Skocz do zawartości

Wiedźmin 3: Bugi, Glitche i "Bul" Dupy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na XO w liczniku konsoli mam ponad 200h, co jest wiarygodne, natomiast w ng+ mam coś ponad 130h co byłoby również wiarygodne, o ile ten czas nie uwzględnia grania przed ng+.

Opublikowano

u mnie duży bug z turniejem gwinta. chyba chodzi o to, że ostatnią kartę do tali skellige zebrałem w miejscu odbywania się turnieju.

po wygranej turniej się nie uruchamia, a wszystkie drzwi zamknięte...

dobrze, że autosave był jeszcze z przed zamknięcia drzwi.

po za tym póki co bez problemów.

Opublikowano

Dziwna sprawa. W środę po instalacji dodatku zrobiłem rebuild database, pograłem trzy czy cztery godziny i było wszystko cacy. Dzisiaj sypał się glicz na gliczu - Płotka nie chciała biec, ciała przeciwników po zabójstwie zostawały w powietrzu, ikony interfesju znikały w losowy sposób, Geralt zachowywał się jak paralityk z padaczką... Zobaczę, co czeka mnie dzisiaj.

Gość kufir
Opublikowano

Chlopaki to po co gracie teraz ? Po co się gdzieś tam irytować że coś nie działa ?

Poczekać miesiać dwa aż naprawią, a w dodatku cena produktu będzie niższa i będziecie się cieszczyć grą.

Przecież to nie logiczne co robicie a później wywalacie swoje żale na forum,

Opublikowano

kefir ma rację. Po co chłopaki grac na premierę jak zwierzęta lepiej poczekać rok na goty edition załatane. Po co w ogóle grac w gry na obecnej generacji jak na ps1 i  ps2 tyle gier bez patchy:>  Kefir to mądry użytkownik

• Plusik 5
Opublikowano

Do poprawy zbroja Mantikory w wersji na NG+. Nie wiem kto wpadł na pomysł wrzucenia na nią kolczugi jeszcze uyebanej jakimś gównem. Mam nadzieję, że dodadzą normalną wersję.

Co do "normalnych" bugów. W trakcie treningu przed turniejem rycerskim, nie mogłem w ogóle płotką ruszyć. Zbroja Żmii na stojaku na zbroję robi się czerwona, a Teigr na wieszaku na broń powoduje, że nad wieszakiem pojawia się pochwa na miecz.

Opublikowano (edytowane)

U mnie płotka również stała w miejscu, dobrze że podczas właściwej konkurencji wszystko śmigało.

Odnośnie innej konkurencji - w bitwie 5vs5 wasi kompani też popadali jak muchy co kończyło się walka 1vs5?

Dość często mam problem z całkowitym brakiem npc w mieście, zazwyczaj dopiero reload gry pomaga.

Edytowane przez Hum
Opublikowano (edytowane)

Używałeś eliksirów czy petard? Ja tam wolałem ich samym mieczem jechać - w końcu bitwa rycerska.

Wydaje mi się, ze jednak nasi kompani powinni chwilę dłużej sobie poradzić.

Edytowane przez Hum
Opublikowano

kiedy nowy patch?

gram sobie od nowa i powiem, że podoba mi się poprawa framerate'u i chyba nawet grafy, nowe menu ekwipunku też na plus, niektóre sekwencje w grze już tak nie mulą, ale znowu bugi:

- Płotce ucina ogon,

- zdarza się, że muzyka, część ścieżek dialogowych i efektów dźwiękowych się nie odpala, co leczy wczytywanie sejwa z menu konsoli, ale też nie zawsze,

- szczątki zgnilców po wybuchu lewitują w powietrzu,

pewnie będzie tego więcej

Gość kufir
Opublikowano

kefir ma rację. Po co chłopaki grac na premierę jak zwierzęta lepiej poczekać rok na goty edition załatane.

No właśnie po to :

Płotce ucina ogon,

- zdarza się, że muzyka, część ścieżek dialogowych i efektów dźwiękowych się nie odpala, co leczy wczytywanie sejwa z menu konsoli, ale też nie zawsze,

- szczątki zgnilców po wybuchu lewitują w powietrzu,

pewnie będzie tego więcej"

Opublikowano

słuchajcie, niegodziwcy

nie godzi się lękać maluczkich, zejdzie z drogi występku, a bansai was poniecha

No jak sie pojawi raport na tablicy ogloszen to od razu biore moj srebrny panel moderatora i ide zabijac, a jak nasmaruje olejem zeby lepiej weszlo to juz w ogole bedzie pozamiatane.

A co do gliczy, to po turnieju rycerskim nie dosc ze nie moge lockowac sie na wrogow, nie moge uzywac stolu alchemicznego w 'curvo' bianco to na dodatek plotka mi wylysiala, musze teraz na nia zakladac kolczuge na cale cialo zeby mi sie to w oczy nie rzucalo. Radze robic ten quest na samym koncu, wielu ludziom sie cos przez niego psuje.

Opublikowano

Wczoraj go robiłem... i w sumie nie zauważyłem żadnych problemów. Na pewno stołu w corvo bianco mogłem używać po turnieju. Lockowania nie używam, także wypipane. Zerknę na tą płotkę jeszcze u siebie później.

Gość suteq
Opublikowano

Moja płotka jak na zwycięzcę przystało nosi ten specjalny strój z turnieju. :sir: