gkihdghdhj 354 Opublikowano 17 lipca 2016 Opublikowano 17 lipca 2016 (edytowane) Gotowanie to idzie raczej tak, że po dostaniu nowych składników rozmawiasz z kucharzem i możesz wybierać po dwa składniki i je łączyć, po czym mamy nowe dania przy siadaniu do stołu. Nie ma możliwości złego połączenia, bo jedyne słuszne opcje są podświetlone, a złe- zaciemnione i zablokowane, więc w mej opinii to takie trochę rozbudowanie na siłę, ot by gracz czasu trochę stracił. Mówisz Yano, że inne style niż aero też zjadają jakieś ataki? Na adepcie niczego mi się zdaje nie brakować, a na aero nie miałem ładowania GSa na przykład. Mam na myśli ataki przypisane do klawiszy, nie skille. Edytowane 17 lipca 2016 przez gkihdghdhj Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 17 lipca 2016 Opublikowano 17 lipca 2016 (edytowane) guild style jest podstawowy i ma ciosy jak w mh4, wszystkie inne style mają pozmieniane ciosy, zwykle cos jest zabrane lub przeniesione na skok lub na użycie po uniuku w GS w adapt nie masz strong charga, czyli tego drugiego ładowania "od dołu" Edytowane 17 lipca 2016 przez Yano Cytuj
devilbot 3 724 Opublikowano 17 lipca 2016 Opublikowano 17 lipca 2016 Lanca w guild style ma inne ciosy niż w poprzednich częściach. Po dwóch pchnięciach trzecie jest wolniejsze. Także nie zawsze guild to takie ciosy jak w mh4. Ja uzywam striker lancy bo ma 3 normalne pchniecia jak wczesniej a jedyny minus to brak ataku z wyskoku po szarży. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 17 lipca 2016 Opublikowano 17 lipca 2016 jest kilka wyjątków gdzie guild ma coś zmienione, ale to na zasadzie jak wcześniej było - w poprzednich częściach też niektóre bronie miały coś dodawane czasami, w tym wypadku właśnie lanca ma ten trzeci wolniejszy atak który zadaje 3 ciosy jednocześnie (dobre do elementalnych i statusowych lanc) albo np charg blade ma troche pozmieniane ataki wybuchowe względem mh4 Cytuj
Elanczewski 63 Opublikowano 17 lipca 2016 Opublikowano 17 lipca 2016 Wydaje mi się, czy w tej części punkty karawany (czy, jak to się teraz nazywa, Wycademy Points) lecą jak szalone? Wydaję je sobie na treningi dla kotów, przedmioty, a i tak mam ponad 30 tysięcy. Ale to akurat dobrze, nigdy nie lubiłem tego farmić. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 17 lipca 2016 Opublikowano 17 lipca 2016 lecą jak szalone, narazie nie zacząłem ich wydawać na coś konkretnego tak żeby na bieżąco schodziły i mam ponad 70k Cytuj
devilbot 3 724 Opublikowano 17 lipca 2016 Opublikowano 17 lipca 2016 Warto robić questy z wioski oznaczone dymkiem, czyli te co dostajemy od npc. Dostajemy za nie nowe składniki do potraw, nowe recepty na broń u kowala, odblokowujemy nowe skille itp. Nawet te głupie typu transport jaja warto robić. Może to oczywiste ale zawsze unikałem takich questów. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 17 lipca 2016 Opublikowano 17 lipca 2016 miałem pierwszego carta podczas walki z sową, wkurzająca bardziej niż w demie btw biegam caly czas w zbroi z bulldroma, za(pipi)iście wygląda i ma spoko skille (atak up S i adrenaline+1 niby bez szału ale jak na początek to dobre skille, większość zbroi początkowych pod względem skilli nie ma kompletnie żadnej wartości) Cytuj
devilbot 3 724 Opublikowano 17 lipca 2016 Opublikowano 17 lipca 2016 Ja zrobiłem prawie wszystkie wioskowe questy w setcie z najarali bo biegalem troche z gsem. Teraz gram lanca i dalej ten set. Online nie gralem bo nie lubie z randomami co gina bez sensu. Cytuj
Shen 9 637 Opublikowano 17 lipca 2016 Opublikowano 17 lipca 2016 miałem pierwszego carta podczas walki z sową, wkurzająca bardziej niż w demie btw biegam caly czas w zbroi z bulldroma, za(pipi)iście wygląda i ma spoko skille (atak up S i adrenaline+1 niby bez szału ale jak na początek to dobre skille, większość zbroi początkowych pod względem skilli nie ma kompletnie żadnej wartości) mieszanka bulldroma z jaggi i masz attack up L, w tym biegam. sns byly za(pipi)iste w mh4 i 90% gry nimi przeszedlem, a teraz jeszcze te oleje doszły 1 Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 17 lipca 2016 Opublikowano 17 lipca 2016 mam pytanie ktory jest najlepszy MH na 3ds ? ja dopiero 4 powoli ogrywam i zastanawiam sie czy zostac przy niej czy ja pogonic i kupic generations ? Cytuj
Shen 9 637 Opublikowano 17 lipca 2016 Opublikowano 17 lipca 2016 4 najlepsza, generations dupy nie urywa 2 1 Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 17 lipca 2016 Opublikowano 17 lipca 2016 myśle że ostatecznie generations sie obroni, ale napewno nie warto porzucać 4 i przechodzić na gen, przejdź sobie 4 , a jak bedziesz nadal głodny monstera to wtedy w sam raz będzie gen jedyna część z 3dsa która uważam że jest średniawa to MH3U, jeśli będziesz chciał grać nadal to też możesz kupić, to nadal dobry MH tylko że ma wkurzającą walke pod wodą mieszanka bulldroma z jaggi i masz attack up L, w tym biegam. dzięki za tipa, myślałem że już niedługo będę sie pozbywał tej zbroi ale przy atak up L to chyba jednak przy niej zostane tylko troszke podbije defa 1 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 17 lipca 2016 Opublikowano 17 lipca 2016 Zostań przy 4. Genialna odsłona. Cytuj
Shen 9 637 Opublikowano 17 lipca 2016 Opublikowano 17 lipca 2016 myśle że ostatecznie generations sie obroni, ale napewno nie warto porzucać 4 i przechodzić na gen, przejdź sobie 4 , a jak bedziesz nadal głodny monstera to wtedy w sam raz będzie gen jedyna część z 3dsa która uważam że jest średniawa to MH3U, jeśli będziesz chciał grać nadal to też możesz kupić, to nadal dobry MH tylko że ma wkurzającą walke pod wodą mieszanka bulldroma z jaggi i masz attack up L, w tym biegam. dzięki za tipa, myślałem że już niedługo będę sie pozbywał tej zbroi ale przy atak up L to chyba jednak przy niej zostane tylko troszke podbije defa tylko łeb z bulldroma musisz zrobic dla gunnera i 4 jewele trzeba wlozyc 1 Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 17 lipca 2016 Opublikowano 17 lipca 2016 tylko łeb z bulldroma musisz zrobic dla gunnera i 4 jewele trzeba wlozyc spoko juz sobie poradzilem, glowa dla blademastera plus charm ze slotem i mam atak L Cytuj
Shen 9 637 Opublikowano 17 lipca 2016 Opublikowano 17 lipca 2016 1. Co daje robienie tych zadan od wioskowych ludkow? 2. Kolejne oleje do sns z kolejnym hr sie odblokuja w sklepie czy beda z crafta? Bo teraz mam dwa rodzaje dostepne 1 Cytuj
devilbot 3 724 Opublikowano 17 lipca 2016 Opublikowano 17 lipca 2016 (edytowane) 1. Co daje robienie tych zadan od wioskowych ludkow? Warto robić questy z wioski oznaczone dymkiem, czyli te co dostajemy od npc. Dostajemy za nie nowe składniki do potraw, nowe recepty na broń u kowala, odblokowujemy nowe skille itp. Nawet te głupie typu transport jaja warto robić. Może to oczywiste ale zawsze unikałem takich questów. W dodatku odblokowują się nowe questy z potworami których nie ma w wiosce jak przechodzimy tylko key questy i urgenty np. Kirin itp. Co do tych coatingow na sns to mam tylko 3 w sklepie a ukonczylem wiekszosc questow od npc ale pewnie odblokowuja sie tez za przejscie questów w guild. Edytowane 17 lipca 2016 przez devilbot Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 17 lipca 2016 Opublikowano 17 lipca 2016 robienie questów z dymkami daje wszelakie bonusy np - nowe mapy - nowe potwory niedostępne inaczej - nowe jedzenie - nowe bronie i zbroje - i jeszcze inne rzeczy ogolnie warto je robić Cytuj
firana140 622 Opublikowano 18 lipca 2016 Opublikowano 18 lipca 2016 dzisiaj w koncu bede mial czas pograc xd ale widze ze watku online nawet nikt nie zalozyl jeszcze wiec moze nadrobie zaleglosci Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 18 lipca 2016 Opublikowano 18 lipca 2016 no ja cisne singla, jestem na 4 gwiazdkach dopiero bo nie chce zrobić błedu jak w mh4u gdzie grałem 12 godzin dziennie i zbyt szybko przeszedlem, chciał bym zeby mosnter starczył mi do premiery pokemonów Cytuj
Shen 9 637 Opublikowano 18 lipca 2016 Opublikowano 18 lipca 2016 No nie ma z kim. Nie trzeba szarzowac z questami. 1 Cytuj
Trzcina 11 Opublikowano 18 lipca 2016 Opublikowano 18 lipca 2016 (edytowane) Lol Yano, To nie heroina, mozesz grac ile chcesz Skonczysz szybciej to trudno, ilosc przegranych godzin sie nie zmieni tylko przesunie w czasie Ja z kolei przez weekend cisnalem z bratem hunter's huba i jest spoko. Nowe moby daja rade, aczkolwiek na low ranku to tylko glavenus cos podskoczyl (dopoki adepta nie wzialem). Ogolnie to style dodaly mase swiezosci tej formule i sa rewelacyjna sprawa :] Edytowane 18 lipca 2016 przez Trzcina Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 18 lipca 2016 Opublikowano 18 lipca 2016 Jak ktoś chce, to mogę dziś zagrać online, co prawda wciąż jestem na trzygwiazdkowych questach, z podstawową zbroją i dennymi DSami, ale umiem o siebie zadbać No i nie za długo, bo jutro z rana muszę 260 km w jedną stronę zapierdzielać. Cytuj
devilbot 3 724 Opublikowano 18 lipca 2016 Opublikowano 18 lipca 2016 Przydatna ściągawka za(pipi)ana z Reddita: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi