Kondeer 34 Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Jest mi w stanie ktos wylozyc co nie tak robie przy probie zdobycia trofeum Master Marksman? Wbijam na diabli dol, sciagam gosci licze tylko te headshoty przy ktorych ekran zatrzesie (swoja droga detekcja kolizji kosmos, centralnie trzeba w czolo kazdemu celowac inaczej nie zalicza, juz nie wspomne o strzalach w kaptur w sam srodek glowy), jak sie goscie skoncza lece do wyzimi i spowrotem. Mam juz nabite ok 70 headshotow z kuszy i trofeum dalej nie wpadlo a przyznam szczerze ze to pierwsze (i przedostatnie do zdobycia w ogole) ktore mnie doprowadza do bialej goraczki Nie możesz osłabiać ich mieczem, liczą się tylko te headshoty, które zaliczysz samą kuszą. Robiłem ten sam błąd najpierw osłabiałem ich igni, a później strzelałem z kuszy, i się denerwowałem dlaczego mi hs nie wpadają. Później poszperałem na necie i okazuje się że trzeba ich zlać 100% z kuszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
BoryzPL 254 Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Ta, loilem ich tylko z kuszy, czy wnioskuje z tego ze jesli mam na sobie jakies runy albo glify, to tez moze mi z tego powodu nie zaliczac? Cytuj Odnośnik do komentarza
Sobies 173 Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Jest mi w stanie ktos wylozyc co nie tak robie przy probie zdobycia trofeum Master Marksman? Wbijam na diabli dol, sciagam gosci licze tylko te headshoty przy ktorych ekran zatrzesie (swoja droga detekcja kolizji kosmos, centralnie trzeba w czolo kazdemu celowac inaczej nie zalicza, juz nie wspomne o strzalach w kaptur w sam srodek glowy), jak sie goscie skoncza lece do wyzimi i spowrotem. Mam juz nabite ok 70 headshotow z kuszy i trofeum dalej nie wpadlo a przyznam szczerze ze to pierwsze (i przedostatnie do zdobycia w ogole) ktore mnie doprowadza do bialej goraczki Nie możesz osłabiać ich mieczem, liczą się tylko te headshoty, które zaliczysz samą kuszą. Robiłem ten sam błąd najpierw osłabiałem ich igni, a później strzelałem z kuszy, i się denerwowałem dlaczego mi hs nie wpadają. Później poszperałem na necie i okazuje się że trzeba ich zlać 100% z kuszy. Nie zgodzę się z Tobą Kondeer ponieważ ja robiłem to tak, że uderzałem 3x mieczem w koleżkę (robiłem to w tej lokacji bandytów w takim dole w Velen) i potem ostatnie ~10% dobijałem kuszą. Zwróć uwagę na to drżenie oraz specyficzny dźwięk kiedy zrobisz KOŃCZĄCEGO headshota. Platynę mam od dawna - może coś ostatnie patche zmieniły więc jeżeli tak to nie wypowiadam się. Ja wbiłem platynę na wersji 1.04 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
BoryzPL 254 Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Tak, przede wszystkim zwracam na to uwage, bez drzenia headshotow mam pewnie z drugie 50, zrobie jeszcze jedno podejscie z jakims eq bez zadnych glifow i run, zobaczymy co zt ego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza
Sobies 173 Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 (edytowane) Jeszcze dodam od siebie, że nie wku...aj się jeżeli według Twoich obliczeń trofeum już powinno wpaść. Ja naliczałem już 58 takich idealnych headshotów (w człowieka, dobijający strzał, drżenie ekranu = wszystkie okoliczności za tym przemawiające, że jest dobrze) a trofeum nadal nie było. Wpadło chyba za 60-64 jak sam liczyłem - czemu? No idea EDIT: Jeszcze mogę Ci podpowiedzieć, że osoba którą atakujesz NIE MOŻE mieć na sobie żadnego efektu!!! (krwawienie zatrucie) To ważne! Edytowane 8 Października 2015 przez Sobies 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
BoryzPL 254 Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 (edytowane) Dzieki, wlasnie wpadlo, zdarzylem juz dobic kolejne i platynka jest. Dokladnie tak jak mowisz czysta loteria, wpadla mi przy ok 80 "idealnym" headshocie, drugie najglupsze trofeum obok bitw kogutow ze Sleeping Dogs ;P E: a widzisz, moze temu mi troche odpadlo bo na poczatku uzywalem beltow ktore wywoluja krwawienie (robilem bezposrednio po innym trofeum). Edytowane 8 Października 2015 przez BoryzPL Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 (edytowane) Do kasacji. Edytowane 8 Października 2015 przez Shankor Cytuj Odnośnik do komentarza
Kondeer 34 Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 To nie wiem, może osiągnięcie jest po prostu zglichowane, ja wbijałem na Xbox'ie bodajże po patchu 1.07 i jak najpierw osłabiałem ludzików igni lub mieczem to nabiłem grubo ponad 60 hs (wiem o drżeniu pada i ekranu), a jak zacząłem walić tylko z kuszy to wpadło tak jak powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 446 Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Ten trofek jest do dupy. Ja robiłem to w Diablim Dole, na początku osłabiałem, później już nie. Używałem różnych bełtów i różne były efekty. W każdy razie tam można ich dość bezkarnie łoić, bo wystarczy ich najpierw sprowokować do ataku, a później cofnąć się za bramę - chłopki mają niewidzialną barierę, niczym pies, któremu nagle otworzą bramę na posesji - nie wychodzą poza granice swoich włości - można bezkarnie sadzić im headshoty. Detekcja kolizji jest skopana, nawet jak pad zawibruje itp. Ja już nawet przestałem liczyć, bo pewnie zrobiłem dwukrotność wymaganej liczby - trzeba po prostu zabijać i czekać na pucharek - "cierpliwość jest cnotą" Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 13 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 (edytowane) Ok przy Quescie Przekleta Krypta z dodatku pomimo tego ze mam klucz to nie moge otworzyc drzwi...mial ktos tak? Edytowane 13 Października 2015 przez hav3n Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 13 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Ja wbiłem do niej bez problemu. Gram bez własnego zapisu z gotowca jaki zapodali. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 14 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 no i juz mnie redzi w(pipi)ili. zmienilem sobie builda na szybkie ciosy specjalnie pod set jadowitej zmiji. bo chcialem sie nim pobawic i sie okazuje, ze zapomnieli upscalować miecz srebrny jadowity na ng, zamiast 69, jedyny jaki mozemy znalezc ma 39 lvlto są cielepy czasmai to ja nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 15 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Po ostatnim patchu przestała mi przygrywać muzyka gdy zapauzuję grę lub wejdę w ekwipunek. Po ponownym powrocie go gry dalej jest cisza przez około 10 minut. Tez tak macie? Cytuj Odnośnik do komentarza
lothronik 254 Opublikowano 15 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Po ostatnim patchu przestała mi przygrywać muzyka gdy zapauzuję grę lub wejdę w ekwipunek. Po ponownym powrocie go gry dalej jest cisza przez około 10 minut. Tez tak macie? Tak, też mi się z dwa razy zdarzyło, ale kiedy przeszedłem do kolejnej lokacji lub rozpocząłem walkę muzyka się z powrotem załączała i było już wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
kudlaty88 481 Opublikowano 15 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 U mnie muzyka i efekty dźwiękowe bugowały sie w scenkach i po skończeniu w normalnej grze też była cisza. Pomogło ponowne pobranie i instalacja dodatku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Tylko odinstalowanie dodatku wiąże się chyba z wywaleniem całego obrazu gry z dysku. Potem znowu trzeba ściągać patche, dodatki itp., a trochę toto waży Swoją drogą, to przed instalacją dodatku też mi się muzyka wieszała. Stało się to dokładnie po patchu 1.10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Alastor84 324 Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Przechodzę po raz 2 (new game + ) Przed wyścigiem konnym, zbyt długo gra się wczytywała. Gdy się już wczytał wyścig to się okazało że znalazłem się w wodzie !!! Pływam sobie i pojawia się komunikat że nie jestem na trasie Wczytałem zapis. Był już w miarę normalny wyścig, a to dlatego że w pewnym miejscu, gra "zwolniła" i w moją stronę poleciało 5 beczek , na szczęście "zwolnienie" trwało chwilę i wyścig można było dokończyć Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 (edytowane) Tylko odinstalowanie dodatku wiąże się chyba z wywaleniem całego obrazu gry z dysku. Potem znowu trzeba ściągać patche, dodatki itp., a trochę toto waży nie wspominam już, ze po takim manewrze możesz mieć problem ze wczytaniem zapisu. niektórzym nawet z forum redów przytrafiało się to wówczas, gdy mieli zainstalowane dodatki w innej kolejnosci niz poprzednio lub gdy zmienili region konsoli ja bym nie ryzykowal @popa: z tymi beczkami to jest celowa zagrywka Edytowane 16 Października 2015 przez Andżej Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 272 Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Chyba 2 trophy z dodatku są zbugowane Cytuj Odnośnik do komentarza
Alastor84 324 Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 (edytowane) Tylko odinstalowanie dodatku wiąże się chyba z wywaleniem całego obrazu gry z dysku. Potem znowu trzeba ściągać patche, dodatki itp., a trochę toto waży nie wspominam już, ze po takim manewrze możesz mieć problem ze wczytaniem zapisu. niektórzym nawet z forum redów przytrafiało się to wówczas, gdy mieli zainstalowane dodatki w innej kolejnosci niz poprzednio lub gdy zmienili region konsoli ja bym nie ryzykowal @popa: z tymi beczkami to jest celowa zagrywka Po tym jak zamiast wyścigu wczytało mi się "nurkowanie", myślałem że to kolejny błąd Edytowane 16 Października 2015 przez Popa Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Trochę lipa, bo z tą muzyką jest coraz gorzej. Teraz grałem ponad godzinę i muzyka się nie załączyła Oczywiście mam na myśli "wolną rozgrywkę", bo jak załącza się jakaś scenka fabularna, to muzyka przygrywa. Brudną płytę można wykluczyć, bo jest jak nowa, a po za tym gra przecież cały czas idzie z HDD. Tylko podczas uruchomiania gry napęd chwilkę pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
golab 1 670 Opublikowano 17 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 na patchu 1.10 nie mogę zrobić zadania DLC ze świniami we wsi Sworoń, załącza się walka przy pieczonym świniaku, a typy stoja nieruchomo i mają czarne paski hp, nic im nie można zrobić czy skasowanie DLC i ponowne ściągnięcie coś zmieni? ponadto zauważyłem, że niekiedy muzyka z danego obszaru się zapętla i trzeba ponownie wczytać zapis, żeby podkład wrocił do normy kiedy 1.11? Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 17 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Ja tego zadania nie mogłem dokończyć już wcześniej, bo świnia w podziemiach zniknęła. Z ciekawości podbiłem teraz to zrobić i nawet do tamtego momentu nie doszedłem, bo jest to samo o czym piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 17 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Ehh teraz już wiem o jakim wilkołaku pisaliście, że jest nieśmiertelny. Sam w końcu znalazłem to zadanie i musiałem wczytać zapis bo byłem w pułapce. Nie rozumiem jak można tego było nie naprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Vril_Dox 152 Opublikowano 17 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Dziś z ciekawości próbowałem znowu i jak wilkołak nie zdychał tak nie zdycha. Może za mały patch był i niestety nie udało im się wcisnąć kodu aby wilkołak zdechł . Pewnie w następnym, teraz już nie 17 a 30 gigowym im się uda... Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi