Skocz do zawartości

Wiedźmin 3: Gwint, Karty, Gracze

Gość Kyo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ano, sztuczną inteligencję łatwo było przechytrzyć i jechać wg planu cały turniej:

- do talii dać 3-4 szpiegów

- króla Foltesta podnoszącego moc Balist + w związku z tym kilka kart balistycznych (jest tu też jedna lecząca).

- karta piechoty - ten smok co palił pierwszy rząd

- ze specjalnych: pożoga, manekin, słońce, mróz

- reszta karty bohaterów (od 10-15 ataku).

W tym składzie nie przegrałem partyjki ani razu.

• Plusik 1
Opublikowano

Ano, sztuczną inteligencję łatwo było przechytrzyć i jechać wg planu cały turniej:

- do talii dać 3-4 szpiegów

- króla Foltesta podnoszącego moc Balist + w związku z tym kilka kart balistycznych (jest tu też jedna lecząca).

- karta piechoty - ten smok co palił pierwszy rząd

- ze specjalnych: pożoga, manekin, słońce, mróz

- reszta karty bohaterów (od 10-15 ataku).

W tym składzie nie przegrałem partyjki ani razu.

no dokładnie xD

z tym że później już nawet wyrzuciłem karty mróz i pożoga bo w sumie nie widziałem sensu ich trzymania. 

Opublikowano

Mróz i pożoga przydawały mi się, gdy przeciwnik jedną kartą przywoływał nagle pierdyliard piechurów-potworów. Albo u(pipi)ałem ich moc do 1 zamrażaniem, albo spalałem cały rząd (wymiennie ze smokiem, który potrafił to samo).

Pożoga też przydawała się jak przeciwnik przeginał z buffowaniem swoich kart np. trzy balisty po 16-20 każda. Tak czy inaczej fajna gra i mam ochotę na więcej karcianek tego typu - słyszałem, że Heartstone to coś zbliżonego. Prawda li to?

Opublikowano

Ja wygrałem wszystkie pojedynki jednak nadal nie mam pucharku za talie;/ nie wiem czego mi tak naprawdę brakuje? Szkoda, że twórcy nie pomyśleli o opcji w której widzimy cała talię i np. te co mamy są podświetlone a tych, których nie mamy są szare. A tak to lipa straszna.

Opublikowano

Ja wygrałem wszystkie pojedynki jednak nadal nie mam pucharku za talie;/ nie wiem czego mi tak naprawdę brakuje? Szkoda, że twórcy nie pomyśleli o opcji w której widzimy cała talię i np. te co mamy są podświetlone a tych, których nie mamy są szare. A tak to lipa straszna.

Masz w internecie tyle poradników i aplikacji na telefon z odznaczaniem tego co masz.

Opublikowano

Wlasnie przegladnalem to i widze ze brakuje mi 5 kart, kurde tak niewiele braklo, co mniej bardziej niepokoi to fakt ze 3 z nich sa do wygrania podczas rozgrywek, teraz pytaniem jest, czy kogos pominalem czy po prostu inne karty mi wypadly w trakcie grania.

Opublikowano

Wlasnie przegladnalem to i widze ze brakuje mi 5 kart, kurde tak niewiele braklo, co mniej bardziej niepokoi to fakt ze 3 z nich sa do wygrania podczas rozgrywek, teraz pytaniem jest, czy kogos pominalem czy po prostu inne karty mi wypadly w trakcie grania.

Unikalne wypadają zawsze te same. Podczas grania z przypadkowymi kupcami to już całkowity random, a Zoltana tylko u profesorka z Białego Sadu. Jeżeli go nie wygrałeś to czekaj na patch. Ma naprawić błąd w którym karta nie pojawia się pod ciałem, pod drzewem wisielców.

Opublikowano (edytowane)

Co do potworow, wies Harnvik na Skelige, mniejsza wyspa w prawym dolnym rogu mapy. Jest tam karczma, w ktorej randomowo pojawia sie karczmarz. Najlepiej przed karczma medytowac co godzine az w koncu pjawi sie ikona karczmarza. Pewnie zakupu tych 4 Ci brakuje

Edytowane przez elvis004
Opublikowano

No coz, brakuje mi dwoch kart Hav'careen medic (5) i Wywerna (2), pierwszej nie moge kupic nigdzie w miejscach gdzie powinniem ja znalezc a druga ponoc wypada losowo w trakcie grania z NPC, a chyba nie zostal mi juz zaden do ogarniecia, no nieciekawie to wyszlo w takim wypadku ;P Jest jakis sposob by sprawdzic chociaz czy wszystkich NPC wyzwalem na gwintowy pojedynek?

Opublikowano

Niestety nie pamiętam na 100% wydaje mi się, że dijkstra

Yep, Dijkstra.

Pierwsze co zrobiłem po zainstalowaniu poprawki to poleciałem pod drzewo wisielców po Zoltana. Na szczęście tam był.