(a):

Jestem na zadaniu pobocznym w Novigradzie, gdzie trzeba wygrać karty bo inaczej one przepadną, ale nie grałem wcześniej w gwinta wcale poza prologiem i kompletnie nie mam kart do gry, nie mam szans z tymi ludźmi tak.

Co byście mi poradzili, żeby zacząć zbierać talię? U kogo po kolei należy grać, żeby poziom szedł w górę, ale żebym nie grał od razu z samymi kozakami...

Jeźdź po velen i sprawdzaj każdego kupca i kowala. Z dużą ilością można zagrać.
Opublikowano (edytowane)

Pytanie za 100 punktów, podczas misji pobocznej

Pokaż ukrytą zawartość

Są tam unikatowe karty do zdobycia? Czy jest jeszcze szansa żeby je jeszcze zdobyć w razie czego?

Edytowane przez Słupek
Opublikowano

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

Pytanie z innej beczki. Wygralem ze wszystkimi chyba juz w Novigradzie (poza tym glownym turniejem, bo jeszcze tam sie nie udalem). Zdobylem pare kart na Skellige w tym szpiega unikat od Gremisty. Lepiej zdobede jeszcze pare kart na Skellige od tego Szalonego itp czy moge smialo leciec na ten turniej w Novi?

Opublikowano

Ciężko powiedzieć bo nie pamiętam jakie możesz mieć karty. Ja wygrałem ten turniej nie odwiedzając skellige wcale, a legendarek miałem chyba tylko 2-3. Do tego turnieju bardzo potrzebni są szpiegowie, manekiny i jednostki potrafiące przywracać karty z cmentarza (oczywiście przywracasz szpiegów).

Opublikowano

Możesz śmiało lecieć. Najtrudniejsza pierwsza runda bo przeciwnik gra królestwami północy, które są zdecydowanie najlepszą talią. A pozostałe nie stanowią żadnego wyzwania mając wszystkie karty.

Mogliby zrobić jakieś DLC z nowymi kartami i silnymi przeciwnikami bo te ostatnie skórki to straszna bieda.

Opublikowano
  W dniu 12.06.2015 o 09:28, Słupek napisał(a):

Pytanie za 100 punktów, podczas misji pobocznej

Pokaż ukrytą zawartość

Są tam unikatowe karty do zdobycia? Czy jest jeszcze szansa żeby je jeszcze zdobyć w razie czego?

Są tam 3 karty, które trzeba zdobyć i nie ma do nich potem powrotu. Dlatego zrobiłem przed tym zadaniem osobnego sejwa i jadę dalej z grą. Potem wrócę od tego momentu zebrać tylko wszystkie karty. ;)

• Plusik 1
Opublikowano

Dzięki panowie.

Ale dałem dupy, przez połowę gry olewałem Gwinta. Trzy dni temu spróbowałem - "a co mi szkodzi", no i przepadłem jak głupi, teraz bardziej mi się chce grać w karty i je kolekcjonować. Niż robić normalne questy, szkoda, że zablokowałem sobie tamten turniej ;/

Jezu, żeby dali dlc Gwint online, możliwość grania przez sieć z żywymi graczami/znajomymi.

Opublikowano (edytowane)
  W dniu 12.06.2015 o 12:20, Słupek napisał(a):

Jezu, żeby dali dlc Gwint online, możliwość grania przez sieć z żywymi graczami/znajomymi.

też bardzo na to licze. nawet jako osobną gierke w cyfrowej dystrybucji bym chętnie kupił, ale jednak wolał bym jako dlc do wiedzmina zeby dalo sie używać własnych kart

W dniu 10.06.2015 o 21:51, Lati napisał(a):

Czyli te "nowe karty" to tak naprawdę tylko nowe grafiki do starych? Myślałem, że dadzą jakieś z nowymi postaciami itp. 

ciekawe czy te nowe obrazki są liczone jako druga karta - bo jeśli tak to mieć w talii dwóch geraltów i 2 ciri to by nieźle dokoksowało talie

swoją drogą mimo że bohaterowie są zwykle silni (10dmg) i nie można ich zniszczyć to jednak zarazem nie można ich podpakować używając karty rogu albo innych kart zwiększajacych dmg - więc nie raz mozna uzyskać znaaaacznie wiekszy dmg za pomocą nie-bohaterów którym sie dubluje dmg. oczywiscie jest to okupione ryzykiem że przeciwnik rzuci negatywną pogodę albo pożogę

btw miałem ze 2-3 przypadki w których przeciwnik zachował sie strasznie głupio, byłem w trudnej sytuacji i byłem prawie pewny że przegram ale przeciwnik zrobił kilka głupich ruchów dzięki którym wygrałem. ciekaw jestem czy jest to losowa kwestia i poprostu czasem AI popełnia błędy czy może był to jakiś handicap który miał na celu ułatwienie wygranej

Edytowane przez Yano