Skocz do zawartości

Wiedźmin 3: Gwint, Karty, Gracze

Gość Kyo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra panowie! Nie moge ubic gostka w Wyzimskim zamku(poczatek). Gosc ma, za mocne karty: czarne +10 i nic ich nie rusza. Chce w miare, za koleja grac. Gdzie teraz Velen?

Opublikowano

wykupujesz wszystkie karty z białym sadzie, savujesz przed grą z typem i grasz do skutku aż wygrasz za pierwszym podejściem

do Velen

Opublikowano

Udalo sie! Gosc wyjechal mi ze szpiegami i spasowal, a ja ich zawinalem kuklami dorzucilem wojaka i juz bylo po nim. W 2 rundzie wykorzystalem ich, tym samym wygrywajac! Dobra reka, co nie?!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Wie ktoś czy jest mozliwosc zdobycia karty nekkera, ktora powinna byc przy hammondzie w misji po nitce do głęboka? Zostały mi kurczę 2 karty do zdobycia i jedna to ten nekker a te misje mam w nieukończonych bo chyba za pozno chciałem sie do hammonda wybrać...

Edytowane przez kacprzak1991
Opublikowano

Wie ktoś czy jest mozliwosc zdobycia karty nekkera, ktoś powinna byc przy hammondzie w misji po nitce do głęboka? Zostały mi kurczę 2 karty do zdobycia i jedna to ten nekker a te misje mam w nieukończonych bo chyba za pozno chciałem sie do hammonda wybrać...

Zobaczy czy na wyspie Faroe nie można jej czasem gdzieś kupić.

Opublikowano

Nie można. Są 3 karty nekkerów, każda się wlicza, a tę podnosi się z ciała Hammonda. Ja bym sprawdził czy jest on tak gdzie powinien być w zadaniu. Jak nie ma to po ptokach. 

Opublikowano (edytowane)

Kupiłem juz jedna i mam w sumie 2 ale w poradniku widziałem ze 3 jest przy zwłokach tamtego typa, a ja niestety nawet nie miałem okazji sie z nim spotkać

Ha, kupiłem 4 karty u kupca we wroncach, nie wiem jakim cudem go pominąłem, co dziwne nie miał nekkera ale trofeum wraz z platyna wpadło :D

Edytowane przez kacprzak1991
Opublikowano (edytowane)

Do platyny nie trzeba mieć wszystkich kart dosłownie. Wystarczy po jednej sztuce z tych potrójnych.

wydaje mi się, że trzeba było mieć wszystkie wszystkie żeby trofeum/aczek wpadł.

Edytowane przez Rayos
Opublikowano

Do platyny nie trzeba mieć wszystkich kart dosłownie. Wystarczy po jednej sztuce z tych potrójnych.

wydaje mi się, że trzeba było mieć wszystkie wszystkie żeby trofeum/aczek wpadł.

Według poradników i CDP nie trzeba. Wystarczy mieć jedną kartę z serii.

Opublikowano (edytowane)

Pro-Tip, jak wygrywać trudne mecze..

(134 vs 35) A ja to wygrałem. Nie Wierze!  Przecież los sie ode mnie odwrócił    :reggie:

Edytowane przez MEVEK
  • Lubię! 1
Opublikowano (edytowane)

Szpiegow x2, manekiny wszystkie (x3),

rogi tez x3, czarne charaktery x4,

x2 jednostki niszczace karty powyzej 10 i duzo par.

Jak narazie to nie przegrywam. Ost. raz jak gosc mial z 4 szpiegow to mnie poskromil.

Edytowane przez MEVEK
Opublikowano

Szpiegów to trzeba mieć 5-6 aby na luzie wygrywać ze wszystkimi łącznie z turniejem. Oprócz tego najlepiej po 2-3 karty, które się wzmacniają (mają te uściśnięte dłonie) oraz 2 karty wskrzeszające. Karty specjalne też bardzo ułatwiają rozgrywkę(10-15 na jednej karcie i można szybko odrobić stratę), szczególnie przeciwko potworom, podobnie ma się sprawa z mrozem. 

Opublikowano

Potwory to pikus, wlasnie dzieki sniezycy. No spoko.. Zrobie zapis i zagram. Jak nie to podejde kiedy indziej, jak dozbieram kaste, bo zagrac moge tylko raz, jak w zyciu, am i right?