Rayos 3 178 Opublikowano 4 marca 2016 Autor Opublikowano 4 marca 2016 (edytowane) Mozesz jeszcze pograc w mase za(pipi)istych gier na ps4 Ogolnie gardze new3desem ale tez pewnie rozwaze zakup bo w mhx dolny ekran ma te skille w sobie i malo miejsca zostaje na krzyżak. .. hmm w dodatku na nowym skille mozna przypisac do guzikow bocznych kupiłbyś w końcu CPP, to kuźwa kosztuje 4-5 dych... A byly jakies porownania jak dziala na 3ds i new 3ds? Edytowane 4 marca 2016 przez Rayos Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 4 marca 2016 Opublikowano 4 marca 2016 kupiłbyś w końcu CPP gałka w zwykłym CPP jest w niewygodnym dla MH miejscu takie bym chętnie kupił ale nie ma w polsce Cytuj
Rayos 3 178 Opublikowano 4 marca 2016 Autor Opublikowano 4 marca 2016 A grałeś, używałeś? nie. gra się wygodnij niż z the claw na PSP i ogólnie gra się bardzo wygodnie, także nie pier.dol yano i nie szukaj dziury w całym Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 4 marca 2016 Opublikowano 4 marca 2016 Osobiście również nie miałem problemów, CPP jest bardziej integralną częścią mojej konsoli niż dodatkiem, no i jest dość wygodny. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 4 marca 2016 Opublikowano 4 marca 2016 A grałeś, używałeś? nie. gra się wygodnij niż z the claw na PSP i ogólnie gra się bardzo wygodnie, także nie pier.dol yano i nie szukaj dziury w całym tłumacze to już kolejny raz - gałka w tym miejscu nie pozwala jednoczesnie ruszać kamerą i atakować/unikać nawet jak grałem na ps3 w monstera i miałem pełnoprawną prawą gałke to był ten sam kłopot dlatego dla mnie the claw był najlepszy bo jednocześnie operowałem kamerą i ruchami postaci Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 4 marca 2016 Opublikowano 4 marca 2016 EDIT czy ktoś z ekipy którą bedziemy grać ma ps4? bo fajna opcja jest żeby siedzieć na party na ps4 i gadać głosowo grając jednoczesnie na 3ds albo zrobmy (pipi)anego skajpa czy cokolwiek - w mh4u ani razu nie gadaliśmy głosowo, a pisanie jest mało wygodne, wyobraźcie sobie jak dobre bedzie multi jak bedziemy mogli rozmawiać! Można też przez komunikator Google w telefonie, internet z routera brać, bez wielkiej maszyny w tle i pewnie z niezbyt wielkimi kosztami. Osobiście ie gustuję w voice-chacie, ale jeśli BARDZO jest to wymagane u prawdziwych łowców... Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 4 marca 2016 Opublikowano 4 marca 2016 wszystko jaki voice chat może być i z google, ale ogolnie naprawde fajnie sie walczy jak mozna sie komunikować, a nie tak jak ostatnio musielismi pisać na kalwiaturze Cytuj
devilbot 3 722 Opublikowano 4 marca 2016 Opublikowano 4 marca 2016 Dobrze, że japońca przeszedłem tylko wioskowe questy. Btw grałem na 2ds nie zauważyłem żeby coś było nie tak ze sterowaniem przecież jest auto namierzanie i centrowanie kamery pod przyciskiem to nie wiem po co miałbym płacić 1000zł za drugą gałkę. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 4 marca 2016 Opublikowano 4 marca 2016 (edytowane) wszystko zależy od stylu gry, tobie wystarcza auto celowanie, rayosowi wystarcza gałka po prawej stronie ja osobiście wole mieć pełną kontrolę nad kamerą a jednocześnie nad ruchami postaci. ale może to dlatego że w serii MH nabiłem kilka tysięcy godzin a dodatkowo powiem ci że mimo że krzyżak dotykowy na dolnym ekranie jest (pipi)owy na maksa, to jak grałem w MH4u to sie okazało że i tak wolałem go używać niż autocentrowania, i pod koniec gry znacznie lepiej mi sie grało nawet na tym nędznym dotykowcu i praktycznie wcale nie używałem auto centrowania, wykorzystywałem na zmiane prawdziwy i dotykowy krzyżak żeby mieć jak największą kontorle nad kamerą jak najmniejszym kosztem w sterowaniu postacią Edytowane 4 marca 2016 przez Yano Cytuj
Gość ragus Opublikowano 4 marca 2016 Opublikowano 4 marca 2016 devilbot to jak tam, MH4U czy X? Czwórkę pewnie będzie ciężko pobić ze względu na jej zaje,bistość. Cytuj
devilbot 3 722 Opublikowano 4 marca 2016 Opublikowano 4 marca 2016 Pisałem o MHX, że ukończyłem większość wioskowych questów ale nie widziałem np tych specjalnych variant potworów itp. Spróbowałem większości broni wraz z ich artsami i powiem jedno nie ma sensu wracać do MH4U. Ta gra zawsze miała duuuużo buildów, a teraz jeszcze doszły weapon arts. Trochę mnie to przeraża. Co do weapon arts to nie jest jakaś ogromna zmiana gameplayu wszystko podane subtelnie i nie zrobił się z tego np Devil May Cry. Wbrew pozorom grania questów i potworów jest mnóstwo mimo braku granka. Granie kotami to dla mnie fail. Bezsensowne sterowanie i nie czuć ciosów są trochę rozpierdzielone zresztą zobaczycie sami. 2 Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 5 marca 2016 Opublikowano 5 marca 2016 Mozesz jeszcze pograc w mase za(pipi)istych gier na ps4 Ogolnie gardze new3desem ale tez pewnie rozwaze zakup bo w mhx dolny ekran ma te skille w sobie i malo miejsca zostaje na krzyżak. .. hmm w dodatku na nowym skille mozna przypisac do guzikow bocznych kupiłbyś w końcu CPP, to kuźwa kosztuje 4-5 dych... A byly jakies porownania jak dziala na 3ds i new 3ds? Nie widac duzych roznic Cytuj
Rayos 3 178 Opublikowano 5 marca 2016 Autor Opublikowano 5 marca 2016 oglądał ktoś streama wczorajszego? powiedzieli coś ciekawego? Cytuj
Rayos 3 178 Opublikowano 16 marca 2016 Autor Opublikowano 16 marca 2016 za 2h stream nowy https://www.twitch.tv/monsterhunter_eu Cytuj
Gość ragus Opublikowano 12 maja 2016 Opublikowano 12 maja 2016 Premiera u nas i w USA 15 lipca. Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 12 maja 2016 Opublikowano 12 maja 2016 akurat jak koncze urlop. Widze bedzie jeszcze wieksza ekipa do grania niz przy premierze mh4. ustawka na ps4 zeby swobodnie rozmawiac i mozna katowac multi. 1 Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 12 maja 2016 Opublikowano 12 maja 2016 ustawka na ps4 zeby swobodnie rozmawiac i mozna katowac multi. nie żebym komuś bronił, ale... serio xd? w świecie gdzie istnieją darmowe Skype, Hangouts na każde możliwe urządzenie i dedykowane, płatne i świetne rozwiązania jak Discord czy TeamSpeak potrzebujecie PS4 z płatnym plusem do komunikacji? Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 12 maja 2016 Opublikowano 12 maja 2016 (edytowane) dokładnie, ale pamietajcie, nie czizujmy odrazu wszystkiego w multi, poróbmy singla najpierw a potem jazdaaaa xD PS4 z płatnym plusem do komunikacji? nie trzeba mieć plusa żeby gadać na party mi tam wszystko jedno czy to bedzie konsola czy skype czy hangoutsy, ważne żeby pogadać sobie w czasie grania - i namawiałem do tego już przy MH4 ale jakoś wtedy nie było chętnych i trzeba było sie odrywać od gry żeby coś napisać tekstem Edytowane 12 maja 2016 przez Yano Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 13 maja 2016 Opublikowano 13 maja 2016 cholewa jeszcze 4U nie skonczylem a oni kolejna czesc wydaja. Niecodzienny "pospiech" jak u capcom... Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 13 maja 2016 Opublikowano 13 maja 2016 dokładnie, ale pamietajcie, nie czizujmy odrazu wszystkiego w multi, poróbmy singla najpierw a potem jazdaaaa xD PS4 z płatnym plusem do komunikacji? nie trzeba mieć plusa żeby gadać na party mi tam wszystko jedno czy to bedzie konsola czy skype czy hangoutsy, ważne żeby pogadać sobie w czasie grania - i namawiałem do tego już przy MH4 ale jakoś wtedy nie było chętnych i trzeba było sie odrywać od gry żeby coś napisać tekstem nie miales ps4 wtedy, a jakiegos gownianego skype mi sie nie chce instalowac ;p 1 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 13 maja 2016 Opublikowano 13 maja 2016 ustawka na ps4 zeby swobodnie rozmawiac i mozna katowac multi. nie żebym komuś bronił, ale... serio xd? w świecie gdzie istnieją darmowe Skype, Hangouts na każde możliwe urządzenie i dedykowane, płatne i świetne rozwiązania jak Discord czy TeamSpeak potrzebujecie PS4 z płatnym plusem do komunikacji? E tam na ps4 większość ma bezprzewodowe headsety dedykowane, party zakłada się szybko i sprawnie dla mnie lepsza opcja niż włączanie kompa, odpalanie team speaka i siedzenie na kablu Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 13 maja 2016 Opublikowano 13 maja 2016 (edytowane) Osobiście nie gustuję w gadaniu podczas gry, ale zawsze można było użyć Hangouta na telefonie do komunikacji głosowej, a to mieli raczej wszyscy z którymi tu grałem. Nie wiem czy dołączę do gry na premierę, w wakacje się książki czyta dla przyjemności, a tam backlog większy od giereczek mam :I Edytowane 13 maja 2016 przez gkihdghdhj Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 11 czerwca 2016 Opublikowano 11 czerwca 2016 ameplay z naszej wersji jestem prawie pewny że to gameplay z dema bo każdy ma pełną zbroje plus broń z jednego potwora a w demie zwykle dają właśnie takie zestawy tematyczne Cytuj
Gość ragus Opublikowano 11 czerwca 2016 Opublikowano 11 czerwca 2016 Na 100% będzie demkndo ściągnięcia podczas e3. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi