Koleś88 335 Opublikowano 2 czerwca 2015 Opublikowano 2 czerwca 2015 W takim razie rowniez odstawiam Wiedzmina. Cytuj
kudlaty88 494 Opublikowano 2 czerwca 2015 Opublikowano 2 czerwca 2015 Ja juz od soboty praktycznie nie gram przez tego buga. Pobiegałem tylko troszke po mapie zabiłem kilka mobków i niestety mam już tyle doswiadczenia że jeśli zrobie cokolwiek więcej to zablokuje sobie expa za zrobienie misji faularnych bo questy na 12lvl a ja mam 17 i do 18 baaardzo mało brakuje. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 2 czerwca 2015 Opublikowano 2 czerwca 2015 Trafiłem na buga w misji głównej. A mianowicie w Novigradzie jak robiłem misję dla Dijkstry w zadaniu Dorwać Juniora i tam był dodatkowy objective aby znaleźć jego skarb no i tam podszedłem do ściany, po zgaszeniu pochodni otworzyć powinno się przejście, tak się nie stało. Już myślałem, że cała gra w pisdu, ale poszedłem robić inny powiązany z tym quest i poszło dalej. Cytuj
Starh 3 174 Opublikowano 2 czerwca 2015 Opublikowano 2 czerwca 2015 Zasiądź z innymi przy ognisku i wyczekuj cierpliwie nowej łatki. Można by rzec "przed wyruszeniem w drogę należy zebrać drużynę". Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 3 czerwca 2015 Opublikowano 3 czerwca 2015 na PC tez jest ten bug z nienaliczaniem expa? bo jeśli nie to na głodzie pocisnę na piecu Cytuj
teddy 6 898 Opublikowano 3 czerwca 2015 Opublikowano 3 czerwca 2015 A jaki to bug konkretnie? Ja wczoraj grałem i robiąc kilka pobocznych misji na skellige nie dostałem expa wcale, a za kilka innych wpadło normalnie, czyli mało, w okolicach 200 za cały quest. Za '?' wpadało mi normalnie i za zadania z głównego wątku też. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 3 czerwca 2015 Opublikowano 3 czerwca 2015 (edytowane) Wszędzie jest, że tak się wyrażę jest platformowo agnostyczny. Dodatkowo trochę randomowo wyskakuje. Edytowane 3 czerwca 2015 przez Hendrix 1 Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 3 czerwca 2015 Opublikowano 3 czerwca 2015 mi za misje glownego watku na Skellige z tchórzem - nic nie wpadło zrobilem misje dla kowala w wiosce barona - też nic zabiłem randomowego wilka w lesie - cos tam wpadło Cytuj
teddy 6 898 Opublikowano 3 czerwca 2015 Opublikowano 3 czerwca 2015 To tak samo miałem, za te questy nic, za inne już wpadało Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 3 czerwca 2015 Opublikowano 3 czerwca 2015 shieet no troche szkoda, nie wiem czy grać, czy czekać, chyba porobie znaki zapytania bo z nich i tak mało wpada najgorzej ze nie wpada z niektórych glownych questow a z nich najwiecej expi Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 3 czerwca 2015 Opublikowano 3 czerwca 2015 Ja tez wczoraj wieczorem odpuscilem i teraz na razie tez, sprobuje moze zajac sie dobiciem platyny w DC ale no nie ukrywam kurde, pogralbym sobie w Wieska zwlaszcza, ze mam teraz troche wolnego... Z drugiej strony jak ma mi naliczac 50% albo i mniej exp za questy i tym samym mam byc w plecy ogolnie kilka lvl to troche szkoda... Cytuj
kudlaty88 494 Opublikowano 3 czerwca 2015 Opublikowano 3 czerwca 2015 A poyebać tego buga dzisiaj sobie juz musze pograć, zawsze można nafarmić xp na utopcach Cytuj
kudlaty88 494 Opublikowano 3 czerwca 2015 Opublikowano 3 czerwca 2015 Do cykopów to mi jeszcze daleko ledwie 17 lvl mam. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 3 czerwca 2015 Opublikowano 3 czerwca 2015 Hohoho, Redzi w patchu naprawiającym XP za szare questy będą dawać, uwaga: 5 XP (tak na serio, nie mogli pprocentowego algorytmu zaprojektować? 25-50% szare, 100% - zielone, 125-150% czerwone ? Tak to de fecto zmuszają nas do odpowiedniej kolejności przechodznia gry) Cytuj
Lati 23 Opublikowano 3 czerwca 2015 Opublikowano 3 czerwca 2015 Na pewno nie dzisiaj ani jutro, bo na ang forum Marcin Mamot napisał coś o tym, że jeśli trzeba to będą siedzieć w długi weekend. Cytuj
Dandelion 27 Opublikowano 3 czerwca 2015 Opublikowano 3 czerwca 2015 Na PC wyszedł dzisiaj patch ale nie wiem czy naprawia błąd z xp Cytuj
kudlaty88 494 Opublikowano 3 czerwca 2015 Opublikowano 3 czerwca 2015 Jak nie masz w menu gry 1.05 to bąd z xp nadal został i ma się dobrze:) Cytuj
Dandelion 27 Opublikowano 3 czerwca 2015 Opublikowano 3 czerwca 2015 (edytowane) Ja i tak gram na PS4 a to info miałem od znajomego bo mu sie pobrał jakiś patch razem z dzisiejszym dlc. Ten naprawiający xp to pewnie na konsole pojawi sie dopiero w następnym tygodniu Edytowane 3 czerwca 2015 przez Dandelion Cytuj
Lati 23 Opublikowano 3 czerwca 2015 Opublikowano 3 czerwca 2015 Na was też karczmarz z Arinbjorn jest obrażony i jedyne co robi to stoi przy tym swoim stole pucując szklanki i nie odzywając się ani słowem? Chciałem z nim zagrać w karty, bo to już chyba ostatni na Skelige z którym jeszcze nie grałem, ale jak podchodzę do niego to nie mam ikonki rozpoczęcia rozmowy. Cytuj
Marczello 23 Opublikowano 3 czerwca 2015 Opublikowano 3 czerwca 2015 Panowie, mi dopiero instaluje się Wiesiek i nie kumam za bardzo o co chodzi z tym bugiem dotyczącym expa. Chodzi o to, że aby przystąpić do niektórych questów musimy mieć odpowiedni poziom doświadczenia, a że nie nalicza nam expa, za wykonywanie zadań, nie możemy podnieść poziomu swojej postaci i pchnąć fabułu do przodu, tak? Dobrze rozumiem? Bo z tego co czytałem to ludzie mówili, że nie nalicza expa tylko w tych w zadaniach, które są przewidziane dla poziomu niższego niż, ten który mamy. Czyli z tego wniosek, że jeżeli będę wykonywał questy z poziomem tym samym co moja postać to powinno być wszystko ok? Bo teraz jak zaczynam przygode to nie wiem już czy mam wykonywac jakieś misje czy lepiej sobie tylko pozwiedzać okolicę i czekać na patch. Dzięki za wyjasnienie! Cytuj
Lati 23 Opublikowano 3 czerwca 2015 Opublikowano 3 czerwca 2015 Gra ogólnie nie nalicza punktów za zadania mniejsze o 5-6 poziomów (czyli zaznaczone na szaro). Sam Glitch jest najbardziej uciążliwy w głównych zadaniach. Potrafi w ogóle za nie nie dawać expa, a z nich jest najczęściej najwięcej. Pechowcom potrafi też nie dawać w zadaniach pobocznych, ale od tego nie ma chyba zasady. Tak jest przynajmniej mniej więcej u mnie. Poprawcie mnie jeśli coś pomyliłem. 2 Cytuj
Gość suteq Opublikowano 3 czerwca 2015 Opublikowano 3 czerwca 2015 No mi nie naliczało expa w głównych zielonych, a nie tylko szarych. Ogolnie więcej nie nalicza niż nalicza. Cytuj
kudlaty88 494 Opublikowano 3 czerwca 2015 Opublikowano 3 czerwca 2015 (edytowane) Ten bug dziwny jest. Nie naliczało w misjach głównych np "Dorwać Juniora" ale za subquesty i zlecania juz dawało punkty a dzisiaj w ramach niespodzianki za dotarcie do wysp (quest fabularny) naliczyło 350xp a za misje poboczna z Triss nie. Nieogarniam jak oni mogli to tak zyebać... Oni znaczy CDPR chyba tez tego nie ogarniaja stąd ten obsów z patchem albo hotfixem. Edytowane 3 czerwca 2015 przez kudlaty88 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi