ornit 2 938 Opublikowano 5 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2015 2:20 i 3:14 Kiedy pierwszy raz to słyszałem w grze, bałem się, że cos mam z moją boską plejstejszyn ale jak się okazuje nie tylko moja konsola nie wyrabia na tak zaawansowanym zakręcie jak ładowanie się scenek w karczmie. Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 5 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2015 nie powiem, cholernie przyjemnie czyta się głosy zach. częsci świata chwalącej i wybierającej english sub. i polski dubbing. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 5 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2015 A ilu nowych przekleństw się nauczą ! Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 5 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2015 A propos uczenia anglików przekleństw, ten staroć zawsze mi się przypomina: Who You Yeah Bunny Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 5 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2015 Brakuje herbatki na początku do pełni szczęścia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 5 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2015 A ja z dostaje za questy znów, za juniora nie miałem ale za inne tak. Myślę, że to nie bug. Tez tak mi sie zdaje. Jestem po pewnej wazniej misji fabularnej i level mi skoczyl z 24 do 29 To co? Radzicie dalej grać bez patcha? Cytuj Odnośnik do komentarza
BoryzPL 254 Opublikowano 5 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2015 Ja gram bez patcha, przez caly wieczor wpadlo 1,5 lvla, ale przyznam ze za niektore questy nie dostawalem expa. Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 5 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2015 Ja nie wiem nawet suteq czy to jest jakis bug czy po prostu ludzie sa zirytowani ze nie dostaja za wszystko expa. W sumie jakby za kazda (pipi)e dostawac doswiadczenie to juz w polowie czysczenia Velen Geralt byl by nie do zayebania. Ja wczoraj podgonilem watek glowny i mam 31lvl, a byly momenty ze nie dostawalem expa na poczatku ale po kilku questach nagle mi skoczylo o 5 lvl xDD Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 5 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2015 No to chyba jednak zagram, ale za wątki z Triss nie dostałem żadnego expa. Trochę słabo. Trudno, za bardzo mnie ta gra ciśnie, żebym chyba ją odstawił. Najbardziej po prostu boję się, że dojdę do momentu, w którym przez brak xp nie dam sobie rady. Jestem januszem w RPG mimo, że ograłem ich całkiem sporo, no ale jednak zawsze mam tę obawę. Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 5 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2015 (edytowane) Przec cala gre nie mialem takich problemow wiec mysle ze po prostu ten bug nie istnieje. Sa questy gdzie nie dostaje XP, potem ide na zlecenie wiedzmienskie, za jedno dostaje xp a za drugie juz nie. Potem watek glowny, na poczatku dostaje, potem nie, potem nagle slacze mi 5lvl i tak w kolko Edytowane 5 czerwca 2015 przez hav3n Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 5 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2015 gra jest banalna nie sraj suteq Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 5 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 5 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2015 (edytowane) W Velen szukając skarbów na mapie wskoczyłem do zatopionej łodzi z której już nie mogłem wyjść, dobrze że miałem własnego save'a pół godziny wcześniej bo kolejny był dobre kilka godzin wcześniej Edytowane 5 czerwca 2015 przez Daddy Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 5 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2015 (edytowane) ja skonczylem na 36 lvlu i zadnego buga tam nie spotkalem, poprostu tak wyglada system naliczania ekspa i beka wnusiu z tych, co mowia ze to jakis bug xd Edytowane 5 czerwca 2015 przez Andżej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 5 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2015 W Velen szukając skarbów na mapie wskoczyłem do zatopionej łodzi z której już nie mogłem wyjść, dobrze że miałem własnego save'a pół godziny wcześniej bo kolejny był dobre kilka godzin wcześniej Miałem to samo, na szczęście save miałem przed chwilą. xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Marczello 23 Opublikowano 5 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2015 Pany, wiecie dlaczego jak wchodzę na mojej mapie nie ma żadnych znaków zapytanie, które powinny (wedle tego co keidyś tutaj chyba czytałem) oznaczać zadania do wykonania? Siakiś bug czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 5 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2015 No jak nie ma to wszystkie pewnie wykonałeś. One się nie odnawiają. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 5 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2015 Bug z xp jest i tutaj nawet nie ma co dyskutować. Oprócz buga są też źle rozpoznawane levele questów. Plik rewards.xml, który można było sprawdzić dzięki modowi do pc, wykazał, że jest pula questów, które są na dużo niższym levelu niż sugerowany w samej grze ( ten z Juniorem jest jednym z nich) Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 243 Opublikowano 5 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2015 Mogę również potwierdzić, że na 1.03 exp wpada bez problemu Po prostu nie z wszystkie questy, które są zielone i czerwone exp wpada, tak gra jest zaprojektowana. W patchu mają zrobić tak, że jakieś śladowe ilości po 5 expa mają wpadać nawet za szare questy, nie zmieni to jednak nic w ostatecznym rozrachunku po w takim wypadku nawet za 50 takich questów dostaniemy 250 xp, ot taka kosmetyczna zmiana, żeby gracze nie truli Redom, że to bug. Jakiekolwiek istotne zmiany nie mogą mieć miejsca, ponieważ gdyby Geralt levelował za szybko, to wszystko okazałoby się zbyt łatwe, a tak 35 lvl to taki wyznacznik i za to jest też trofeum, dojdą dlc to zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Marczello 23 Opublikowano 5 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2015 No jak nie ma to wszystkie pewnie wykonałeś. One się nie odnawiają. ale ja od początku nie miałem. Mam teraz 4 lvl i kilka zadań pobocznych wykonanych, na które natrafiałem przypadkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 5 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2015 A nie nastawiłeś w opcjach wyłączenia markerów ? Ja np. gram bez znaków zapytania, bo po prostu wyłączyłem je w opcjach Cytuj Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 5 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2015 Znaki zapytania pojawiają się na mapie zazwyczaj dopiero po przeczytaniu tablicy ogłoszeń/map/etc. W Białym Sadzie od razu nie będziesz miał wszystkich uwidocznionych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 243 Opublikowano 5 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2015 (edytowane) Bug z xp jest i tutaj nawet nie ma co dyskutować. Oprócz buga są też źle rozpoznawane levele questów. Plik rewards.xml, który można było sprawdzić dzięki modowi do pc, wykazał, że jest pula questów, które są na dużo niższym levelu niż sugerowany w samej grze ( ten z Juniorem jest jednym z nich) To już inna sprawa, to, że są różnice w xmlu z quest rewards w stosunku do poziomu questa w dzienniku nie oznacza, że nie jest to zamierzone posunięcie , modderzy mogą to tylko przypuszczać. System naliczania expa jest dużo bardziej skomplikowany, a ostatecznie robiąc questy poboczne i tak nie dostaniemy nic za szare questy jak będziemy z levelem za wysoko (przy obecnym buildzie gry). Edytowane 5 czerwca 2015 przez KrYcHu_89 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 5 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2015 Tak, na pewno Redzi chcieli aby użytkownik nie mógł poprawnie rozpoznać levelu questa, który ma wykonać...Takie rzeczy są niedopuszczalne na żadnym poziomie planowania, to zwykły błąd i tyle. Każdy zielony quest powinien dawać XP, to oficjalne stanowisko CDPR. Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 5 czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 2015 Nawet jezeli jest to blad to nie przeszkadza on w ukonczeniu gry. Z drugiej strony wiekszosc osob konczy gre na 36lvl i to by pasowalo - mam zlecenie wiedzminskie na 35lvl, zbroje setowe sa na 31 wiec nawet nie wiem jaki jest sens dalszego bicia lvl. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi